2020-2021 !!!

Μια … ιδιαίτερη σχολική χρονιά !!

Η σχολική χρονιά 2020-2021 ήταν πραγματικά ιδιαίτερη, λόγω του COVID-19. Τα σχολεία άρχισαν κανονικά τη λειτουργία τους το Σεπτέμβριο και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, οπότε και έκλεισαν ώστε να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Στη δια ζώσης διδασκαλία μας ασχοληθήκαμε με τις εξής θεματικές ενότητες:

Γνωρίζω το σχολείο μου και τους συμμαθητές μου”

Φθινόπωρο- τρύγος”

Πρωτοβρόχια”

Ισορροπημένη Διατροφή”

Ημέρα ΕΛ.ΤΑ”

28η Οκτωβρίου 1940”

Ελιά και λάδι”

Όσο τα σχολεία ήταν κλειστά, οι μαθητές μας κι εμείς οι εκπαιδευτικοί φυσικά συναντιόμασταν καθημερινά, μέσω της οθόνης του υπολογιστή μας και της πλατφόρμας Webex, για να κάνουμε το μάθημά μας διαδικτυακά.

Αυτή η νέα πραγματικότητα ήταν για κάποιους δύσκολη, ίσως για άλλους κουραστική, όμως το θετικό ήταν ότι διατηρήσαμε την καθημερινή επαφή με τους μαθητές μας και τις δραστηριότητές μας , έστω και με “διαφορετικό τρόπο”.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε να οργανώσουμε και να δουλέψουμε με τις εξής ενότητες/ θεματικές προσεγγίσεις:

Το Πολυτεχνείο ζει”

Η οικογένειά “

Μια παρέα από σχήματα”

Στοματική και σωματική υγιεινή”

Ανακύκλωση”

3 Δεκεμβρίου: Ημέρα ΑΜΕΑ”

Χειμώνας σε διάφορες χώρες”

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού”

Χριστούγεννα μυρίζει”

Όλες οι παραπάνω θεματικές είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-class ώστε οι μικροί μας μαθητές, αλλά και οι γονείς τους, να μπορούν να μελετούν και να ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή για να ενημερωθούν σχετικά με τα μαθήματά μας. Να τονίσουμε επίσης ότι, σε τακτά χρονικά διαστήματα και όταν ήταν απαραίτητο, καλούσαμε τους γονείς στο νηπιαγωγείο μας και τους δίναμε υλικό (χαρτιά διαφόρων ειδών, υλικά κατασκευών και διακόσμησης, φύλλα εργασιών γλώσσας- μαθηματικών κ.α.) ώστε το μάθημά μας, έστω και εξ αποστάσεως, να είναι ενδιαφέρον, ζωντανό, και να μη λείψουν από τα παιδιά οι δραστηριότητες, που έτσι κι αλλιώς θα κάναμε μαζί αν ήμασταν στο σχολείο μας.

Στη δια ζώσης εκπαίδευση επιστρέψαμε στις 11 Ιανουαρίου 2021 με μεγάλη χαρά αλλά και με μεγάλη προσοχή, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ειδικών και των αρμόδιων υπουργείων.

Στη διαζώσης διδασκαλία μας ασχοληθήκαμε με τις ενότητες:

Ο κύκλος του νερού”

Οι τρεις Ιεράρχες”

Το καλό και το κακό άγγιγμα”

Σχολικός εκφοβισμός”

7η Μαρτίου : Επέτειος της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων”

Τα σχολεία έκλεισαν και πάλι στις 4 Μαρτίου(τοπικό λοκ ντάουν, 16 Μαρτίου γενικό λοκ ντάουν) για να ανοίξουν στις 10 Μαΐου 2021.

Στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μας ασχοληθήκαμε με τις θεματικές ενότητες :

Σαρακοστή και απόκριες”

25η Μαρτίου : Διπλή γιορτή”: θρησκευτική “Ευαγγελισμός της Θεοτόκουκαι “Επανάσταση του 1821”

Πάσχα”

Τα σχολεία λειτούργησαν με δια ζώσης διδασκαλία από 10-5-2021 μέχρι 30-6-2021. Σε αυτό το διάστημα ασχοληθήκαμε με καλοκαιρινά θέματα, με ευχάριστες δραστηριότητες και αθλοπαιδιές στην αυλή του σχολείου μας, ώστε να κλείσουμε αυτή τον τόσο ιδιαίτερη σχολική χρονιά με ωραίο και ευχάριστο τρόπο και να κρατήσουμε στο νου μας μόνο χαρούμενες αναμνήσεις !!!!