Ο Θοδωρής μας παρουσιάζει το βιβλίο ‘Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ’

Ο Τζάστιν Γκρέι είναι ένας δωδεκάχρονος που έχει βαρεθεί τους υπερήρωες και τα κατορθώματά τους γιατί πίστευε πως στην πραγματικότητα μόνο οι κακοί κερδίζουν. Μια μέρα λοιπόν είδε στο τζάμι του δωματίου του έναν φάκελο που έγραφε επάνω: ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Τρεμάμενος έτρεξε προς το τζάμι να δει ακριβώς τι είναι. Πίστευε πως ήταν από τους νταήδες  του σχολείου. Αλλά δεν ήταν. Όταν το άνοιξε έμεινε έκπληκτος. Το γράμμα έγραφε:

ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΡΓΑ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ <ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ>.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΠΛΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΟΥ.<ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ<ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ.

 Ο Τζάστιν δεν ήξερε από ποιον ήταν, δεν  ήξερε τι να κάνει ήταν τρομαγμένος. Ο Τζάστιν κάλεσε τον φίλο του τον Πραβ να κοιμηθούν μαζί το βράδυ και το πρωί που ξύπνησαν είδαν άλλο ένα γράμμα στο παράθυρό του που έγραφε:

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ 216 ΩΡΩΝ ΤΗΝ

ΠΗΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΥΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ.

 Ο Τζάστιν και ο Πράβ αποφάσισαν να δεχτούν την αποστολή και ζήτησαν βοήθεια από την Ζόι. Και οι τρεις μαζί έψαχναν να βρουν όνομα για την αποστολή τους μέχρι ο Τζάστιν τους έδειξε ένα καινούριο γράμμα που ήταν κολλημένο στο παράθυρό του. Το γράμμα έγραφε:

ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΡΟΣ, ΓΚΟΥΛΜΠΟΝΤΙ ΚΑΙ ΛΑΚ<

ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΡΟΣΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ, ΥΣΤΕΡΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ<,

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΓΚΛΟΡΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΧΘΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ<

ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΣΕΜΠΕΡΦΙ, ΣΤΟ DC 20500, ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

 Ο Πραβ θυμόταν πως και στα τρία γράμματα υπήρχαν κάποια γράμματα που ήταν έντονα γραμμένα. Αν τα ενώσεις αυτά τα γράμμα, είπε ο Πράβ, θα βγει ένας κωδικός στην γλώσσα της χημείας.

<Η4.<Ο2.Η2Ο.Ν.ΔΥΟ Ο.

Αμέσως έτρεξαν και οι τρεις μαζί για να αναλύσουν αυτόν το κωδικό. Με το Η εννοεί το Άζωτο, το 4 έχει να κάνει με αριθμό ατόμων και το < μοιάζει με το C τον Άνθρακα. Δηλαδή CH4, είναι ο χημικό τύπος του Μεθανίου, μετά είχαν πάρει το <, δηλαδή τον Άνθρακα, το Ο2 που είναι το Οξυγόνο, CO2 δηλαδή διοξείδιο του Άνθρακα. Μετά ακολουθεί το Η, Υδρογόνο και τελευταίο το Ν2Ο, είναι το υποξείδιο του Αζώτου. Τα παιδιά κάθισαν και το μελέτησαν πολύ καλά και αποφάσισαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη περιβαντολλογική απειλή. Θα έπρεπε λοιπόν να βρουν σε ποια περιοχή βρίσκεται η απειλή. Ζήτησαν την βοήθεια της Λάνα Ρότζερς και του αδερφού της Τζεϊκ. Έπρεπε να πάνε στην Ανταρκτική για να βρούν την κυρία Ρός.

Φτάνοντας στην Ν. Υόρκη τα παιδία έπρεπε να ήταν μεταμφιεσμένα έτσι ώστε να μην αναγνωριστούν ως ανήλικοι από τους φύλακες. Την επόμενη ημέρα τα παιδία συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Ανταρκτική. Όταν έφτασαν εκεί άκουσαν έναν άνθρωπο να ουρλιάζει. Ήταν ο Στάντον. Στεκόταν πάνω σε ένα πάγο που είχε σπάσει και είχε πέσει μέσα. Όταν πήγε ο Τζάστιν να τον βοηθήσει έσπασε και το υπόλοιπο κομμάτι πάγου κι έπεσε και εκείνος μέσα. Έτρεξαν και τα υπόλοιπα παιδιά να τους βοηθήσουν και με ένα μεγάλο κομμάτι σχοινιού, που είχαν στην τσάντα τους τράβηξαν έξω.

Όταν βγήκαν έξω, ο Στάντον τους είπε ότι βρίσκονται πάνω στην παγοκρηπίδα Ρος. Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι πάγου στον κόσμο που πλέει στην θάλασσα. Που αν κατέρρεε, η στάθμη της θάλασσας σε  ολόκληρο τον κόσμο θα ανέβαινε ραγδαία.

Ο Τζάστιν και ο Πραβ μετά από λίγο ανακάλυψαν πως είχε εξαφανιστεί η Ζόι. Έψαξαν παντού αλλά δεν την βρήκαν. Έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποστολή τους χωρίς αυτήν. Πήγαν στην Αυστραλία, όπως έλεγε το γράμμα, τα φαντάσματα του Ορφέα, ή αλλιώς ύφαλος κοραλλιογενής. Εκεί διαπίστωσαν πως όλα αυτά τα κοράλλια ήταν άρρωστα από την κλιματική αλλαγή.

Συνέχισαν την τρίτη αποστολή τους. Πήγαν στην αφρικάνικη όχθη των τεσσάρων, που εξαφανίζεται. Εκεί βρήκαν την Ζόι. Η Ζόι τους εξήγησε πως εξαφανίστηκε γιατί ήθελε να βρει τον πατέρα της που δουλεύει στην ASSI για να τους βοηθήσει. Αλλά τελικά δεν τον βρήκε. Και τότε ξαφνικά καθώς συνέχισαν την αποστολή τους άρχισαν να τους πυροβολούν κλέφτες της Αφρικής. Μετά από πολύ τρέξιμο και κρυφτό και αφού τους έκλεψαν όλα τα πράγματά τους, κατάφεραν να γλυτώσουν.

Τα παιδιά κατάλαβαν πως και οι τρεις αποστολές ήταν λάθος. Τότε σκέφτηκαν να πάνε να ζητήσουν βοήθεια από τον Πρόεδρο της Ν. Υόρκης για να σταματήσει την κλιματική αλλαγή. Εκείνος όμως τους αρνήθηκε.

Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα τους οδηγήσει στο Λάνγκλεϊ, μέσω του πράκτορά του Νταφ. Εκεί θα μάθαιναν όλη την αλήθεια. Όταν έφτασαν εκεί, τα παιδιά συνάντησαν την γιαγιά του Τζάστιν, τον ίδιο τον Πρόεδρο, τον Στάντον και τον Σπέκτορ Κρέϊν. Όλοι αυτοί ήταν πράκτορες της SIA. Ο Πρόεδρος τελικά, χωρίς να τους εξηγήσει με ποιον τρόπο, σταμάτησε την κλιματική αλλαγή. Η αποστολή τους έληξε.

Ο Τζάστιν και η γιαγιά του γύρισαν στο σπίτι τους.  Η γιαγιά του εξήγησε για ποιον λόγο διάλεξε εκείνον για την αποστολή. Ένα παιδί, του είπε, πως θα πέρναγε απαρατήρητος και δεν θα τον πέρναγαν για πράκτορα. Του ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και έπεσαν για ύπνο.

 

1 σχόλιο για το “Ο Θοδωρής μας παρουσιάζει το βιβλίο ‘Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ’”

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.