Χριστούγεννα στον κόσμο

Στην Ιταλία η εορταστική περίοδος ξεκινάει στις 8 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου. Η πιο διάσημη λειτουργία γίνεται στη Ρώμη, και συγκεκριμένα στον ναό του Αγίου Πέτρου. Στην Ιταλία υπάρχει ένας θρύλος, που λέει ότι την Παραμονή των Θεοφανείων, η μάγισσα Befana, επισκέπτεται όλα τα σπίτια και αφήνει δώρα και γλυκά μέσα στις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες των παιδιών, αλλά όποια παιδιά δεν ήταν υπάκουα τους αφήνει κάρβουνα.

Η Αυστραλία κατά την γνώμη μου έχει τα πιο ωραία Χριστούγεννα, γιατί «πέφτουν» Καλοκαίρι. Ένα ιδιαίτερο έθιμο στην Αυστραλία είναι τα “Κάλαντα στο φως των κεριών”. Κάθε χρόνο τα πάρκα γεμίζουν με κόσμο που κρατά καντήλια ειδικά κατασκευασμένα για αυτόν τον σκοπό. Σε κάθε πάρκο βρίσκεται μια ασπροντυμένη χορωδία που τραγούδα τα κάλαντα μαζί με τον κόσμο.

Στη Γκλάνερλαντ (Ελβετία) στις 31 Δεκεμβρίου, όταν έρθει για τα καλά η νύχτα, τα αγόρια κατεβαίνουν στο χωριό. Μια ομάδα οι “κωδωνοκρούστες” κρατάνε κουδούνια που μπορούν να ακουστούν μακριά. Η δεύτερη ομάδα είναι “τα αγόρια με τις σκούπες” που κρατάνε κονταριά στα όποια έχουν δέσει κλαριά από θάμνο. Η τρίτη ομάδα “οι άνδρες με τις κύστες” κρατούν κύστες γουρουνιών φουσκωμένες με αέρα. Στο τέλος της παρέλασης, η δεύτερη και η τρίτη ομάδα χτυπούν τους παρευρισκομένους μέχρι τα όπλα τους να καταστραφούν.

Αναστσία Τσ.

Ε2

http://allforchristmas.wordpress.com/

Κατηγορίες: Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2011-2012/Ε'. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση