Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Μια εξαιρετική παράσταση είχαν την ευκαιρία μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου να παρακολουθήσουν την περασμένη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, κάθε χρόνο διοργανώνει μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπως είναι γνωστό, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, τα «Κυριακάτικα Πρωινά», προκειμένου οι μικροί μαθητές να μπορούν να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής, να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, αλλά και να ακούσουν και να δουν από κοντά διαφορετικά κάθε φορά οργανικά και φωνητικά σύνολα σε μοναδικές ερμηνείες. Για τη φετινή χρονιά, το Μέγαρο Μουσικής οργάνωσε μοναδικές εκδηλώσεις για να γνωρίσουν οι μαθητές τις διαφορετικές ομάδες οργάνων. Έτσι, στις 9 Φεβρουαρίου, στη συναυλία με τίτλο: «Άκου…τα πλήκτρα!» ένας διακεκριμένος σολίστας του πιάνου, ο κ. Χρίστος Παπαγεωργίου, γνωστός στο μουσικόφιλο κοινό από τη συμμετοχή του σε παγκοσμίου φήμης πιανιστικό ντουέτο, με ιδιαίτερα εύγλωττο και διασκεδαστικό τρόπο παρουσίασε στα παιδιά όλη την ιστορική εξέλιξη των πληκτροφόρων οργάνων ξεκινώντας από την αρχαιοελληνική ύδραυλι και προχωρώντας ιστορικά στο σπινέτο, το βέρτζιναλ, το πιανοφόρτε, το εκκλησιαστικό όργανο και φτάνοντας στο σημερινό πιάνο έως το προετοιμασμένο πιάνο και το συνθεσάιζερ. Επί σκηνής βρίσκονταν τοποθετημένα τουλάχιστον δέκα διαφορετικά όργανα, ενώ λιλιπούτειοι ερμηνευτές παιδιά – θαύματα από μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας είχαν αναλάβει το παίξιμο μουσικών κομματιών διαφορετικών εποχών στο αντίστοιχο κάθε φορά όργανο! Κάποια από τα όργανα που βρίσκονταν επί σκηνής προέρχονταν από προσωπική συλλογή, ενώ η ανακατασκευασμένη ύδραυλις μεταφέρθηκε στο Μέγαρο ειδικά για την εκδήλωση από το μουσείο των Δελφών. Στο φινάλε όλοι μαζί οι ερμηνευτές σε όλα τα όργανα έπαιξαν μαζί αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια η αποστολή του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκε το μουσείο της Ακρόπολης, όπου θαύμασε τα εκθέματα που παρουσιάζονται εκεί. Την αποστολή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας συνόδευαν οι καθηγητές: Αθανασίου Ζωή, Ντερέκας Γεώργιος και Σκαμπαρδώνης Ηλίας.

Σχετικά με Ντερέκας Γιώργος

Καθηγητής Πληροφορικής στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Σχολικό Ετος 2011-2012. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση