Καταγγελία αιρετών ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας

Πρέβεζα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Διανύουμε το μήνα Δεκέμβριο, έχουμε καλύψει περισσότερο από το 1/3 του διδακτικού έτους και στο Νομό μας τα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, αλλά και Β΄ ξένης γλώσσας, δεν έχουν ακόμα καλυφθεί, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και άνισες ευκαιρίες μάθησης στους μαθητές τους.

Ειδικά τα Ολοήμερα Σχολεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης αλλά και μετακίνησης (όπου υπάρχουν) ειδικοτήτων και έχουν μετατραπεί σε παιδοφυλακτήρια, αφού υπάρχει μόνο δάσκαλος που «απασχολεί» 50 μαθητές. Η κατάσταση αυτή δυσκολεύει τους Διευθυντές των σχολείων στην κατάρτιση ωρολογίου προγράμματος.

Διαφωνούμε με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από την οργανική τους θέση, για κάλυψη κενών, όταν υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης του διδακτικού τους ωραρίου στο σχολείο τους. Αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τα εργασιακά μας δικαιώματα, σε καιρούς δύσκολους που οι εκπαιδευτικοί βάλλονται από παντού.

Καλούμε τους συναδέλφους των σχολείων όπου υπάρχουν ακόμα κενά να τηρούν το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων της ΔΟΕ και να το αναπροσαρμόζουν σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς να επιβαρύνουν το ωράριό τους.

Ζητάμε να αρθούν οι ανισότητες και οι αδικίες μεταξύ των συναδέλφων (υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο μόνιμος και με οργανική θέση σε σχολική μονάδα να συμπληρώνει το διδακτικό του ωράριο σε άλλη και ο αναπληρωτής να διδάσκει 24 ώρες στο ίδιο σχολείο, χωρίς μετακίνηση, διότι έχει προσληφθεί με διαφορετικό καθεστώς, π.χ. ΕΣΠΑ).

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο που με την πολιτική του έχει αφήσει τα σχολεία στο Νομό μας, αλλά και σε όλη τη χώρα, χωρίς εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα τρεις μήνες τώρα να μη διδάσκονται οι ξένες  γλώσσες.

Απαιτούμε το διορισμό εκπαιδευτικών κι όχι τις υποχρεωτικές μετακινήσεις των υπαρχόντων, καθιστώντας τους «εκπαιδευτικούς λάστιχο» και αποδυναμώνοντας τη λειτουργία σχολείων με σκοπό τη μεσοβέζικη κάλυψη άλλων.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας

Τσουμελέκα Αλεξάνδρα

Μότσιος Γιώργος

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:56 μμ Σχόλια (7)


Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση