Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

top banner 2140 el GR

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (2001), που οργανώνεται σε συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες γιορτάζεται η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η εκμάθηση γλωσσών. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανήγγειλε ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών θα γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Η εκμάθηση γλωσσών ωφελεί τους νέους και τους μεγαλύτερους – ποτέ δεν είναι κανείς πολύ μεγάλος για να μάθει μια γλώσσα και να απολαύσει τις ευκαιρίες που του προσφέρει. Ακόμα και αν γνωρίζει μόνο λίγες λέξεις της γλώσσας της χώρας που επισκέπτεται (π.χ. για διακοπές), αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κάνει νέους φίλους και επαφές.

Μαθαίνοντας τις γλώσσες άλλων ανθρώπων είναι ένας τρόπος που μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε τις πολιτιστικές διαφορές μας.

Δραστηριότητες 2024

 Πρωτοβουλία 2024 Γλώσσες για ειρήνη

Δημιουργήστε μια αφίσα που να απεικονίζει το θέμα “Γλώσσες για την ειρήνη”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύμβολα, αποφθέγματα και έργα τέχνης για να μεταφέρετε μηνύματα ενότητας και κατανόησης μεταξύ διαφορετικών γλωσσών συμβάλλοντας ενεργά στη χρήση των γλωσσών ως μέσο για την υπέρβαση των γλωσσικών και πολιτισμικών διαχωρισμών. Στείλτε μας μια φωτογραφία ή ένα pdf της αφίσας που θα δημιουργήσετε για να παρουσιαστεί στον ιστότοπο του EDL. Θα υπάρξουν βραβεία για τις 5 πιο δημιουργικές συμμετοχές ενώ έως και 30 από τις αφίσες θα εκτίθενται με υπερηφάνεια στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών!

Προβολή σελίδας

ΑΝΟΊΞΤΕ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ CANVA.COM 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ GOOGLE TRANSLATE

Διαγωνισμός για το μπλουζάκι της ΕΗΓ

tshirt current

Στείλτε μας το σχέδιο/ την εικόνα/ τα γραφικά σας και αποκτήστε τη δική σας διάταξη (layout) στην επίσημη ιστοσελίδα για το μπλουζάκι της ΕΗΓ! .Μάθετε περισσότερα.

Γεγονότα και διασκέδαση

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Πηγή https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx