ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 10 Ιανουαρίου 2018


Υπό κατάληψη το Δημοτικό Σχολείο Χαβαρίου

“Και η υπομονή έχει τα όριά της”

Αφού έκαναν ένα μήνα υπομονή, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου, αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη του σχολείου. Ο λόγος που τους οδήγησε σε αυτή την ενέργεια είναι η έλλειψη δασκάλου στην Γ΄τάξη. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, η δασκάλα της Γ΄τάξης έχει πάρει άδεια, λόγω εγκυμοσύνης, από τις αρχές Δεκεμβρίου, χωρίς να αντικατασταθεί.

Η υπόσχεση προς τους γονείς ήταν ότι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα έρθει μόνιμος δάσκαλος για την Γ΄τάξη. Χτες έμαθαν ότι θα έρθει δάσκαλος για μία εβδομάδα. Σήμερα όμως ήρθε δάσκαλος για δύο ημέρες, και μετά θα ερχόταν άλλος μέχρι να διορίσει το Υπουργείο, αναπληρωτή.

Το σχολείο και η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ηλείας έχουν ζητήσει έγκαιρα από το Υπουργείο Παιδείας, την τοποθέτηση αναπληρωτή δασκάλου. ο υπουργός παιδείας όμως, διόρισε πριν μερικές μέρες λίγους εκπ/κούς μόνο για τη β/θμια Εκπ/ση, και κανέναν δάσκαλο. Δόθηκε νέα υπόσχεση για την επόμενη εβδομάδα. Οι γονείς των μαθητών όμως δεν πιστεύουν πλέον τις ψεύτικες υποσχέσεις και θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να έρθει μόνιμος δάσκαλος, όπως είπαν και στον Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Ηλείας κ. Ζεύλα, που επισκέφθηκε το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο είχε τοποθετηθεί αναπληρώτρια στην Γ΄τάξη, η οποία όμως αντικαταστάθηκε στα μέσα Οκτώβρη. Η νέα δασκάλα όμως πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης, όπως προαναφέραμε, και ορισμένα μαθήματα τον Δεκέμβριο, καλύπτονταν από το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου, ή δεν καλύπτονταν καθόλου. Τώρα ήρθε δάσκαλος για 2 ημέρες, ο οποίος θα αντικατασταθεί από άλλον για μερικές μέρες ακόμα, και αυτό δεν ξέρουμε πόσον καιρό θα τραβήξει, μιας και το υπουργείο δεν ενδιφέρεται για την εκπαίδευση.

Η συνεχής αλλαγή δασκάλων στην τάξη, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των μαθητών. Η προσαρμογή από δάσκαλο σε δάσκαλο είναι δύσκολη. Μέχρι να γίνει η αλληλογνωριμία μεταξύ μαθητών και δασκάλου, αυτός θα αντικατασταθεί. Η διδακτέα ύλη δεν πρόκειται να καλυφθεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές να συνεχίσουν με πολλές ελλείψεις.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων