Λήψη αρχείου

Comments 0 σχόλια »Λήψη αρχείου

Comments 0 σχόλια »

ΣIMAGE 1τις 4 Απριλίου 2024, Πανελλήνια σχολική ημέρα Φιλοζωίας, στο ΓΕΛ Σοφάδων πραγματοποιήσαμε δράση για την ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων.

Φτιάξαμε ένα φυλλάδιο, που μοιράσαμε στους πολίτες στο χώρο της κεντρικής πλατείας, που αφορούσε στα δικαιώματα των ζώων, όπως αυτά καταγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων που ψηφίστηκε στο Παρίσι, τον Οκτώβριο του 1978.

Επίσης, αναρτήσαμε στο χώρο της πλατείας δύο μεγάλα πλακάτ με δημιουργίες των παιδιών για την προστασία των ζώων. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά και η ευρηματικότητα και δημιουργικότητά τους πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα.

Είχαμε κανονίσει συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Σοφάδων κ. Γιαννακό Σωτήρη, οποίος αφού μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών, μας γνωστοποίησε το γεγονός σύστασης μιας 5μελούς επιτροπής στο Δήμο Σοφάδων, η οποία αποτελείται από τον ίδιο, τρία άτομα- μέλη της φιλοζωικής και έναν κτηνίατρο. Η επιτροπή συνεργάζεται και με έναν εκπαιδευτή. Η διαδικασία που ακολουθεί η επιτροπή είναι η εξής: όταν ειδοποιείται από κάποιον δημότη για την ύπαρξη ενός αδέσποτου ζώου, στέλνουν τον εκπαιδευτή, ο οποίος το παίρνει και το κρατά για 15 μέρες περίπου. Το ζώο στειρώνεται, δέχεται φροντίδα και αν δεν έχει επιθετική συμπεριφορά επιστρέφει ξανά στο φυσικό του περιβάλλον, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Διαφορετικά, ακολουθεί η εκπαίδευσή του. Ο κ. Γιαννακός επεσήμανε το γεγονός ότι το κόστος αυτής της διαδικασίας, που κυμαίνεται στα 280 – 300 ευρώ για κάθε ζώο, το επωμίζεται ο Δήμος Σοφάδων καθώς δεν υπάρχει κάποια κρατική επιχορήγηση για το θέμα αυτό. Το γεγονός αυτό, τόνισε, δεν θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθειά τους, καθώς θεωρεί ότι αυτά τα ζώα είναι μέρος της ζωής μας. Σε ερώτησή μας για το αν οι δημότες γνωρίζουν την ύπαρξη της επιτροπής, ανέφερε ότι η επιτροπή ανήκει στο αρμόδιο γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου και ότι έχει κοινοποιηθεί σε όλους  τους πρόεδρους   των  τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να  ενημερώσουν τους δημότες.

Η κ. Γεωργία Κουτσιουμανή, μέλος της επιτροπής, αλλά και της Φιλοζωικής Καρδίτσας, μας είπε ότι όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους πρέπει να καλέσει στα τηλέφωνα του Δήμου και ειδικότερα στο τηλέφωνο του Αντιδημάρχου κ. Γιαννακού. Πρόσθεσε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ότι αρχίζουν οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ενημέρωσης για κάποιο αδέσποτο τηρείται η διαδικασία που μας είπε ο κ. Γιαννακός. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα προώθησης των υιοθεσιών.

Τα αδέσποταIMAGE 2

IMAGE 3

στειρώνονται, εμβολιάζονται και δίνονται για υιοθεσία σε δημότες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Τέλος, τους ενημερώσαμε για μια αδέσποτη σκυλίτσα που βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του σχολείου μας (τα παιδιά την φροντίζουν και την έχουν ονομάσει «Ειρήνη»), η οποία γέννησε πρόσφατα. Η κ. Κουτσιουμανή έδωσε οδηγίες στα παιδιά για την φροντίδα της και τόνισε ότι αρχικά είναι σημαντικό να βρούμε τον χώρο όπου βρίσκονται τα σκυλάκια της, για να μπορέσουν να τα εμβολιάσουν και να τα δώσουν για υιοθεσία. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει στείρωση στη σκυλίτσα, γιατί θηλάζει, αλλά θα το φροντίσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Θεωρούμε ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική δράση, που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές, τους δημότες και από τον Δήμο Σοφάδων.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την υλοποίησή της!

Comments 0 σχόλια »Λήψη αρχείου

Comments 0 σχόλια »Λήψη αρχείου

Comments 0 σχόλια »Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Comments 0 σχόλια »Λήψη αρχείου

Comments 0 σχόλια »

https://blogs.sch.gr/lyksofad/files/2023/11/ΩΡΟΛΟΓΙΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟ-13-11-23.pdf Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ
Η Δ/ντρια κ. Ελένη Βλόντζου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του ΓΕΛ Σοφάδων αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, καθώς και τον αρχιερατικό επίτροπο πατέρα Ηλία Γώγο για την ηθική και υλική συμπαράσταση στους μαθητές του σχολείου μας, που επλήγησαν από την θεομηνία Daniel.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ
Η Δ/ντρια κ. Ελένη Βλόντζου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του ΓΕΛ Σοφάδων ευχαριστούμε από καρδιάς την Δ/ντρια κ. Βλάχου Ευαγγελία, το Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στις δύσκολες και απρόσμενες συνθήκες που βίωσε τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και μέλη της μαθητικής μας κοινότητας.
Η Ενσυναίσθηση, η Ανιδιοτελής Προσφορά, η Ευαισθητοποίηση, η Ανθρωπιά που σας διακρίνει αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της χώρας μας, καθώς οι νέοι έχουν αξίες και τις επικοινωνούν.

 

Comments 0 σχόλια »Λήψη αρχείου

 

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων