ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για Αύγουστος, 2012


Οι επιτυχόντες από το Χάβαρι

Βγήκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παρακάτω αναφέρω τα ονόματα των επιτυχόντων από το Χάβαρι, που ξεκίνησαν τα πρώτα βήματά τους στην εκπαίδευση από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας.

1. Αντωνίου Γρηγόρης, Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

2. Καράμπελα Σωτηρία, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου.

3. Μπεκιάρης Σπύρος, Εφαρ. Πληρ/κής στη Διοικ. & στην Οικονομία ΤΕΙ Μεσολογγίου.

4. Παπαζαφειρόπουλος Ορφέας, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπ/σης Πάτρα.

5. Πολυζώη Θεόκλητη, Δημόσιας Διοίκησης Παντείου.

6. Ρούνη Θεοδώρα, Διεθνών & Ευρωπ. Οικον. Σπουδών Οικονομικού Πανεπ. Αθήνας

7. Σεϊντής Αναστάσιος, Πολ. Έργων Υποδομής ΤΕΙ Πάτρας.

8. Σεϊντής Ηλίας, Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πελοποννήσου (Σπάρτη).

9. Σταυρούλια Διονυσία, Νομικής Θεσσαλονίκης.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

“Έφυγε” ο Νιλ Άρμστρονγκ

Πέθανε ο Νιλ Άρμστρονγκ (βίντεο)
«Είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».

Η φράση αυτή πρωτακούστηκε στις 20 Ιουλίου 1969 από το στόμα του Νιλ Άρμστρονγκ. Ήταν τη στιγμή που ο Αμερικανός αστροναύτης (ο πρώτος άνθρωπος), πάταγε το πόδι του στη σελήνη.

Ο Νιλ Άρμστρονγκ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 82 ετών εξαιτίας επιπλοκών μετά από εγχείρηση στην καρδιά που είχε κάνει στις 5 Αυγούστου, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1930 στο  Οχάιο με καταγωγή από τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία.

Ο Άρμστρονγκ έκανε την πρώτη του πτήση μαζί με τον πατέρα του σε ηλικία έξι ετών.  Συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας, ως χειριστής αεροσκάφους στην αεροπορία ναυτικού. Αφού σπούδασε αεροναυπηγός, το 1955 μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής, τη μετέπειτα ΝΑSA, και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δοκιμαστές αεροσκαφών του κόσμου, πραγματοποιώντας 7 πτήσεις με ταχύτητα άνω των 5,74 Mach (6.000 χλμ./ώρα), σε ύψος άνω των 207.500 ποδών (60 χλμ.) με το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Χ-15.

Το 1962 επιλέχθηκε για το σώμα αστροναυτών και το 1966 ήταν κυβερνήτης της αποστολής Gemini 8, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων στο διάστημα.

Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη της αποστολής Apollo 11 τον έφερε στη Σελήνη, όπου μαζί με τον Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν περπάτησαν για σχεδόν τρεις ολόκληρες ώρες.

Εγκατέλειψε τη NASA έναν χρόνο αργότερα για να γίνει καθηγητής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, όπου και ζούσε με τη σύζυγό του, Κάρολ.

Έκανε διαλέξεις και ομιλίες σε όλο τον κόσμο, μία από αυτές ήταν στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2006.

“Έφυγε” ο Μιχάλης Μενιδιάτης.

Έφυγε σήμερα Τρίτη από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης, ένας αυθεντικός ερμηνευτής που συνεργάστηκε με μεγάλους δημιουργούς του πενταγράμμου.

Το πραγματικό όνομα του Μιχάλη Μενιδιάτη ήταν Μιχάλης Καλογράνης και γεννήθηκε στο Μενίδι στις 29 Ιουνίου του 1932. Μπήκε στη δισκογραφία το 1957 με το «Θα χτίσω μια καλύβα» του Γερ. Κουβάτου.

Καθιερώθηκε και αναγνωρίστηκε με συνθέσεις του Απ. Καλδάρα, «Μην περιμένεις πια», «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις», «Πετραδάκι-πετραδάκι» κ.ά. Άλλες δυνατές στιγμές του τα «Ξημέρωσε, καλή μου» των Ν. Καρανικόλα – Άκη Πάνου, «Αγωνίες» του Χιώτη, «Πήραν τα στήθια μου φωτιά» του Καραμπεσίνη, «Λαϊκός τραγουδιστής» του Σαββόπουλου (Happy Day), «Η καρδιά της ανήκει αλλού» των Β. Βασιλειάδη – Γ. Κιούρκα, «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα» του Μουσαφίρη κ.ά.

Η συνεργασία του με τον Άκη Πάνου έδωσε κλασικά κομμάτια όπως: «Είδα τα μάτια σου κλαμένα, καλή μου» και «Παράνομη αγάπη».

Οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου ενισχύουν τη Μητρόπολη Ηλείας

mitropoli

Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ), προχώρησε σε έρανο μεταξύ των μελών της με στόχο να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση  Έλληνες και ιδιαίτερα την μαθητιώσα νεολαία.

Μέρος από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, (12.000 ευρώ), θα διατεθούν για τα Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας, «ένα αντίδωρο έναντι αυτών που πήρε ο Κυπριακός Ελληνισμός, από τους αδελφούς Έλληνες της Ηλείας, την τραγική εκείνη περίοδο της Τουρκικής Εισβολής του 1974».

Τον Οκτώβριο του 1974, μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, 415 μαθητές ηλικίας 11 χρόνων περίπου, φιλοξενήθηκαν από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας. Τότε, Μητροπολίτης Ηλείας ήταν ο αείμνηστος Αθανάσιος και Πρωτοσύγκελος, ο νυν Μητροπολίτης Σεβ. κ.κ. Γερμανός. Οι 415 Κύπριοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας και φοίτησαν σε Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας.
Θυμόμαστε ακόμα τα παιδιά που είχαν φιλοξενηθεί και από οικογένειες του χωριού μας.

Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας εκτυλίχτηκαν συγκινητικές στιγμές. Ένας μαθητής από τα Κυπριοτόπουλα που είχαν φιλοξενηθεί τότε, μεγάλος πια σήμερα και καταξιωμένος εκπαιδευτικός, ο κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του κα Έλενα Νικολαΐδη και από τον στενό τους φίλο κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, γνωστό Μικροβιολόγο των Λεχαινών, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.
Ο Ποιμενάρχης της Ηλείας ευχαρίστησε θερμά τους επισκέπτες του, τους ευλόγησε και τόνισε πως, «Με τέτοιες πράξεις, οι Έλληνες θα ζήσουν και θα ξεπερνούν πάντα τις δυσκολίες τους».

Τέλος των αγώνων

Οι 30οί Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου έφτασαν στο τέλος τους. Την τελευταία ημέρα των αγώνων αγωνίστηκαν δύο Έλληνες αθλητές. Ο Κωνσταντίνος Πούλιος στον μαραθώνιο κατέλαβε την 80ή θέση με χρόνο 2:33:17. Ο Περικλής Ηλίας στο cross-country της ορεινής ποδηλασίας κατέλαβε την 33η θέση με χρόνο 1:38:51.

Οι Αγώνες λοιπόν τελείωσαν με μια τελετή γεμάτη από βρετανική μουσική.

Και σ’ αυτούς τους Αγώνες δεν έλειψαν τα κρούσματα ντόπινγκ. Θα έπρεπε η ΔΟΕ, αν θέλει να διαφυλάξει το κύρος των αγώνων, να αποκλείει δια παντός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσους αθλητές πιάνονται ντοπαρισμένοι. Μέσα σε αυτούς θα ήταν βέβαια και ορισμένοι από τους Έλληνες που συμμετείχαν. Τα Ολυμπιακά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι το επιβάλλουν. Και όχι να αποκλείονται αθλητές για ψύλλου πήδημα ή … κουνουπιού τσίμπημα.

Οι Βρετανοί τις πρώτες ημέρες δυσκολεύτηκαν να γεμίσουν τα γήπεδα. Και μάλιστα σε δημοφιλή αθλήματα. Τις τελευταίες ημέρες όμως πραγματικά γέμισαν τους χώρους όπου διεξάγονταν αγώνες, δείχνοντας την αθλητική παιδεία τους, κάτι που δεν έχουμε εμείς. Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό φέρουν οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τους Αγώνες μόνο όταν προκύψει κάποια ελληνική επιτυχία ή ακόμα και αποτυχία και πιο πολύ κάποιο σκάνδαλο.

Οι διοργανωτές βέβαια έπεφταν από γκάφα σε γκάφα. Το σβήσιμο της φλόγας για τη μεταφορά του βωμού σε άλλο μέρος ήταν μια από αυτές. Ο λάθος εθνικός ύμνος της Β. Κορέας. Οι σημαίες που έπεφταν κατά την απονομή μεταλλίων. Ξεχνούσαν να μετρήσουν άλματα ή βολές και έβαζαν τους αθλητές να επαναλάβουν τις προσπάθειες. (Τσάτουμας, Χέιντλερ). Πολλές λάθος αποφάσεις κριτών και σ’ αυτούς τους αγώνες. Και βέβαια οι Έλληνες δημοσιογράφοι με πολλά λάθη στις μεταδόσεις. Και η ΕΡΤ που ξέχασε να δείξει απευθείας τον αγώνα του Ηλιάδη και το έδειξε σε μαγνητοσκόπηση.

Η ελληνική αποστολή ήταν μια αποτυχία. Κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν οι Καπράλος και Κούβελος που είχαν ανεβάσει ψηλά τον πήχυ, κάνοντας λόγο για 6 μετάλλια. Το μόνο που έκαναν αυτοί οι κύριοι ήταν οι διακοπές τους στο Λονδίνο με έξοδα δικά μας. Μην ξεχάσω και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους στην περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου. Αρκετοί αθλητές δικαίωσαν τις προσδοκίες μας με μετάλλια ή θέση σε τελικό ή ακόμα και πανελλήνια ρεκόρ. Ορισμένοι τις ξεπέρασαν κιόλας. Μερικοί ήταν άτυχοι παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν. Υπήρξαν όμως και μερικοί που, όπως είπαν, πήγαν για να χαρούν τη συμμετοχή. Λες και πήγαιναν σε σχολικό πρωτάθλημα. Από ορισμένους περίμενα την αποτυχία. Έχω παρατηρήσει π.χ. ότι σε μεγάλες διοργανώσεις τόσο ο Τσάτουμας, όσο και η Πέρρα πάντα αποτυγχάνουν.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι ένα πανηγύρι. Κι ας το έχει καταντήσει έτσι η ΔΟΕ. Για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, όσοι θέλουν να πάνε πρέπει να κάνουν σκληρή προετοιμασία. Αρκετοί πρωταθλητές μας έκαναν παράπονα ότι το ελληνικό κράτος τους έχει παρατήσει στην τύχη τους. Ας το καταλάβουν ότι και πάλι θα πρέπει μόνοι τους να παλέψουν για τη διάκριση. Οι Έλληνες παράγοντες τους έχουν ξεχάσει. Θα τους θυμηθούν μόνο αν φέρουν κάποια διάκριση και θα τρέξουν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ανέφερα στην αρχή για το ντόπινγκ. Ορισμένες εξωπραγματικές επιδόσεις αθλητών, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν είναι ανθρώπινο κατόρθωμα ή “κάτι άλλο”. Δυστυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στις προπονήσεις των αθλητών. Θα κάνω λοιπόν μία πρόταση που ίσως λύσει το πρόβλημα.

Επιστροφή των Αγώνων στην κοιτίδα τους ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ και ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ.

Οι Αγώνες πρέπει να γυρίσουν εκεί που ξεκίνησαν. Σιγά σιγά να δημιουργηθούν, με τη βοήθεια της ΔΟΕ και όλων των χωρών, οι εγκαταστάσεις που θα είναι μόνιμες. Έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε 4 χρόνια να φτιάχνονται καινούριες και να ξοδεύονται τόσα χρήματα. Οι αθλητές, όπως και στην αρχαιότητα, να έρχονται ένα μήνα πριν για προετοιμασία. Έτσι θα ελέγχονται πιο εύκολα για τις ουσίες που παίρνουν. Όποιος συλλαμβάνεται να παίρνει απαγορευμένες ουσίες να αποκλείεται δια παντός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι η πρότασή μου είναι ουτοπική. Ο αθλητισμός έχει πάψει να είναι αγνός. Η ΔΟΕ προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της, να κάνει δημόσιες σχέσεις και να εμπορεύεται ακόμα και την Ολυμπιακή φλόγα.

