Βιβλίο “Εισαγωγή στις Αρχές επιστήμης υπολογιστών” – Β’ ΕΠΑΛ

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχολικό βιβλίο “Εισαγωγή στις αρχές της επιστήμης των υπολογιστών” της Β τάξης ΕΠΑΛ Γενικής Παιδείας κάνοντας κλικ στην εικόνα του βιβλίου

Βιβλίο Πληροφορικής Β ΕΠΑΛ



Λήψη αρχείου

Δομές Δεδομένων – Πίνακες

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται τμήματα της θεωρίας που αφορούν τις δομές δεδομένων γενικά. Στη συνέχεια αναλύεται η δομή του πίνακα και παρουσιάζονται από την πλευρά του προγραμματισμού τρόποι επεξεργασίας των μονοδιάστατων και διδιάστατων πινάκων. Για πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο Κεφάλαιο 3 Δομές Δεδομένων Πίνακες.

ΑΕΠΠ – Οδηγίες 2015-2016

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 08-12-2015 εξέδωσε πρόσθετες οδηγίες για τη διδασκαλία της ύλης για το σχολικό έτος 2015-2016. Στο αρχείο των οδηγιών αυτών μπορείτε να έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο 15_12_08_aepp.

ΑΕΠΠ – Προτεραιότητα πράξεων

Στο έγγραφο που ακολουθεί θα βρείτε πληροφορίες για την προτεραιότητα των πράξεων που βρίσκονται σε μια έκφραση ή σε μια συνθήκη. Για να δείτε το έγγραφο πατήστε το σύνδεσμο παρακάτω

Ιεραρχία Πράξεων – Συγκρίσεις

ΑΕΠΠ – Δομή Προγράμματος

Στο άρθρο αυτό μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα ακόλουθα θέματα προγραμματισμού στη ΓΛΩΣΣΑ

  1. Δομή προγράμματος
  2. Ονόματα προγραμμάτων – σταθερών – μεταβλητών
  3. Τι είναι η μεταβλητή – Σημασία για τον προγραμματισμό
  4. Εντολές Εισόδου – Εξόδου στη ΓΛΩΣΣΑ
  5. Εντολή Εκχώρησης.

Για να δείτε τις πληροφορίες κάντε κλικ στο σύνδεσμο Γλώσσα Οδηγίες Δομής

AΕΠΠ – Διδακτέα Ύλη 2015-2016

aepp_img

Για τη διδακτέα – εξεταστέα ύλη του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον,κάντε κλικ στο σύνδεσμό ΦΕΚ Β 1186_2015 ΥΛΗ Γ ΓΕΛ 2015_16.

Επιπλέον υλικό για το μάθημα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Αναμνήσεις αξιολόγησης από το παρελθόν για το μέλλον

Στο άρθρο που ακολουθεί, περιγράφονται οι αναμνήσεις μιας συναδέλφου, της Βιβής Κίου, από το μακρινό 1999. Εκείνη τη χρονιά επεδίωξε να δουλέψει ως εκπαιδευτικός στην Αγγλία, όπου ήδη εφαρμοζόταν η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Αυτά που διηγείται, μου φέρνουν στο μυαλό εικόνες από το κοντινό μέλλον της ελληνικής εκπαίδευσης.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ρωγμές, τεύχος 12, το 2002. Καλή ανάγνωση.

(περισσότερα…)

Ώρα του Κώδικα

Ο Code.org είναι ένας οργανισμός με στόχο την ενίσχυση των μαθημάτων πληροφορικής και κυρίως του προγραμματισμού στην εκπαίδευση. Για την υλοποίηση του σκοπού διοργάνωσε την παγκόσμια καμπάνια The Hour of Code το φθινόπωρο του 2013 με πάνω από 23.000.000 να έχουν προγραμματίσει μια ώρα κώδικα. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας δημιούργησε και το παραπάνω βίντεο στο οποίο μπορείτε να αναγνωρίσετε πολλά γνωστά πρόσωπα της Πληροφορικής αλλά και της πολιτικής, του αθλητισμού και της show biz.

Ανάπτυξη Εφαρμογών – Πανελλήνιες 2013

Ένα σημαντικό μάθημα για τον τομέα της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της Γ’ Λυκείου. Το μάθημα αυτό το διδάσκονται οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης και στο οποίο εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα περσινά θέματα του 2013 μπορείτε να τα βρείτε στο σύνδεσμο AEPP_Panellinies_2013.

Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2014

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 , θα εορταστεί για ενδέκατη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης InSafe, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Δράσης Ενημέρωσης SaferInternet.gr.