Προσεχώς, κάθε Πέμπτη στο ΓΕΛ Σκύρου θα υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των γονέων/κηδεμόνων με την κοινωνική λειτουργό κ. Σαρμανιώτη Μαρίνα και την ψυχολόγο κ. Ράντζου Ελένη- Παρασκευή, στα πλαίσια λειτουργίας του Σ.Δ.Ε.Υ (Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης), που έχει ως αρμοδιότητα την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ σχολικών μονάδων, την ενδυνάμωσή τους για την ανταπόκριση στις ανάγκες των μαθητών, την ανάπτυξη δράσεων για την ένταξη των μαθητών και την υποστήριξη μαθητών που χρειάζονται ειδική αγωγή. Επίσης, τα ΣΔΕΥ στοχεύουν στην ενίσχυση των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) για την εκπαιδευτική αξιολόγηση και στήριξη των μαθητών.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
-
Συνεργασία και συντονισμός:Προωθούν τη συνεργασία και συντονίζουν τις δράσεις μεταξύ των σχολικών μονάδων για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των μαθητών.
-
Δράσεις ένταξης:Αναπτύσσουν συνεργατικές δράσεις για την ένταξη των μαθητών στη σχολική μονάδα φοίτησής τους.
-
Υποστήριξη μαθητών:Παρέχουν υποστήριξη σε μαθητές που χρειάζονται ειδική αγωγή, είτε μέσω Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ), παράλληλης στήριξης, είτε κατ’ οίκον διδασκαλίας.
-
Ενίσχυση ΕΔΥ:Υποστηρίζουν τη λειτουργία των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ), οι οποίες αναπτύσσουν συνεργατικές πρακτικές εκπαιδευτικής αξιολόγησης, συμβουλευτικής και υποστήριξης των μαθητών.
