Τι θα δούμε και θα ακούσουμε στις Ψηφιακές Γειτονιές;

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα επιθυμούσαν να έχουν το δικό τους blog. Να γράφουν για όσα θαυμαστά τους συμβαίνουν στην κάθε μέρα, να μοιράζονται τις αγωνίες τους για όσα τους προβληματίζουν, να γκρινιάζουν για όσα τους ενοχλούν, να μεταφέρουν μια όμορφη σκέψη που μπορεί να αποτελέσει πηγή χαράς, δημιουργικότητας, έμπνευσης σε πάμπολλους άλλους.

Ωραία όλα αυτά θα σκεφτείτε, μα στο διά ταύτα, στην πράξη, πώς γίνονται πράξη όλα αυτά; Πώς λειτουργεί όλο αυτό, ποιος το υποστηρίζει τεχνικά, ποιος σε βοηθά με την τεχνολογία, τους κώδικές της, την ορολογία της;

Για όλες αυτές τις απορίες σας, αλλά και όλες τις άλλες που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν, η ομάδα ‘Μικροί Μεγάλοι’ οργανώνει τις ‘Ψηφιακές Γειτονιές’, ένα διαδραστικό συνέδριο που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδυάζει τη γνώση με την εμπειρία. Πρόκειται για μια ολοήμερη εκδήλωση που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους γονείς να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του blogging μέσα από τους bloggers και ειδικούς, να αντλήσουν έμπνευση μέσα από προσωπικές εμπειρίες και ιστορίες, να πάρουν απαντήσεις σε κάθε τους απορία!

Το event θα διοργανωθεί στην Αθήνα στις 20/04 στον πολυχώρο The Hub Events. Ένα μοναδικό event που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του blogging μέσα από τους ειδικούς! Να αναζητήσουν απαντήσεις σε κάθε τους απορία.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό συνέδριο που συνδυάζει τη γνώση με την εμπειρία και θα την μοιραστεί με όλους τους συμμετέχοντες… γιατί το πρώτο μάθημα που θέλουμε να δώσει είναι ότι: To να μοιράζεσαι μπορεί να γίνει διασκεδαστικό

Σήμερα όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες – αλλά και μπαμπάδες – ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Με συστατικά την αγάπη και τον ενθουσιασμό δημιουργούν τη δική τους προσωπική σελίδα. Έχουν παιδιά διαφορετικών ηλικιών, αλλά η πλειοψηφία τους ξεκινάει πριν ακόμη καν γεννήσουν το πρώτο τους παιδί ή όσο ακόμη αυτά είναι μωρά. Πολλές μαμάδες έχουν επιλέξει να αφιερωθούν και εξ ολοκλήρου στην οικογένεια τους. Τους αρέσει πολύ το διάβασμα και ανατρέχουν στο internet για συμβουλές γύρω από το παιδί. Συμμετέχουν σε συζητήσεις που γίνονται σε διάφορα forums, blogs και social networks. Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να την μοιραστούν!

Καθένας από τους blogger έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτά και το δικό του ξεχωριστό κοινό. Έχει ανθρώπους που τον διαβάζουν και γονείς που πιστεύουν στη γνώμη του.

Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους, τούς αρέσει να εκφράζονται μέσα από το γράψιμο. Αντλούν χαρά από τα σχόλια που θα αφήσουν ‘οι επισκέπτες’. Αναζητούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα χαρίσουν ξεχωριστές εμπειρίες – τόσο σε εκείνες όσο και στα παιδιά τους. Αναζητούν λύσεις από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη τους απορία. Αναζητούν εμπειρίες και συνήθως τα πάρτυ που διοργανώνουν ξεφεύγουν από τα τετριμμένα… αν δεν είναι ήδη μικρές υπερπαραγωγές.

Στόχος του event είναι οι νέοι bloggers να μπορέσουν να ενημερωθούν από παλαιότερους και πιο έμπειρους bloggers και να πληροφορηθούν για τις εξελίξεις και τα trends στο χώρο του blogging όχι μόνο στην Ελλάδα. Να αποκτήσουν τα εργαλεία για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα του δικού τους Blog και να αποκτήσουν γνώση γύρω από τεχνικά θέματα (templates, layout, hosting, φωτογραφίες, social media).

Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το κοινωνικό χαρακτήρα ενός τέτοιου event γιατί όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κι άλλους Bloggers… να μάθουν από εκείνους ή και να βρουν κοινό έδαφος για συνεργασίες, να έρθουν σε επαφή με εταιρίες για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες αλλά και να δείξουν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ την δύναμη και την επιρροή τους μέσα από την προβολή που θα πάρει αυτή η εκδήλωση στα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Η εκδήλωση θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν ιστορίες για να εμπνεύσουν και να δώσουν ελπίδα και θετική ενέργεια σε όλους τους γονείς.

Όλοι όσοι θέλουν να έχουν μαζί και τους μικρούς μας φίλους, θα μπορούν, αφού θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, αρκεί να το δηλώσει στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά την κράτηση του εισιτηρίου.

ΠΗΓΗ: infokids.gr

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Ψυχαγωγία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση