Τι γίνεται με το εφάπαξ για όσους έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους;

Τα δύο έτη έχει φτάσει ο χρόνος αναμονής για την έκδοση του εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως αυτήν τη στιγμή εκδίδεται το βοήθημα σε όσους υπέβαλαν αίτηση για το βοήθημα τον Ιούλιο του 2010.

Με βάση τον προγραμματισμό του Ταμείου Πρόνοιας, όσοι υπέβαλαν τα χαρτιά τους τον Δεκέμβριο του 2010 θα πάρουν το εφάπαξ στο τέλος του 2013. Για όσους έκαναν αίτηση από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος!

Ο ασφαλιστικός φορέας έχει κυριολεκτικά ξεμείνει από ρευστό και χρειάζεται περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει το βοήθημα σε όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.

Ωστόσο τα μηνιαία έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την καταβολή μόνο 550 με 600 εφάπαξ τον μήνα, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες αιτήσεις να στοιβάζονται στα συρτάρια.

Σημειώνεται πως στις προτάσεις που έχουν συζητηθεί στο Ταμείο είναι η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης (ώστε το βοήθημα να δίνεται ύστερα από 25 χρόνια), η αύξηση των ασφαλισμένων (π.χ. με την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ταμείο αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μετακλητών υπαλλήλων), αλλά και η «μεταφορά» στον φορέα τμήματος των εσόδων από την εισφορά αλληλεγγύης.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 15 Αυγούστου 2012 στις 11:24 πμ Σχόλια (7)


Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση