1η Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα Γονέων!

EΟι περισσότεροι αποφασίσαμε να γίνουμε γονείς, παρά και πέρα από τους ενδοιασμούς, τους φόβους και τους προβληματισμούς που πιθανόν μας απασχολούσαν. Μέσα σε μια καθημερινότητα με χιλιάδες δυσκολίες –  που μόνο σαν κίνητρο για την απόκτηση παιδιού δεν λειτουργεί – η επιθυμία μας να γίνουμε γονείς φαντάζει πιο ισχυρή από ποτέ.
Πολλά έχουν γραφτεί για το θεσμό της οικογένειας, για το πόσο σημαντική είναι η καλή σχέση των γονέων για την ανάπτυξη του παιδιού. Αυτό το σύστημα γονέων-παιδιών είναι μια σχέση διαχρονική, πολλές φορές με απρόοπτα, ευχάριστα και μη. Ο γονικός ρόλος – ο σημαντικότατος και καθοριστικότατος για τα πρώτα χρόνια της ζωής- αλλάζει, τροποποιείται, μεταβάλλεται καθώς περνά ο καιρός.
Εμείς οι γονείς, ερχόμαστε αντιμέτωποι με σημαντικές μακροπρόθεσμες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη διαδικασία. Είναι όμως μαγική!

Σήμερα 1η Ιουνίου, ας χαρούμε συνειδητοποιώντας ότι ο  ρόλος του γονιού δεν τελειώνει ποτέ! Ήρθε για να μείνει!
Δεν ξέρω αν η σχέση του ζευγαριού ολοκληρώνεται με τον ερχομό ενός ή περισσοτέρων παιδιών, για όλους μας όμως είναι μια ιδιαίτερη και μοναδική στιγμή… αυτός ο νέος ρόλος, ο ρόλος του γονιού, που συνδέεται με τον ερχομό του παιδιού, αντιπροσωπεύει την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο!

ΠΗΓΗ: infokids.gr

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση