Το blog της materzoudi!

Ακόμα μία πένα…

Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον όμορφο πλανήτη μας…

Ιαν 201821

    Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα, τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Η ρύπανση του περιβάλλοντος γίνεται με το να πετάμε ότι θεωρούμε άχρηστο στο χώρο που μας περιβάλει.Το περιβάλλον μολύνεται από ορισμένους μικροοργανισμούς που προκαλούν αρρώστιες.Η μεγάλη κατανάλωση εντομοκτόνων και τα απορρίμματα των βιομηχανιών συμβάλλουν στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα εργοστάσια και πολλά από τα πράγματα που παράγουν, όπως τα αυτοκίνητα αφήνουν πολλά βλαβερά αέρια στην ατμόσφαιρα.Σήμερα σε ορισμένους  τόπους ο αέρας είναι τόσο μολυσμένος που είναι επικίνδυνος να τον αναπνέεις.Η μόλυνση  του περιβάλλοντος έχει επηρεάσει τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες που μολύνονται καθώς εμείς οι ίδιοι αδειάζουμε εκεί σκουπίδια και διάφορα χημικά.

Πρέπει λοιπόν εμείς οι άνθρωποι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό:

• Να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια που πετάμε, όπως τα τενεκεδάκια των αναψυκτικών και τα πακέτα από τα τρόφιμα που αγοράζουμε και να τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και όχι στους δρόμους.

• Πρέπει επίσης να γίνεται έλεγχος σε όλα τα εργοστάσια, για το αν έχουν το ειδικό φίλτρο στις καμινάδες τους και σε όλα τα αυτοκίνητα αν έχουν καταλύτη.

΄Ετσι, σώζοντας το περιβάλλον σώζουμε και προστατεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

   Και εμείς οι μικροί μπορούμε να φροντίσουμε το περιβάλλον με απλές καθημερινές συνήθειες! Ας δράσουμε λοιπόν! Αγαπάμε το περιβάλλον και νοιαζόμαστε γι΄αυτό, επειδή είναι το σπίτι μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;Το παρακάτω power-point μας δίνει απλές καθημερινές συμβουλές!!!

ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

https://www.youtube.com/watch?v=3iHfAaYZZic

Αφήστε μια απάντηση


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων