«Γραφή και φαντασία στο σύγχρονο δημιουργικό σχολείο»
Ευλαμπία Τσιρέλη, Εκπαιδευτικός, Yale Artist-in-Residence, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΑΠΘ, συγγραφέας, επιμελήτρια εκδόσεων και δασκάλα δημιουργικής γραφής.
Διδάσκει δημιουργική γραφή σε ενήλικες τα τελευταία 11 χρόνια στο Εργαστήρι της (Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium) https://evlampiatsireli.com/imaginarium-workshop/ και σε εφήβους τα τελευταία πέντε χρόνια στο σχολείο. Το πλήρες βιογραφικό της μπορείτε να το βρείτε στο evlampiatsireli.com
Εκπαιδευτικές της δραστηριότητες μπορείτε να δείτε εδώ: https://evlampiatsireli.com/ekpaideutiko-ergo/
1η Συνάντηση Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων
18 ΝΟΕ 2024 / 18:00 – 20:45
Στις 18 ΝΟΕ 2023 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο.». Είχε τρίωρη διάρκεια, περίπου, και συμμετείχαν 100 εκπαιδευτικοί από 70 σχολεία.(Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των σχολείων είναι γύρω στα 120, ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών θα παγιωθεί με τον σχηματισμό των ομάδων).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συστήθηκαν οι παρόντες συνάδελφοι και κατέθεσαν τις σκέψεις, προσδοκίες και τις απορίες τους σε σχέση με τη λειτουργία του Δικτύου. Ακολούθησε μια παρουσίαση – ανασκόπηση, της πορείας της ομάδας μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και των στόχων που βάζουμε για τη νέα χρονιά, που έχουμε μπροστά μας.
Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε, όλοι μας, την εμπειρία και τις ικανότητες, που διαθέτουμε, στην ομάδα, ώστε να βελτιώσουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών μας.
Ζητούμενο είναι να γνωρίσουμε όσο γίνεται καλύτερα τον τόπο μας, για να μπορέσουμε να τον παρουσιάσουμε σε κάποιον άλλο.
Όλοι οι μαθητές μας, θα πρέπει να συμμετέχουν στη δραστηριότητα που θα οργανώσουμε. Ο καθένας με τον τρόπο του.
Οι τρόποι συνεργασίας θα επιλεγούν από τις ίδιες τις ομάδες.
Η αξιοποίηση του πεδίου, των ψηφιακών εργαλείων, της ομαδικής εργασίας, της εικαστικής – μουσικής – θεατρικής έκφρασης και κατά περίπτωση ο συνδυασμός τους, θα συνεισφέρουν σε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ(ενδεικτικά)
- Παρουσίαση του τόπου μας πολυμεσικά(Βίντεο – Παρουσίαση Power Point – Ηχογράφηση – Εφημερίδα – Ζωγραφιές) μέσα από μικρά και λειτουργικά κείμενα γραμμένα από τους μαθητές
- Αξιοποίηση συνεργατικών εργαλείων(google dogs – google earth – google slides – Κοινές ραδιοφωνικές εκπομπές – Συνεργατικό ημερολόγιο– Bookcreator – Genially – Canva – Δυναμικοί χάρτες)
- Διαδραστικά παιχνίδια(wordwall –quizizz)
- Μικράβιβλία(ΦΡΕΝΕ) https://plastelini.xyz/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF/
- Δημιουργία νέου padlet, που θα λειτουργήσει ως αποθετήριο των δράσεων της ομάδας
- Διαδικτυακή παρουσίαση – συνάντηση μαθητών(Webex)
- Επικοινωνία με αλληλογραφία
- Έκδοση κοινής εφημερίδας σχολείων(όσων επιθυμούν)
Η τελευταία έκδοση:
- Συνεργατική εφημερίδα «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» – έκδοση 4ου φύλλου σε τέσσερις γλώσσες -.
- https://padlet.com/travellingaroundgreece2023/_-2023-2024-rl18ij2jt01xowdt/wish/J24jalg31p70W0A1
- https://padlet.com/travellingaroundgreece2023/_-2023-2024-rl18ij2jt01xowdt/wish/lkROZP5LKleYWjMg
- https://padlet.com/travellingaroundgreece2023/_-2023-2024-rl18ij2jt01xowdt/wish/x5A7arkjMXn4Qwr6
- https://padlet.com/travellingaroundgreece2023/_-2023-2024-rl18ij2jt01xowdt/wish/E1P8aX0P8n0yawA9
- Ανταλλαγή επισκέψεων
- Ανταλλαγή προϊόντων
- Υπεύθυνες δηλώσεις γονέων για φωτογραφίες – βίντεο – τηλεδιασκέψεις
https://blogs.sch.gr/internet–safety/files/2010/10/protParAgr1.pdf
- Αναφορά στις πηγές μας(πνευματικά δικαιώματα)
- Μπες στον χάρτη. Ανάρτηση μιας σύντομης παρουσίασης κάθε σχολείου στο χάρτη του Δικτύου. https://padlet.com/iliaskartas2022/padlet-4wyybrkxwtbimrgy
- Προγραμματίζoνται επιμορφωτικά εργαστήρια(μέσα στον Γενάρη) για Προφορική αφήγηση – Δυναμικούς Χάρτες και Τεχνητή Νοημοσύνη(για όσους επιθυμούν)
- Περιλαμβάνεται, ακόμα, μια συνοπτική παρουσίαση της λειτουργίας και του τρόπου οργάνωσης του Δικτύου
( Διαβάστε την προσεκτικά και στην περίπτωση που έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας – Τα στοιχεία επικοινωνίας όλης της Συντονιστικής Ομάδας του Δικτύου περιλαμβάνονται στην παρουσίαση)
- Μέχρι 25 ΝΟΕ 2024, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την προτεινόμενη ομάδα εργασίας(θα σας σταλούν τα στοιχεία επικοινωνίας των εταίρων σας), για να κάνετε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, τον ορισμό του εκπροσώπου της ομάδας και τον προγραμματισμό σας.
- Η επόμενη συνάντηση, των εκπροσώπων των ομάδων, ορίζεται για την Πέμπτη 28 ΝΟΕ 2024 και ώρα 19:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://minedu-primary2.webex.com/meet/kartasi
Εκεί θα συζητηθούν οι πρώτες επαφές των ομάδων, οι επιλογές των θεματικών που έγιναν και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δραστηριοτήτων.
Με εκτίμηση
Για τη Συντονιστική Ομάδα του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων
“Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο”
Ηλίας Κάρτας – 6974809371
Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα(και την Κύπρο).Στο χτες, στο σήμερα , στο αύριο.(Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων)
Με… άρωμα συνεργασίας
Έχουμε τη χαρά να συνεχίζουμε το ταξίδι μας για 4η συνεχόμενη χρονιά. Μια χρονιά με πλούσιες δραστηριότητες και συνεργασίες.
Φέτος, το σχολικό έτος 2023 – 2024, συμμετείχαν 120 σχολεία, από τα οποία τα 30 ήταν Νηπιαγωγεία, 2 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας(ΤΕΓ) και ένα Γυμνάσιο.
Χωρισμένα σε 40 ομάδες των τριών ή τεσσάρων σχολείων, συνήθως, έδωσαν δείγματα γραφής της δουλειάς τους, μέσα από τις αναρτήσεις στα padlet τους, τα οποία φιλοξενούνται στο κεντρικό padlet του Δικτύου. Εκεί σας περιμένουν οι εμπνευσμένες δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για να τις δείτε, να τις ακούσετε και να τις διαβάσετε.
Έμφαση δόθηκε, από αρκετές ομάδες, στη συνεργατική δημιουργική γραφή. Αξιοποιήθηκαν ψηφιακά εργαλεία, όπως τα Canva και Genially, μέσα από τα οποία πολλά σχολεία ετοίμασαν εφημερίδες και παρουσιάσεις των τόπων τους, με πρωτότυπο τρόπο.
Για την καλύτερη λειτουργία του Δικτύου δημιουργήθηκε μια Συντονιστική Ομάδα, που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Μαρία Ντρέλια, Νένα Σιδηροπούλου, Νίκο Δημητρίου και τον υποφαινόμενο. Επίσης, σε κάθε ομάδα σχολείων του Δικτύου υπήρχε και ο αντίστοιχος συντονιστής, ο οποίος αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ σχολείων και Δικτύου. Έτσι γίναμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.
Πέρα από την προσέγγιση και γνωριμία κάθε τόπου, παράλληλα με τις θεματικές που μας απασχόλησαν τις προηγούμενες χρονιές(αρχαίο θέατρο – κάστρα – έθιμα – προϊόντα – μνημεία κλπ.), θα θέλαμε να έρθουμε πιο κοντά στην συγκέντρωση τοπικών παραμυθιών ή μύθων και την ανάδειξή τους μέσα από την προφορική αφήγηση.
Ιδιαίτερη αναφορά μπορεί να γίνει, ακόμα, για τον τρόπο που επηρεάζεται κάθε τόπος από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σημαντικό είναι, επίσης, όπου αυτό είναι εφικτό και με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται, να γίνονται ανταλλαγές επισκέψεων των σχολείων στις ομάδες που το επιθυμούν.
Στο 4ο τεύχος του Δικτύου, το οποίο κυκλοφορεί σε τέσσερις γλώσσες, φιλοξενούνται εφτά(7) ομάδες σχολείων και 13 σχολεία μεμονωμένα.
Οι δραστηριότητες του συνόλου των σχολείων του Δικτύου, παρουσιάζονται στoν σύνδεσμο που ακολουθεί: https://padlet.com/travellingaroundgreece2023/_-2023-2024-rl18ij2jt01xowdt
Συνεχίζουμε με καλή διάθεση και περιμένουμε τους νέους συνοδοιπόρους στο ταξίδι μας.
Συνεχίζουμε και για τη σχολική χρονιά 2024– 2025, προσμένοντας νέες συνεργασίες στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και με ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στις πέντε ηπείρους.
Διατηρούμε την υπέροχη ομάδα με την οποία ήδη έχουμε αναπτύξει στενούς δεσμούς συνεργασίας και κεντρικό θέμα τη γνωριμία του τόπου μας μέσα από πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές, που θα προταθούν. Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ποικίλα και ο τρόπος παρουσίασης και συνεργασίας θα συναποφασιστεί από τα σχολεία που θα συμμετέχουν. Επιλογές υποθεμάτων(αρχαία θέατρα – κάστρα – υγρότοποι – έθιμα – προϊόντα κ. ά.), θα προκύψουν από τις προτάσεις των σχολείων.
Τα υποθέματα, που θα προταθούν μπορεί να ενταχθούν από τα σχολεία στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ή σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων ή όπου αλλού κρίνεται πρόσφορο.
Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους νέους συνταξιδιώτες μας, το συντομότερο δυνατόν. Σας περιμένουμε.
Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα που ακολουθεί:
https://forms.gle/BJCUqbCPogK4debB
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής:
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024
Γα τυχόν ερωτήματα, θα είμαι στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση
Για το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο»
Ο συντονιστής εκπαιδευτικός:Ηλίας Κάρτας – Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας/Πέλλας
travellingaroundgreece2023@gmail.com
ilikart@gmail.com – 697/4809371
Το θαυμαστό ταξίδι του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας
Το σχολικό έτος 2020-2021 το Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας/ Πέλλας, το σχολείο μας, απευθύνθηκε με μία πρόταση για συνεργασία σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου με στόχο την παρουσίαση, από τους μαθητές, του τόπου τους.
«…Η ιδέα μας, βασίστηκε σε ένα εγχείρημα που είχε γίνει πριν από 120 χρόνια περίπου, στη Σουηδία, από την συγγραφέα και δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ. Ήταν η κατά παραγγελία συγγραφή μιας ιστορίας γεωγραφικού ενδιαφέροντος για τα παιδιά που φοιτούσαν σε δημόσια σχολεία. Η φανταστική αυτή ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» έδωσε «φτερά» στους μαθητές εκείνης της εποχής για να γνωρίσουν τα βουνά και τις λίμνες, τις πεδιάδες και τα ποτάμια της χώρας τους. Περιπέτειες που τους αποκάλυψαν μυστικά της φύσης αλλά και μύθους της Σουηδίας.
Έτσι λοιπόν κι εμείς ξεκινάμε το «θαυμαστό ταξίδι μας» παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του τόπου μας. Τα μάτια «του δικού μας Νιλς Χόλγκερσον» βλέπουν μπροστά τους την πρόσκλησή μας, κείμενα ή αφηγήσεις που σχετίζονται με την περιοχή μας, δοσμένα με απλή και κατανοητή γλώσσα, ενδεικτικές φωτογραφίες και ζωγραφιές ή και κατά τόπους χάρτες, χαράζοντας τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές κάθε τόπου.
Αφού μας στείλετε και εσείς με τη σειρά σας κάτι ανάλογο, μπορούμε σε ένα δεύτερο ή τρίτο βήμα να κάνουμε μια γνωριμία: με, θρύλους του τόπου μας, με αξιοθέατα, με παραδοσιακά παιχνίδια, με συνταγές μαγειρικής και γενικότερα με ό,τι άλλο επιθυμείτε και που μπορεί να σας ενδιαφέρει….».
«…η προσπάθεια αυτή δίνει τη δυνατότητα να ξαναδούμε πού βρισκόμαστε στον χάρτη, αξιοποιώντας πολλά εργαλεία της ψηφιακής μας εποχής, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, μέσα από τα μάτια των μελλοντικών μας πολιτών. Θέλουμε να έχουμε ενεργές όλες τις αισθήσεις μας, όχι μόνο για τα αξιοθέατα και την ιστορία, αλλά και για να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προτείνοντας λύσεις.
Η παραγωγή δημιουργιών υπήρξε αξιοθαύμαστη: μικρά βιβλία, βιντεοσκοπήσεις μνημείων, ηχογραφήσεις συνεντεύξεων, παρουσιάσεις, διαδικτυακές και ζωντανές συναντήσεις και φυσικά, αλληλογραφία και ανταλλαγές προϊόντων….».
Το τέλος της πρώτης διαδρομής μας, βρήκε ως συνοδοιπόρους τριάντα σχολεία περίπου. Τα δεκαεφτά από αυτά συνέπραξαν και στην έκδοση μιας συνεργατικής εφημερίδας με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. Στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο». Η έκδοση είναι δίγλωσση.
Οι δραστηριότητες των σχολείων του δικτύου, για το σχολικό έτος 2020 – 2021, αποτυπώνονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί: (βλ. https://padlet.com/ilikart/q0abvbyszl1x967d).
Το σχολικό έτος 2021-2022 το ταξίδι συνεχίστηκε. Είκοσι τρία σχολεία συμμετείχαν στο δίκτυο με δεκαπέντε από αυτά να συναντιούνται και στο 2ο φύλλο της συνεργατικής – μαθητικής έκδοσης «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» (σε τέσσερις γλώσσες).
https://issuu.com/kartas/docs/travelling_around_greece_2st_issue_june_2022
https://issuu.com/kartas/docs/voyage_en_grece_carnet_2_juin_2022
https://issuu.com/kartas/docs/reisen_in_griechenland_2._ausgabe_juni_2022
Υπήρξαν σχολεία στα οποία οι μαθητές «υιοθέτησαν» αρχαία θέατρα, έκαναν την έρευνά τους, έδρασαν ως καλλιτέχνες, συγγραφείς, αρθρογράφοι, δημιούργησαν σκίτσα, ζωγραφιές, προσωπεία, μακέτες, διαδραστικά παιχνίδια, έγραψαν κείμενα, παρουσίασαν τους χώρους θέασης και ακρόασης σε συμμαθητές του δικτύου, επιτέλεσαν δρώμενα σε κάποια από αυτά όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα.
Οι δραστηριότητες του δικτύου, για το σχολικό έτος 2021 – 2022, αποτυπώνονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί: (βλ. https://el.padlet.com/ilikart/9oym6r4coj70ybl9 ).
Πηγή έμπνευσης και δημιουργίας
Το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. Στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο.», συνέχισε για 3η χρονιά τη λειτουργία του. Συνοδοιπόροι στο εγχείρημά μας, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και πέρα από αυτήν.
Συνολικά 70 σχολεία, 102 τμήματα(τάξεις), 136 εκπαιδευτικοί από όλο το φάσμα των ειδικοτήτων και 1.600, περίπου, ενθουσιώδεις μαθητές, κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της δημιουργίας και της αλληλεπίδρασης.
Στη φετινή μας διαδρομή, πέρα από τη γνωριμία του τόπου μας, δοσμένη με ποικίλους και ευφάνταστους τρόπους από όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και άλλων θεμάτων, δεσπόζουσα θέση είχε το θέμα των κάστρων.
Οι καστροπολιτείες, τυλιγμένες με το πέπλο της λησμονιάς, παραμένουν βιγλάτορες ενός μακρινού παρελθόντος. Σ` αυτό το οδοιπορικό, είχαμε ως οδηγό τον φανταστικό περιηγητή και χρονοταξιδιώτη Φαμπρίτσιο Καστελάνο, μέσα από τη ματιά του οποίου, ήρθαμε πιο κοντά στα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά και στην καθημερινότητα μιας άλλης εποχής.
Στο ξεκίνημα της χρονιάς(17/12/2022), τιμήθηκε το Δίκτυο μας με Εύφημο Μνεία, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, κάτι που αποτελεί μια πρώτη αναγνώριση της δράσης μας.
Η προοπτική του Δικτύου μας μεγαλώνει. Γινόμαστε μια αγκαλιά, βοηθώντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον.
Η χρονιά που είναι μπροστά μας αποτελεί μια πρόκληση, για όλους μας. Χρήση συνεργατικών εφαρμογών, δράση πεδίου και γνωριμία για τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών, για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που αφορούν τα σχολεία μας, μέσα και έξω από αυτά.
Η κινηματογραφική εκπαίδευση, το κουκλοθέατρο, οι κοινές ραδιοφωνικές εκπομπές, τα δωμάτια απόδρασης(escape rooms) είναι μερικές από τις ιδέες που προτείνουμε για αξιοποίηση.
Θέματα που θα μας απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, είναι τα μεταναστευτικά ρεύματα των Ελλήνων, χθες και σήμερα, μέσα από την προφορική ιστορία που αποτελεί σημαντικό στοιχείο αναφοράς για τη συλλογική μνήμη, αλλά και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως οικισμοί.
Επίσης, μέσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, των τελευταίων μηνών, έρχεται στην επιφάνεια η άγνοια και η αδιαφορία των τοπικών κοινωνιών, για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν. Είναι ανάγκη να γνωρίζουν καλά, οι μαθητές μας, το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Αυτοί είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες.
Στο 3ο τεύχος της εφημερίδας μας, το οποίο κυκλοφορεί σε τέσσερις γλώσσες, όπως και το προηγούμενο, φιλοξενούνται 20 σχολεία.
https://issuu.com/ilias1966/docs/_3_ioyn_2023_compre
https://issuu.com/ilias1966/docs/travelling_around_greece_3rd_issue_june_2023
https://issuu.com/ilias1966/docs/voyager_en_grece_carnet_3_juin_2023
https://issuu.com/ilias1966/docs/reisen_in_griechenland_3._ausgabe_juni_2023
Οι δραστηριότητες όλων των ομάδων του Δικτύου, για τη χρονιά που μας πέρασε, παρουσιάζονται στα padlet τους και μπορείτε να περιηγηθείτε σ` αυτές μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί
https://padlet.com/iliaskartas2022/_-2022-2023-1tscl2zz540nzdyp
Συνεχίζουμε και για τη σχολική χρονιά 2023– 2024, προσμένοντας νέες συνεργασίες στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και με ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στις πέντε ηπείρους.
Διατηρούμε την υπέροχη ομάδα με την οποία ήδη έχουμε αναπτύξει στενούς δεσμούς συνεργασίας και κεντρικό θέμα τη γνωριμία του τόπου μας μέσα από πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές, που θα προταθούν. Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ποικίλα και ο τρόπος παρουσίασης και συνεργασίας θα συναποφασιστεί από τα σχολεία που θα συμμετέχουν. Επιλογές υποθεμάτων(αρχαία θέατρα – κάστρα – υγρότοποι – έθιμα – προϊόντα κ. ά), θα προκύψουν από τις προτάσεις των σχολείων.
Τα υποθέματα, που θα προταθούν μπορεί να ενταχθούν από τα σχολεία στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ή σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων ή όπου αλλού κρίνεται πρόσφορο.
Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους νέους συνταξιδιώτες μας, το συντομότερο δυνατόν. Σας περιμένουμε.
Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα που ακολουθεί:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV25ZK8Ekol6hf7rLidvWKrv4rZ-RMYZaKglE5sa3bbwjqyA/viewform
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής:
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023
Γα τυχόν ερωτήματα, θα είμαι στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση
Για το Δίκτυο «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο»
Ο συντονιστής εκπαιδευτικός
Ηλίας Κάρτας – Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας/Πέλλας
ilikart@gmail.com – 697/4809371