Το Γενικό Λύκειο Μούδρου ως σχολείο υποδοχής καλωσορίζει στο Μούδρο το Lycée Eugène WOILLEZ από το Montreuil-Sûr-Mer της Γαλλίας. Δέκα μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί από τη Βόρεια Γαλλία βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα στο νησί μας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus ΚΑ121-SCH βραχύβιας κινητικότητας. Η γαλλική αποστολή υπέβαλε αίτημα φιλοξενίας και συνεργασίας στο Γενικό Λύκειο του Μούδρου με άξονα την αλληλεπίδραση στο πλαίσιο των ξένων γλωσσών, την ιστορία και την ενεργό πολιτειότητα και αποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημά τους. Το απόγευμα της Κυριακής τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο “Ήφαιστος” μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και τους μετέφεραν στο Μούδρο όπου θα διαμείνουν κατά την επόμενη εβδομάδα. Οι πρώτες εντυπώσεις από το νησί και τη φιλοξενία που δέχθηκαν είναι εξαιρετικές. Από αύριο το πρωί ξεκινούν οι εκπαιδευτικές μας δράσεις.
Bienvenue chez Lemnos
wc1 wc2 wc3 wc4

Σήμερα κρύφτηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του ΓΕΛ Μούδρου ( Γενικό Λύκειο Μούδρου ) υπό την προστασία της λημνιάς δημοσιογράφου κ.Δεσποινας Βασιλειάδου ( Δέσποινα Βασιλειάδου ). Μια εξαιρετική παρουσίαση του τρόπου που δημιουργούμε podcasting με πολλή σαφήνεια και αγάπη προς τα παιδιά. Οι podcasters μας από τα σχολεία της Β/θμιας δούλεψαν πάνω σε κείμενα που έχουν γράψει οι συμμαθητές τους, βασισμένα στην τοπική ιστορία της Λήμνου και ετοιμάζονται για τις δικές τους ηχογραφήσεις. Ανυπομονούμε!
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Μούδρου οι κκ. Καραγιαννης Στυλιανος και Apostolis Koutsogiwtas .

Το Μουσείο μας στο Aeolos TV. Ευχαριστούμε πολύ το κανάλι και τη δημοσιογράφο κ. @Δέσποινα Βασιλειάδου για το ρεπορτάζ.

To εικονικό μουσείο με τις ηρωΪκές μορφές της επανάστασης του 1821, που οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου δημιούργησαν στη Λήμνο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aeolos TV

vm

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου
Α’ Φάσης ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Λέσβου-Λήμνου
Με επιτυχία διεξήχθη σήμερα, Παρασκεύη, 29 Μαρτίου, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας η Α΄ Φάση των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Στίβου ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. Λήμνου.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή, αλλά και παράλληλα για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους:
1. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, 1ος στα 400 μέτρα
2. Καβαλέρης Κωνσταντίνος, 1ος στη δισκοβολία
3. Μπεκρής Εμμανουήλ, 2ος στα 200 μέτρα
4. Τέλλιος Σωτήρης, 2ος στα 100 μέτρα
5. Βαρίτης Μάρκος, 1ος στο άλμα εις ύψος
6. Βαρίτης Δημήτριος, 1ος στα άλμα εις μήκος.
Ιδιαίτερα συγχαίρουμε το μαθητή μας Βαρίτη Δημήτριο που πήρε την πρόκριση και συνεχίζει στη Β΄Φάση στην Αθήνα. Του ευχόμαστε ολόθερμα “Καλή επιτυχία”.
Συγχαίρουμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Μούδρου, κ. Βασιλειο Λασκαρελια (Βασιλειος Λασκαρελιας) και Βούλα Στεφάκη (Βούλα Στεφάκη) που προετοιμάζουν τα παιδιά και βρίσκονται πάντα κοντά τους.
Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων τόσο του ποδοσφαίρου όσο και των αγωνισμάτων στίβου τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου που ήταν ο υπεύθυνος των αγώνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, κ. Γάλλο Γεώργιο, τον κ. Καρύδη Νικόλαο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και υπεύθυνο αγώνων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που με την εμπειρία τους, τις γνώσεις και τις οργανωτικές τους ικανότητες βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων.
Ευχαριστούμε, επίσης, τους κριτές:
1. Αναγνωστέλη Νίκο
2. Κραβαρίτου Λία
3. Τζαννέτου Αθηνά
4. Στρατιώτη Θοδωρή
5. Μαρτίν Γκρεπέν-Βουλγαροπούλου
6. Μπρισίμη Ευαγγελία
που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων,
τους γυμναστές-προπονητές:
1. Μπετχαβά Γιώργο και
2. Πλωμαρίτη Αλέξανδρο
και φυσικά τον γιατρό Μαρινάκη Νικόλαο που πάντα είναι κοντά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνδράμει με την ιατρική του ιδιότητα τις μαθητικές αθλητικές διοργανώσεις.
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ!
ath1 1 ath2 ath3 ath4

Επίσκεψη και δράσεις στη Νέα Κούταλη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου, ομάδα μαθητριών του Γενικού Λυκείου Μούδρου με τη συνοδεία της Σχολικής Νοσηλέυτριας Γιωτα Καραμπετσου και της Διευθύντριας του σχολείου Μαρία Παπαπαναγιώτου στα πλαίσια της εργασίας τους για το Πανελλήνιο Δίκτυο “Γνωρίζω τον τόπο μου” με θεματική “Η ναυτική παράδοση της Νέας Κούταλης. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Λήμνου για την άμεση απόκρισή του στο αίτημά μας, την Αντιδήμαρχο κ. Ioanna Diamatari, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κούταλης, κ. Προβατίδη, που μας υποδέχθηκε με χαμόγελο, τον κ. Κουντούρη Γεώργιο, νυν τοπικό σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας και την κ. Κοκκάλα Αγάθη, πρώην ξεναγό του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης για την εξαιρετική ξενάγηση και τις συνεντεύξεις που έδωσαν στις μαθήτριές μας.
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθήτριες της Α΄Λυκείου: Δημητροπούλου Μαρία, Κεχαϊδου Ξανθίππη, Λασκάρογλου Βασιλική, Μπατσούλη Μελίνα, Ταρσή Ραφαηλία, Χαβιά Ασπασία, Χασάπη Δέσποινα.
mk1 mk2 mk3

Σε συνέχεια του προγράμματος “ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: τέχνη για τη ζωή”, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, η διερεύνηση πιθανών λύσεων προχωράει σε προτάσεις που έχουν αναδειχθεί διεθνώς. Το όραμα της «βιώσιμης πόλης» επιδιώκει μια σύνθεση και συνδυασμό των φυσικών και αστικών συστημάτων που να διασφαλίζουν την αειφορία για λογαριασμό των μελλοντικών γενεών και της οικολογίας του πλανήτη.
Οι μαθήτριές μας Ελπίδα Βελβέ και Ειρήνη Ταρσή , μελετώντας τα τρία βιώσιμα αστικά μοντέλα ανάπτυξης για μια προσέγγιση των οικολογικών πόλεων που προτείνονται στο δικτυακό τόπο http://ikee.lib.auth.gr/record/133372/files/ANAGNOSTOYee.pdf , κατέγραψαν σε μορφή σύντομης περίληψης τι προτείνει κάθε μοντέλο αστικής ανάπτυξης, συνοδεύοντας με μία χαρακτηριστική εικόνα τα κείμενά τους. «Το παρόν δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου με τίτλο “ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: τέχνη για τη ζωή”, το οποίο υλοποίησε το σχολείο μας το σχολικό έτος 2023-2024»Δημιούργησαν ένα μικρό κλιπ προβολής των τριών βιώσιμων αστικών μοντέλων ανάπτυξης.Υπεύθυνοι προγράμματος: Καραγιαννης Στυλιανος, Λιζέτα Ταραμάνη 
bp1

2 ημέρες έμειναν.
Δώστε την ψήφο σας στο Λυκειακό παλμό του Μούδρου.
Ψηφίστε το το commercial video μας στην πλατφόρμα https://jagreece.org/promovoting/ έως 29 Μαρτίου.
Είμαστε με αλφαβητική σειρά τέταρτοι από το τέλος.
“Ο λυκειακός παλμός του Μούδρου” σας χρειάζεται, για να ακουστεί παντού.
Ψηφίστε το το commercial video μας στην πλατφόρμα https://jagreece.org/promovoting/ από 19 έως 29 Μαρτίου.
Μεταβείτε στη σελίδα ψηφοφορίας, αναζητήστε μας, επιλέξτε μας και ύστερα πατήστε στην επιλογή “ΨΗΦΙΣΤΕ” στο κάτω μέρος της σελίδας για να καταχωρηθούν οι ψήφοι σας.
Βρείτε μας στο 4ο από το τέλος της λίστας.
Κάθε ψήφος έχει σημασία.
Κοινοποιήστε την πρόσκλησή μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ!

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου θυμούνται τους δοξασμένους προγόνους μας μελετώντας, ερευνώντας, ανακαλύπτοντας. Διαχέουν την εργασία τους σε όλους μας μέσα από ένα … εικονικό μουσείο! Μέσα από έναν εικονικό χώρο παρουσιάζουν μερικές από τις ηρωικές μορφές της επανάστασης του 1821, τα όπλα τους, την ενδυμασία της εποχής. Περιηγηθείτε είτε σε αυτόματη αναπαραγωγή είτε χρησιμοποιώντας τα βελάκια δεξιά κι αριστερά ή τις βουλίτσες στην μπάρα, στο κάτω μέρος της οθόνης σας! Προτείνεται η αυτόματη για καλύτερη ανάλυση και , αν μπορείτε, από υπολογιστή! Χρόνια πολλά, Ελλάδα!
el1

Παμμαθητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συμμετοχή στον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Σχεδόν το σύνολο των μαθητών του σχολείου έλαβε μέρος στην επιμελώς σχεδιασμένη εκδήλωση από τη φιλόλογο του σχολείου κ. Λιζέτα Ταραμάνη με την αρωγή της Σχολικής Νοσηλεύτριας κ. Γιωτα Καραμπετσου . Θεατρικό δρώμενο, χορωδία, αφηγήσεις, κείμενα σπάνια Φιλελλήνων που έγραψαν με ενθουσιασμό για τους Έλληνες και την Επανάσταση, αυθεντικές μαρτυρίες, τεχνολογικά θαύματα. Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου ‘Παύλος Κουντουριώτης’ για την παραχώρηση στολών και παραδοσιακών αντικειμένων για τα σκηνικά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αγαπημένο μας πατέρα Ιωάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου, που πάντα μας στηρίζει και την κ. Δεσποινα Αλανη για τη βοήθειά της. Τα μηνύματα μένουν ζωντανά και το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων στέκεται πάντα ψηλά. Συγχαρητήρια σε όλους!
gio1 gio2 gio3 gio4 gio5 gio6 gio7 gio8