Επιτυχία εκπαιδευτικών λογοτεχνικών – ιστορικών περιπάτων στην Πλάκα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δυο εκπαιδευτικοί λογοτεχνικοί- ιστορικοί περίπατοι στην Πλάκα (2 &10 Οκτωβρίου) , για  εκπαιδευτικούς Π.Ε. Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Στις στενές γραφικές γειτονιές της Πλάκας, περιδιαβαίνοντας με αγαπημένους συναδέλφους, ανακαλύψαμε τις σκοτεινές και ηρωικές στιγμές της Κατοχικής περιόδου. Το ταξίδι αυτό μας οδήγησε στην καρδιά της ιστορίας της Πλάκας, αποκαλύπτοντας ξεχωριστά σημεία και γεγονότα που συνδέονται με την περίοδο της Κατοχής και την Εθνική Επέτειο.

Στο ταξίδι αυτό, ανακαλύψαμε πώς γιορτάστηκε η πρώτη επέτειος του “Όχι” από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο. Ανακαλύψαμε σημεία με μεγάλη ιστορική σημασία, όπως το σπίτι του Γιώργου Παλαμά, και ακούσαμε νοητά την καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου του 1944.

Κουβεντιάσαμε για την πρώτη αντιστασιακή πράξη, αλλά και για τον έρωτα που γεννήθηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής. Τα βιβλία της Άλκης Ζέη και άλλων συγγραφέων ζωντάνεψαν μπροστά μας, και μάθαμε πού γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες όπως “Οι Γερμανοί Ξανάρχονται”.

Η περιήγηση αυτή, η δεύτερη που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, διαμέσου του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, προσέφερε στους εκπαιδευτικούς μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν το παρελθόν και την ιστορία της περιοχής.

Θερμές ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια του Μουσείου, κα Ευαγγελία Κανταρτζή, και τους συνεργάτες της που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της περιήγησης.

Επιπλέον, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών αποδεικνύουν τη σημασία  υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων  και την προσπάθεια να διδάσκουμε την ιστορία και τον πολιτισμό στους μαθητές μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων