Το ΓΕΛ Καμπάνη στη Νορβηγία μέσω Comenius

NorwayΣτο πλαίσιο  της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 28/9/2013  έως  03/10/2013 επίσκεψη ομάδας δυο μαθητριών  και πέντε καθηγητών( τριων) του Γενικού Λυκείου Καμπάνη στην πόλη Fusa της Νορβηγίας.Fusa, Νορβηγίας. Επίσκεψη στο σχολείο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης στην Νορβηγία,  στην οποία συμμετείχαν  μαθητές και καθηγητές από εννέα σχολεία της Ευρώπης:
•    Υλοποιήθηκαν δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από το σχολείο φιλοξενίας, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε εξωτερικούς χώρους στη Fusa της Νορβηγίας.
•    Πραγματοποιηθήκαν συνεντεύξεις και έγινε επεξεργασία  του ηχητικού υλικού που συλλέχθηκε από τις επισκέψεις των μαθητών σε εξωτερικούς χώρους.
•    Έγινε παραγωγή εκπομπής από τους μαθητές που συμμετείχαν.
•    Συζητήθηκαν  και αντιμετωπίστηκαν μέσα σε πνεύμα συνεργασίας ζητήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες καθηγητές και οι συντονιστές του προγράμματος.
•    Τέθηκαν στόχοι για τη συνέχεια του προγράμματος και κυρίως για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στην Πράγα της Τσεχίας.
Η  ξενάγηση στην πόλη της Fusa και στην ευρύτερη περιοχή , η  επίσκεψη σε φιορδ,  περιβαλλοντικά Κέντρα και μουσεία ( και βαρελοποιεία!) έδωσαν τη δυνατότητα για γνωριμία με την νορβηγική φύση και κουλτούρα.
Η ζεστή φιλοξενία των Νορβηγών συναδέλφων , η άψογη οργάνωση των δραστηριοτήτων, και η καλή διάθεση εκ μέρους όλων, λειτούργησαν καταλυτικά για την επιτυχία της συνάντησης και  δημιούργησαν τόσο ένα αίσθημα ικανοποίησης για την μέχρι τώρα πρόοδο του προγράμματος όσο και  υψηλές προσδοκίες για τη συνέχισή  του.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία στις 24 Νοεμβρίου. Η ελληνική ομάδα του Γυμνασίου Καμπάνη που αποτελείται από δυο καθηγητές και  τέσσερις μαθητές  ταξιδεύει την Κυριακή για την Πράγα όπου και θα συναντηθεί με τις αποστολές των άλλων χωρών. Η συνάντηση αυτή θα διαρκέσει μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να υλοποιηθεί η οργάνωση και η αναμετάδοση των θεματικών εκπομπών που έχει αναλάβει η κάθε χώρα. Επιπλέον προγραμματίστηκαν πολιτιστικές επισκέψεις συναφείς με το πρόγραμμα, με στόχο τη βαθύτερη γνωριμία και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών και καθηγητών των χωρών.

Σχετικά με Τάσος Βαφειάδης

Δρ. Χημείας Α.Π.Θ.
MSc Διδακτικής Ε.Κ.Π.Α.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Comenius, Ανακοινώσεις, Λύκειο Καμπάνη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *