«

»

Δεκ 22 2015

Ενημέρωση των μαθητών και γονέων από τους υπευθύνους του ΚΕΣΥΠ

Το άρθρο και οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας του ΚΕΣΥΠ Ηλείας  που μπορείτε να δείτε και εδώ .

Το ΓΕΛ Γαστούνης επισκέφτηκαν στις 18/12/2015 οι υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, κ.  Γ. Κομιώτης και Δ. Κάσσαρης, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας κ. Χ. Περιβολάρη. Η επίσκεψη είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης  για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού – επιστημονικού πεδίου, για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον  κ.  Κομιώτη, για τους σκοπούς του ΚΕΣΥΠ, τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες παροχής Συμβουλευτικής εκπαιδευτικής και επαγγελματικής στήριξης και πληροφόρησης προς το κοινό, μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παρουσίασε το μηχανογραφικό 2016 και τα πέντε επιστημονικά πεδία που χωρίζεται και τις σχολές που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από αυτά. Ειδική αναφορά έγινε για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και για τα  επιστημονικά πεδία μέσω των οποίων επιλέγονται. Επίσης  μίλησε και για τις σχολές της Πυροσβεστικής, που για πρώτη φορά η επιλογή τους θα γίνεται μέσ      ω των πανελλαδικών εξετάσεων και συγκεκριμένων επιστημονικών πεδίων.

Ακολούθως ο κ. Κάσσαρης ανέλυσε τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των ομάδων προσανατολισμού. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιλογής μέχρι δύο επιστημονικών πεδίων για την ομάδα προσανατολισμού που θα επιλέξουν οι μαθητές,  με κατάλληλη επιλογή τέταρτου ή πέμπτου μαθήματος. Στη συνέχεια παρουσίασε τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ΄ τάξης που θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος.

Στο τέλος οι Υπεύθυνοι παρουσίασαν την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ: http://kesyp.ilei.sch.gr/  και επέδειξαν στους μαθητές το θεματολόγιο και τρόπους πλοήγησής της.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και οι καθηγητές του σχολείου. Κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της ενημέρωσης, που διεξάχθηκε με ησυχία και προσοχή εκ μέρους των μαθητών,  έγιναν πολλές ερωτήσεις από συμμετέχοντες,  στις οποίες απάντησαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ.

About the author

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων