- 250 ml Ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια του νερού πετιμέζι
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 50 ml βρασμένη κανέλα (½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη σε 50 ml νερό)
- 1 κουτ. σούπας (κοφτή) τριμμένα σε σκόνη γαρύφαλλα
- 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
- 6 κουταλιές της σούπας ρακή
- Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι σουσάμιΟδηγίες μαγειρέματος:
- Ανακατεύουμε στο μίξερ το Ελαιόλαδο , τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
- Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, τη βρασμένη κανέλα, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού τα γαρύφαλλα και σιγά – σιγά το αλεύρι.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
Φεβ 23