Η γιορτή της κρέπας, μια δημοφιλής παράδοση στη Γαλλία, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδυαστεί η απόλαυση των γαστρονομικών εθίμων με την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Στο Γενικό Λύκειο Αργαλαστής, στις 5/4/2024, διοργανώθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που στόχευε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τις διατροφικές επιλογές τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν κρέπες με υγιεινά υλικά, όπως φρέσκα φρούτα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι και μέλι, ενσωματώνοντας έτσι τα διατροφικά οφέλη στη γευστική εμπειρία. Η πρωτοβουλία αυτή βοήθησε να κατανοήσουν οι μαθητές ότι η παραδοσιακή κουζίνα μπορεί να είναι και θρεπτική, προωθώντας την υγιεινή διατροφή μέσα από τις αγαπημένες τους συνταγές.