Καινοτόμες δράσεις: «Γνωρίζοντας από κοντά το άθλημα της Τοξοβολίας»

Μια  διαφορετική μαθησιακή προσέγγιση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11-12-2023 από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Παναγοπούλου Ελένη στους Αθλητικούς χώρους(κλειστό γυμναστήριο),του σχολείο μας, προσκαλώντας τον πιστοποιημένο προπονητή, κ. Στρεμμένο Μάνθο για να δουν οι μαθητές από κοντά το Άθλημα της τοξοβολίας. Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, και στο πλαίσιο συνεργασίας με τις αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Αθλητικές Ομοσπονδίες/φορείς(πιστοποιημένους προπονητές) για τη διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού. 

Οι στόχοι της δράσης ήταν, να έρθουν οι μαθητές/τριες σε άμεση επαφή με το άθλημα και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την κινητική δεξιότητα της τοξοβολίας 

Επίσης να αποκτήσουν μια συνολική αναπαράσταση του αθλήματος και θετική στάση απέναντι σε νέες αθλητικές δραστηριότητες.

 Με την καινοτόμο δράση, δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες οι οποίες στηρίζουν τη βιωματική, ανακαλυπτική και διερευνητική μάθηση, σε ένα ευχάριστο πλαίσιο που ενισχύει τα κίνητρα, το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους για συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία.

Οι δραστηριότητες αυτές συμβάλλουν παράλληλα και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, οργανωτικές, συνεργατικές, επικοινωνιακές, δεξιότητες ομαδικής εργασίας (ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος),συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων, ανάληψης ευθυνών, αυτορρύθμισης και αυτοελέγχου της συμπεριφοράς,  συνδεόμενες με ολιστικές σχολικές προσεγγίσεις που κατέχουν κεντρική θέση στους παιδαγωγικούς στόχους της μαθήματος .

Η διδακτική διαδικασία διάρκεσε 3 ώρες με βιωματική μάθηση και επαφή με το τόξο για τους μαθητές/τριες της της Α΄ και Β΄ τάξης του Σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες ανά τάξη επιδόθηκαν στο να ρίχνουν με το τόξο και να μαθαίνουν την τεχνική της της ρίψης του τόξου στον στόχο και παίζοντας ένα παιχνίδι μεταξύ των μαθητών χωρισμένων σε ομάδες (ομαδοσυνεργατική προσέγγιση).Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν την βιωματική δράση και εξέφρασαν την επιθυμία και την ανάγκη να επαναληφθεί πάλι η αντίστοιχη δράση για γνωριμία από κοντά και άλλων  αθλημάτων, που δεν  παρέχεται το υλικό και οι υποδομές στα σχολεία.

fvto 1 fvto2 fvto3

 

 

Κατηγορίες: 2023-2024, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Αθλητικές Δραστηριότητες, Καινοτόμες Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.