SafeLine

Το Διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία από εκατομμύρια ανθρώπους. Χρησιμοποιείται επίσης όμως και για τη διανομή περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο ή επιβλαβές. Εφόσον ο κυβερνοχώρος δεν έχει εθνικά όρια, παράνομες δραστηριότητες μπορούν εύκολα να βρουν «εικονικό καταφύγιο» σε αυτό το μέσο. Πρωταρχικό μέλημα της SafeLine είναι η εξάλειψη από το Διαδίκτυο περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Σκοπός της είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου.

Η SafeLine δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που εντοπίζετε στο Διαδίκτυο και περιέχει: 

  •  εικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου
  •  ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία
  •  οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι είναι παράνομο.

Συνεργάζεται με τους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου, το Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΕΤ και το Σχολικό Δίκτυο, Ερευνητικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα, Ενώσεις Καταναλωτών και την Ελληνική Αστυνομία για τον περιορισμό της ροής του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Η SafeLine υλοποιείται από τους οργανισμούς:

  Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ)
Η SafeLine αποτελεί μία από τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο υλοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια του προγράμματος πλαισίου Safer Internet. Οι άλλες δύο δράσεις είναι: η SaferInternet4Kids, Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης και η Γραμμή Βοηθείας Help-line.gr. Οι δράσεις SaferInternet4Kids & Help-line.gr αποτελούν τον εθνικό εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων ενημέρωσης και Εθνικών Γραμμών Βοηθείας, Insafe.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Αφήστε μια απάντηση