YOUNG POWER PROGRAMM

young-power
Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχει καταφτάσει στο σχολείο μας ένας αξιόλογος φοιτητής από το Βέλγιο στα πλαίσια ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών από χώρες όλες του κόσμου, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών αλλά κυρίως για να μάθουν οι μαθητές πράγματα για έναν άλλο πολιτισμό. Μέσω του προγράμματος αυτού, οι μαθητές βρίσκουν επιτέλους κάτι που να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού, εκτός από τα θέματα που τίθονται για συζήτηση στην τάξη, έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για ό,τι θέλουν με τον φοιτητή και ίσως, να κάνουν κοινά και κάποιες δραστηριότητες
Συγκεκριμένα στο σχολείο μας έχει έρθει ο Τόμας, ο οποίος κατάγεται από ένα μικρό χωριό περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά από τις Βρυξέλλες. Είναι ένα συγκροτημένο άτομο που όμως μας ελκύει με τη συμπεριφορά του και το χιούμορ του. Βρίσκεται ηλικιακά αρκετά κοντά με εμάς, καθώς δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 25 του χρόνια. Τον αποκαλούμε ευρωπαίο γίγαντα αφού το ύψος του φτάνει τα 2 μέτρα. Το στυλ του είναι διαφορετικό από το δικό μας αφού ακολουθεί τις τάσεις της μόδας των βορείων ευρωπαίων λόγω της καταγωγής του.
Τα έως τώρα θέματα που έχουν συζητηθεί είναι η τρομοκρατία, η ισότητα των δύο φύλων, η κρίση στην Ελλάδα αλλά και ο χουλιγκανισμός. Είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος νέος και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κάνει παρουσιάσεις με ευχέρεια λόγου αλλά και αρκετή άνεση μπροστά μας.
Η προθυμία του για να γνωρίζει καινούργια πράγματα μας ώθησε στο να του προτείνουμε να έρθει μαζι με εμένα και άλλα 7 παιδιά στο γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α  για να παρακολουθήσουμε παρέα τον αγώνα μεταξύ της Α.Ε.Κ και του Ολυμπιακού. Μείναμε έκπληκτοι καθώς χωρίς να το σκεφτεί δέχτηκε την πρότασή μας. Γενικά είναι ένα άτομο που δεν περιορίζεται στα προγράμματα εντός του σχολείου αλλά κάνει και διάφορες εξόδους με μαθητές και μαθήτριες εκτός αυτού. Με κάποιους πήγε για ένα καφέ στο Μοναστηράκι και με άλλους έφαγε σουβλάκι στη Φιλαδέλφεια. Όλα τα παραπάνω δείχνουν την κοινωνικότητα που τον εκφράζει σαν άνθρωπο.
Ο Τόμας ,δυστυχώς , φεύγει από την Ελλάδα στις 28 του Μάρτη. Υπόσχεται όμως πως θα γυρίσει σύντομα, αφού έμεινα άναυδος από τη φιλοξενία και την αγάπη που του δείξαμε. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε, θα είναι να του υπενθυμίζουμε πως απέκτησε μια καινούργια παρέα εδώ και πως πρέπει να είναι σίγουρος ότι ο σκοπός της επίσκεψης του αποδείχτηκε κάτι πολύ παραπάνω από διδακτικός!

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση