Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Μοναδική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 150 παιδικές φωνούλες που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.
Οι χορωδίες τριών Δημοτικών σχολείων της πόλης μας και οι μαέστροι τους ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση που τους απηύθυνε το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, για να πραγματοποιήσουν από κοινού μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Έτσι, στο πλαίσιο της έναρξης συνεργασίας του Μουσικού Σχολείου με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, οι χορωδίες των 1ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων με μαέστρο την κ. Ελένη Πρίτσα, 4ου Δημοτικού Σχολείου με μαέστρο την κ. Ρίτσα Τσουκαλά και του 5ου Δημοτικού Σχολείου με μαέστρο την κ. Όλγα Νταλαγιώργου επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, όπου αρχικά ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.
Στη συνέχεια και σε σύμπραξη με τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου συμπαρουσίασαν ένα μοναδικό εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Με ιδιαίτερο κέφι, ζωντάνια και αξέχαστες ερμηνείες, οι χορωδίες των δημοτικών σχολείων της πόλης μας ενθουσίασαν το ακροατήριο που κατέκλυσε την αίθουσα του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Καρανίκας, οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο, πλήθος γονέων και συμμαθητών των λιλιπούτειων τραγουδιστών, μαθητές και γονείς από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, κ.α. Τις χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων καλωσόρισε μουσικά η νεοσύστατη χορωδία της Α Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Ζαχαρτζή, η οποία ερμήνευσε δύο τραγούδια από τη Λιλιπούπολη.
Τις χορωδίες των δημοτικών σχολείων πλαισίωσαν το σύνολο τζαζ μουσικής του Μουσικού Σχολείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νότη Λάππα, το σύνολο πνευστών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Άγγελο Παλαπέλα και οργανικό σύνολο που απαρτιζόταν από τους καθηγητές μουσικής του σχολείου.

Το ίδιο βράδυ της Παρασκευής η εκδήλωση επαναλήφθηκε στο Παυσίλυπο, όπου δημιουργήθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο από γονείς και φίλους των μικρών μαθητών! Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Δήμου Καρδίτσας για τα Χριστούγεννα του 2013 και πραγματικά οι μικροί τραγουδιστές άφησαν έκπληκτους τους παρευρισκόμενους με τις χορευτικές και φωνητικές ικανότητές τους! Την εκδήλωση το βράδυ παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μητσιάδη.

Σχετικά με Ντερέκας Γιώργος

Καθηγητής Πληροφορικής στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Σχολικό Ετος 2011-2012. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *