–ΥΛΙΚΑ-
- 400 γρ. tagliatelle (ζυμαρικά ταλιατέλες)
- 15 γρ. αυγοτάραχο
- 30 ml κονιάκ (1 σφηνάκι)
- 300 γρ. γαρίδες νωπές
- 250 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2,5 τεμ.)
- 30 γρ. κολοκυθοανθοί
- 30 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
- 1 τεμ. σκόρδο
- 220 γρ. κολοκυθάκια (2,2 τεμ.)
- 25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
- 5 γρ. βασιλικός φρέσκος
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το βάζουμε να σοταριστεί μαζί με το λιωμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το κονιάκ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο σκεύος, σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε στην άκρη το σκεύος σκεπασμένο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις γίνουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με τους κολοκυθοανθούς που έχουμε κρατήσει, πασπαλίζουμε με τριμμένο αυγοτάραχο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.