Η Μελίνα Χ. για το Πρόγραμμα της WWF Ελλάς «Υιοθέτησε μια παραλία»

Φέτος δυστυχώς δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα ”Υιοθετήστε μία παραλία” της WWF αφού το σχολείο παρέμεινε κλειστό στις ημερομηνίες που θα έπρεπε να επισκεφτούμε και να καθαρίσουμε την Παραλία Ελευσίνας.

Εκτιμώντας η Μελίνα την σημασία του προγράμματος έγραψε ένα άρθρο για να μας παρουσιάσει περιληπτικά το σκοπό και τις δράσεις που περιλαμβάνει.

Ακολουθεί το άρθρο:

Το WWF Ελλάς σχεδίασε το πρόγραμμα «υιοθέτησε μια παραλία», με σκοπό την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης σε εθνικό επίπεδο. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μαθητές μέσα από δραστηριότητες στη τάξη να αντιληφθούν καταρχήν την σοβαρότητα του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης, και σε δεύτερο επίπεδο, «υιοθετώντας» μια παραλία, να συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο και την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης της περιοχής τους.

Αρχικά θα πρέπει το τμήμα ή η τάξη σας να δεσμευτεί για
την υιοθεσία μιας παραλίας. Τι σημαίνει αυτό; Το τμήμα
 είναι υπεύθυνο να παρακολουθεί για ένα σχολικό έτος
την πλαστική ρύπανση στη συγκεκριμένη παραλία και να
φροντίζει ώστε η παραλία να παραμένει καθαρή.

Ελπίζουμε του χρόνου οι συνθήκες να επιτρέψουν στους μαθητές να συνδράμουν ώστε να αλλάξει η εικόνα της παραλίας της Ελευσίνας που όπως διαρκώς μου λένε είναι απογοητευτική και αποτυπώθηκε σε αυτή την ζωγραφιά της Ελένης! 🙁