Καινοτόμες δράσεις: «Γνωριμία με τα Αθλήματα του Υγρού Στίβου»

Την Τρίτη στις 12-12-2023, η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Παναγοπούλου Ελένη προσκάλεσε το διακεκριμένο Αθλητή υδατοσφαίρισης, Ομοσπονδιακό  προπονητή της Υδατοσφαίρισης στην Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γεράσιμο Λυκούδη. Ώστε να παρουσιάσει ως εγκεκριμένος εκπρόσωπος από το ΥΠΑΙΘΑ  και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας τα αθλήματα του Υγρού Στίβου.

Ο κ. Λυκούδης μίλησε στην Β΄ τάξη του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες άκουσαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τον καλεσμένο μας. Γνώρισαν, έμαθαν και αποκόμισαν ενδιαφέρουσες χρήσιμες γνώσεις πληροφορίες για τα Αθλήματα του Υγρού Στίβου.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην δράση, απευθύνοντας ερωτήματα, απορίες γύρω από τα θέματα που αναπτύχθηκαν αλλά και για την αθλητική  πορεία ενός πρωταθλητή της Υδατοσφαίρισης

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Αθλητικές Ομοσπονδίες/φορείς(Ομοσπονδιακούς προπονητές) για τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού και στο πλαίσιο της πραγματοποίησης καινοτόμων δράσεων στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στοχεύοντας:

  • Να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες συνολικές γνώσεις σχετικές με τα αθλήματα του Υγρού Στίβου
  • Να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες και θετική στάση για διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες
  • Να ανακαλύψουν νέες γνώσεις, να διαχειρίζονται πληροφορίες, και να καταγράφουν πληροφορίες.

Επίσης μέσα από την γνωριμία και επαφή με νέες αθλητικές δραστηριότητες οι μαθητές/τριες γίνονται ικανοί να επιλέγουν και να συμμετέχουν   σε φυσικές δραστηριότητες, αθλήματα που θα ικανοποιούν την ανάγκη αυτο-έκφρασης, γνωστικής πρόκλησης και διασκέδασης. Μαθαίνουν, πληροφορούνται ότι η συστηματική συμμετοχή σε σωματικές δραστηριότητες, (δια βίου άσκηση), βοηθά ωφελεί για να διατηρούμε ένα κατάλληλο επίπεδο φυσικής κατάστασης για την υγεία μας στο μέλλον

Η δράση αυτή του μαθήματος Φυσικής Αγωγής ήταν επιτυχής, απέσπασε επιδοκιμαστικά σχόλια και ευχαρίστησε τους μαθητές σύμφωνα με τα θετικά σχόλια και παρατηρήσεις που κατέγραφαν στο φύλλο αξιολόγησης της δράσης που δόθηκε στο τέλος και συμπλήρωσαν τα παιδιά.

λυκ3 φοτο λ2

Κατηγορίες: 2023-2024, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Αθλητικές Δραστηριότητες, Καινοτόμες Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.