Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος, τους την οικουμένην ακτίσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τον μέγαν, και τον Θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσορρήμονι, πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν· αυτοί γαρ τη Τριάδι, υπέρ υμών αεί πρεσβεύουσιν.
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κάτω από την προστασία των Πατέρων των Γραμμάτων.
trie

Τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον έγκριτο δημοσιογράφο και Διευθυντή της “Καθημερινής”, κ. Αλέξη Παπαχελά. Ο κ. Παπαχελας μέσα από το παράλληλο πρόγραμμα Inspirational Mentors – JA Greece επέλεξε το Γενικό Λύκειο Μούδρου λόγω της ακριτικοτητάς του και ξεπέρασε κάθε δυσκολία, ώστε να βρεθεί κοντά μας και να συμβουλεύσει τους μαθητές μας για την εκδοτική προσπάθεια που έχουν αναλάβει με την κυκλοφορία της μηνιαίας εφημερίδας τους “Ο Λυκειακός Παλμός του Μούδρου”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες και οι υπεύθυνες του προγράμματος κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου και κ.@ Λιζέτα Ταραμάνη παρουσίασαν ένα video με ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Παπαχελά, ώστε τα παιδιά να τον γνωρίσουν καλύτερα κι ένα video με τη δουλειά των παιδιών. Του έθεσαν ιδιαίτερα εύστοχες ερωτήσεις και δέχθηκαν απαντήσεις που θα συζητηθούν στη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο φύλο του Ιανουαρίου – μην το χάσετε- και άκουσαν με προσοχή τις καίριες συμβουλές του για τη βιωσιμότητα και την επέκταση του εκδοτικού τους εγχειρήματος. Οι μαθητές τον ευχαρίστησαν για την καθοδήγηση και την αφιέρωση του πολύτιμου χρόνου του στο σχολείο μας χαρίζοντας του το βιβλίο του κ. Πλάντζου “Το χρονικό του Λήμνου” και άλλα δύο λευκώματα που μας προσέφερε ο Πολιτιστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου ‘Παύλος Κουντουριώτης’ -τους ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαχελά και το @Junior Achievement Greece για αυτή την εξαιρετική εμπειρία.

Με εκκλησιασμό και αρτοκλασία τιμήσαμε τους Τρεις Πατέρες των Γραμμάτων. Μια πολύ όμορφη προσέγγιση για το έργο και τη σημασία των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία μίλησε η κ. Αυγολούπη Μαρία, θεολόγος και των τριών σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης της περιοχής του Μούδρου. Χρόνια πολλά σε όλους!

tie1 tie2

Με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας ολοκληρώθηκε σήμερα, 30 Ιανουαρίου ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με πολλή αγάπη και φροντίδα προσέφερε στους μαθητές/τρεις και στους εκπαιδευτικούς τις γλυκύτατες χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Συλλόγου. Τυχεροί της χρονιάς η Τρίμμη Βασιλική από την Α Λυκείου, η Σαλαμουσά Γαβριέλα από τη Β’ Λυκείου, η Αφιώνη Στέλλα από τη Γ’ Λυκείου και η εκπαιδευτικός κ. Μερμηγκα Χρυσούλα από το Σύλλογο Διδασκόντων.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τόσο για τις βασιλόπιτες όσο και για τα δύο από τα τέσσερα δώρα των τυχερών, την εταιρία “Κουκουλίθρα” για τη δωρεά των αναψυκτικών, την κ. Καβαλερη Αθήνα για το επιτραπέζιο ρολόι που δόθηκε στην τυχερή της Γ Λυκείου και το βιβλίο του κ. Τραγάρα με την τοπική διάλεκτο της Λήμνου που κέρδισε η κ. Μερμηγκα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου που βρέθηκαν κοντά μας, την κ. Evagelia Palaiologou , την κ. Λιανικό εμπόριο Καβαλέρη Αθηνά , την κ. Κρασσά Λουκία και τον κ. Βαρδαξή Παναγιώτη.
Ευχές για μια ευτυχισμένη και τυχερή χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!
Κάθε επιτυχία στους μαθητές της Γ Λυκείου σε όλα τους τα όνειρα.
va1 va2 va3 va4 va5 va6 va7 va8

Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλα τα μέλη της Ηφαιστίας. Πολλές επιτυχίες και συνεχή βελτίωση των επιδόσεων και των προσδοκιών! Την αγάπη μας ιδιαίτερα στην Πρόεδρο του Συλλόγου που με αγάπη και φροντίδα τον πάει πιο μπροστά, την αγαπημένη μας Evagelia Palaiologou , στο βετεράνο εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κ. @Βασιλειο Λασκαρέλια, στους ταλαντούχους μαθητές μας, αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν και συμβάλλουν στην άνοδο του αθλητισμού!

hg

13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου
υπό την αιγίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρων
Βία και Ισχύς – Κρατική Βία – Βία και Λογική – Το δίκαιο της πυγμής
Φιλοσοφικές και κοινωνικοπολιτικές προσεγγίσεις από τους νέους πολίτες αυτής της χώρας.
Ευχαριστούμε θερμά το Σύμβουλο Φιλολόγων και Συντονιστή παιδαγωγικής καθοδήγησης του σχολείου μας κ. Βασίλειο Μακρυπούλια, που μας ώθησε σε αυτό τον ατέρμονο χώρο πνευματικού προβληματισμού.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Τέλλιο Σωτήρη, Α Λυκείου, Χαβιά Ασπασία, Α Λυκείου, Καμβύση Αθήνα, Β Λυκείου, Καρυδάκη Λεωνίδα, Β Λυκείου, Κυριάκου Ειρήνη, Β Λυκείου για την τόλμη τους να καταπιαστούν με κάτι τόσο βαθύ και για το Σάββατο τους που το αφιέρωσαν στη Φιλοσοφία. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Πολλές ευχαριστίες στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, κ. Καραγιάννη Στέλιου και κ. Λιζέτα Ταραμάνη να συνδράμουν στην επιτήρηση, καθώς και στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης”, κ. Theodwra Lymperi για τη συνδρομή της στη βαθμολόγηση των γραπτών. Αιέν φιλοσοφείν.
filo1 filo2 filo3

Η Ευηλίνα (τι υπέροχο κι ελπιδοφόρο όνομα!), 12 ετών, με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, θα καταφέρει να πάει στη Disneyland, γιατί μας είχε στο πλευρό της!
Ευχαριστούμε από καρδιάς γονείς, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, όλους όσους βοήθησαν ώστε κι αυτή η ευχή να γίνει πραγματικότητα!
Απόλαυσε την κάθε στιγμή, γλυκιά μας Ευηλίνα!’
ast