ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
Αποκρυπτογράφηση με εικόνες
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Δραστηριότητα πρακτικής και εξάσκησης με στόχο να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά ότι οι λέξεις απαρτίζονται από μικρότερα κομμάτια, τα γράμματα. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκρυπτογραφήσουν λέξεις, χρησιμοποιώντας τα γράμματα του αλφαβήτου και τις εικόνες που τους δίνονται. Πιο συγκεκριμένα, η δραστηριότητα προσφέρεται, προκειμένου να εξασκηθούν οι μαθητές τόσο στην αναγνώριση του πρώτου γράμματος των λέξεων όσο και στην αντιστοίχιση λέξεων και εικόνων.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το παιχνίδι.

 

ΠΑΖΛ ΜΕ ΣΠΙΤΑΚΙΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΧΤΙΖΩ ΣΠΙΤΑΚΙΑ

Διαδρατική εφαρμογή παζλ που περιλαμβάνει μία συλλογή τεσσάρων εικόνων αποτελούμενες από 20 κομμάτια η κάθε μια και στοχεύει στην εξοικείωση με τη χρήση του ποντικιού.
Οι μαθητές καλούνται να συνθέσουν την εικόνα, σέρνοντας και αφήνοντας τα τμήματά της στην κατάλληλη θέση. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για τους μικρούς μαθητές (προσχολική ηλικία, πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου) και προτείνεται να χρησιμοποιηθεί: α) για εξάσκηση στο χειρισμό του ποντικιού ή του pad, β) ως εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων (από την οπτική του παζλ).

Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για να παίξετε:

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/4748?locale=el

 

2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966,  με σκοπό να “τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία”.

Ημέρα για τον εορτασμό, επελέγη, η ημέρα γενεθλίων του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, πασίγνωστος σ’ όλο τον κόσμο για τα παραμύθια του. Γιος ενός παπουτσή και μιας πλύστρας, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen) γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805 . Έμεινε ορφανός από πατέρα στα 11 του χρόνια και έκανε διάφορες δουλειές για να τα φέρει βόλτα αυτός και η μητέρα του. Το σχολείο ήταν μια πολυτέλεια για τον μικρό Χανς Κρίστιαν.

Το προσωπικό του καταφύγιο, τις όποιες ελεύθερες ώρες είχε, ήταν ένα μικρό κουκλοθέατρο. Έφτιαχνε με τα ίδια του τα χέρια τις κούκλες, τις έντυνε κι έδινε τις δικές του προσωπικές παραστάσεις.

Το 1835 δημοσιεύει τα πρώτα του «Παραμύθια για παιδιά» και μόνο 8 χρόνια αργότερα κερδίζουν την επιδοκιμασία του κόσμου. Θα γράψει συνολικά 168 παραμύθια ως το 1872 με πιο γνωστά, «Τα κόκκινα Παπούτσια», «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Το ασχημόπαπο», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Το μικρό έλατο», «Η μικρή γοργόνα», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και «Η Τοσοδούλα».

Ας δούμε ένα από αυτά: