ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Φέτος ορίστηκε και καθιερώθηκε η 4η Απριλίου κάθε έτους ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης.

Έτσι κι εμείς, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το αγαπημένο θέμα των παιδιών, τα ζώα και πιο συγκεκριμένα να δούμε τι συμβαίνει με τα αδέσποτα ζώα που ζουν και επιβιώνουν γύρω μας.

Αφορμή στάθηκε το υπέροχο βιβλίο Τα αδεσποτάκια που μάς χάρισε η αγαπητή κ. Μαρία Τσεμπελή, κτηνίατρος του Δήμου Ευρώτα, όταν μάς επισκέφτηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων τον Οκτώβριο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Σε αυτό το βιβλίο διαβάζουμε ότι ο Αντώνης εύχεται να είχε ένα σκυλάκι δικό του, μόνο που οι γονείς του είναι αντίθετοι σε αυτό! Ο παππούς του έχει μια ιδέα καθώς βλέπουν να περνάει έξω από το σπίτι ένα αδεσποτάκι! Μια γλυκιά ιστορία για την καλοσύνη, την αγάπη και τον εθελοντισμό. Ένα παραμύθι για την αγάπη και την προστασία που πρέπει να δείχνουμε απέναντι στα ζώα. Διδακτικό και περιεκτικό κατάφερε να περάσει το μήνυμα των παραπάνω εννοιών και να γίνει κατανοητό στα παιδιά ότι μπορούν με αυτά τα εφόδια να καταφέρουν τα πάντα. Ευχόμαστε οι μικροί μας μαθητές να φυλάξουν αυτές τις αξίες μεγαλώνοντας και να αντιμετωπίζουν τα ζώα πάντα με σεβασμό και αγάπη!