ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για Οκτώβριος, 2012


28η Οκτωβρίου 2012

Με τη δοξολογία ξεκίνησε και φέτος ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ. Στη συνέχεια μαθητές αλλά και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου διαβάστηκε το τρισάγιο μπροστά στο ηρώο.

Μέσα σε δυνατό άνεμο έγινε η κατάθεση στεφάνων και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή Αγγλικών του Δημοτικού Σχολείου Κισκήρα Γιάννη.

Ευτυχώς δεν έβρεξε, παρά μόνο έπεσαν ελάχιστες σταγόνες, και έγινε κανονικά η παρέλαση από τα νήπια και τους μαθητές των σχολείων του Χαβαρίου.

Ο Θεός αγαπάει το …ΧΑΒΑΡΙ

“Έφυγε” ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

«Έφυγε» ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου έφυγε σήμερα από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 76 χρόνων. Σήμερα το μεσημέρι στις 14.20 υπέκυψε στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ο γιατρός είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον και τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.

Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε κέντρο μεταμοσχεύσεων για όλων των ειδών τις μεταμοσχεύσεις και η αίγλη της αυξήθηκε. Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη τοποθέτηση της πρώτης μηχανικής καρδιάς στην Ελλάδα, μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνευμόνων, μεταμοσχεύσεις ζεύγους πνευμόνων ήταν μερικές από τις πρωτοποριακές για τη χώρα επεμβάσεις που έγιναν στη μονάδα-πρότυπο.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Είναι ο μοναδικός πολίτης σε ένδειξη συμπαράστασης του οποίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους την εποχή που κατηγορήθηκε -και τελικά αθωώθηκε- για χρηματισμό (φακελάκια). Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ασθενείς του και οι συγγενείς τους.

Ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η υγεία του είχε κλονισθεί από το 2006, μετά το θάνατο της 26χρονης κόρης του Σοφίας.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διετέλεσε επίσης δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης  και ήταν πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ και επιφανές στέλεχος της  “κίτρινης” οικογένειας.

Ληγμένα

Μπορεί να μην μας ψεκάζουν, όπως ισχυρίζονται διάφορες “θεωρίες συνωμοσίας”, αλλά  “ληγμένα” θα μας δίνουν σίγουρα.

Τα ληγμένα τρόφιμα θα διατίθενται σε χαμηλή τιμή.

Να ρωτήσω λοιπόν, αν και οι ληγμένοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.), θα πληρώνονται λιγότερο;


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων