Πετιμεζόπιτα

petimezopita IMG_0420
Υλικά:

  • 250 ml Ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια του νερού πετιμέζι
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 50 ml βρασμένη κανέλα (½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη σε 50 ml νερό)
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) τριμμένα σε σκόνη γαρύφαλλα
  • 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
  • 6 κουταλιές της σούπας ρακή
  • Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι σουσάμιΟδηγίες μαγειρέματος:
    1. Ανακατεύουμε στο μίξερ το Ελαιόλαδο , τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
    2. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, τη βρασμένη κανέλα, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού τα γαρύφαλλα και σιγά – σιγά το αλεύρι.
    3. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
    4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση