Μήνας: Φεβρουάριος 2023
ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Δώσε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό. Έχεις τη δύναμη.

Παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής και εκστρατεία ενημέρωσης για την
καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Α) Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην, Β) Φροντίζω το Περιβάλλον, Γ) Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, Δ) Δημιουργώ και Καινοτομώ - Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

Ιστότοπος Χολέβα Νικολάου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ
- Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
- Διαδραστικές προσομοιώσεις για Φυσικές Επιστήμες & Μαθηματικά
- Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης Αχαΐας με περιοχές επιστημονικής ευθύνης Αχαΐα – Κεφαλληνία/Σοφία Φ. Ασημακοπούλου
- Εκπαιδευτικό Υλικό Jele
- Νικόλαος Μάνεσης
- Εκπαιδευτικό υλικό για το Δημοτικό (e-didaskalia)
- Ψηφιακή Τάξη: 24 παραδείγματα εκπαιδευτικού υλικού Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ο γραφούλης και η γραφούλα
Τεχνητή Νοημοσύνη / Δημιουργία και επεξεργασία video/ Η ελιά, Δ’ Δημοτικού, 7η Ενότητα

Τεχνητή Νοημοσύνη: Δημιουργία ομιλούσας εικόνας και avatar με το Vindoz/ Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων (ΦΕΚ, Β’ 5387/26-09-2024)

Τεχνητή Νοημοσύνη: Δημιουργία εικόνας από κείμενο. Ελληνική Γλώσσα, Δ’ Δημοτικού, 14η Ενότητα “Το ανθρώπινο θαύμα / Μια παράξενη παραγγελία”

Τεχνητή Νοημοσύνη: Σύνθεση μουσικής από κείμενο. Ελληνική Γλώσσα, Α’ Δημοτικού , 10η Ενότητα: Το κοχύλι (Η Μπουρού)

Ημερολόγιο
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Σαν σήμερα
21/3: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
- Σχετικές αναρτήσεις
21/3/: Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου
Στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, η UNESCO τιμά όλους αυτούς που κρατούν αυτή την αρχαία τέχνη ζωντανή με πάθος και κουράγιο..
- Σχετικές αναρτήσεις
21/3/: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Η ιδέα ανήκει στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα και το 1999 στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
- Σχετικές αναρτήσεις
21/3/: Εαρινή Ισημερία
Κατά τη διάρκεια των ισημεριών, η ημέρα έχει ακριβώς την ίδια διάρκεια με τη νύχτα. Σηματοδοτεί την έναρξης της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο. Η μέρα θα μεγαλώνει πλέον συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.
- Σχετικές αναρτήσεις