Ας δούμε και τον πίνακα των μεταλλίων:

Α/Α ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΥΝΟΛΟ
1 ΗΠΑ 46 29 29 104
2 ΚΙΝΑ 38 27 23 88
3 Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ 29 17 19 65
4 ΡΩΣΙΑ 24 26 32 82
5 Ν. ΚΟΡΕΑ 13 8 7 28
6 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 11 19 14 44
7 ΓΑΛΛΙΑ 11 11 12 34
8 ΙΤΑΛΙΑ 8 9 11 28
9 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8 4 5 17
10 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 7 16 12 35
…… .. ..
75 ΕΛΛΑΣ 0 0 2 2

Όλες οι χώρες που πήραν μετάλλια ΕΔΩ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 11-8-2012

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στα +80 κ. του ταε κβο ντο έχασε με 3-7 από τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού και αποκλείστηκε.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 50 χλμ. βάδην τερμάτισε 25ος με χρόνο 3:49:56, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου στα 20 χλμ. βάδην τερμάτισε 44η με χρόνο 1:35:19.

Ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό, με βολή 81,91 μ. κατέλαβε την 7η θέση.

Μία ημέρα πριν το τέλος των αγώνων στα μετάλλια προηγείται η ΗΠΑ με 44 χρυσά, 29 αργυρά και 29 χάλκινα. Δεύτερη είναι η Κίνα με 38 χρυσά, 27 αργυρά και 22 χάλκινα και τρίτη η Μ. Βρετανία με 28χρυσά, 15 αργυρά και 19 χάλκινα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 10-8-2012

Ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 1:50:05.3.

Ο Όλεγκ Μοτσάλιν στην κατηγορία των 74 κιλών της ελευθέρας πάλης έχασε με 0-4 από τον Ουζμπέκο Σοσλάν Τιγκίεβ και αποκλείστηκε.

ΟΗ Εθνική ομάδα ανσάμπλ στη ρυθμική γυμναστική αποτελούμενη από τις  Μαριάνθη ΖαφειρίουΑλεξία Κυριαζή,  Ελένη ΔόικαΕύη Λουκάγκου και Σταυρούλα Σαμαρά στον προκριματικό με 3 μπάλες και 2 στεφάνια, βαθμολογήθηκε με 26.000 βαθμούς και με σύνολο 51.875 κατέλαβε την 9η θέση.

Ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ πήδησε 5,65 μ. και κατέλαβε την 7η θέση.

Ολυμπιακοί Αγώνες 9-8-2012

Η Μαριάννα Λυμπερτά στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας τερμάτισε στην 22η θέση με χρόνο 2:04:26.5.

Η Τόνια Στεργίου στον προκριματικό του ύψους πήδησε 1,93 μ. έμεινε στη 13η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Η Μαρία Πρεβολαράκη στα 55 κ. ελευθέρας πάλης έχασε από την Ράτκεβιτς από το Αζερμπαϊτζάν με 0-3.

Η Ελένη Φιλάνδρα στον ημιτελικό των 800 μ. τερμάτισε 8η στη σειρά της με χρόνο 2:04.42 και αποκλείστηκε.

Η Εθνική ομάδα ανσάμπλ στη ρυθμική γυμναστική αποτελούμενη από τις  Μαριάνθη Ζαφειρίου, Αλεξία Κυριαζή,  Ελένη Δόικα, Εύη Λουκάγκου και Βάσω Ζάχου στον προκριματικό με 5 μπάλες κατέλαβε την 9η θέση με 25,875 βαθμούς. Αύριο στις τρεις κορδέλες και στα δύο στεφάνια θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό.

Ο εκπληκτικός Κενυάτης Ρουντίσα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μ. με χρόνο 1:40.91 και φυσικά πήρε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν η πιο γρήγορη κούρσα όλων των εποχών. Και οι 8 αθλητές έκαναν ρεκόρ. Δείτε τα αποτελέσματα.

Στα μετάλλια ξαναπέρασαν μπροστά οι ΗΠΑ με 39 χρυσά, 25 αργυρά και 26 χάλκινα. Στη δεύτερη θέση η Κίνα με 37 χρυσά, 23 αργυρά και 19 χάλκινα και τρίτη η Μ. Βρετανία με 24 χρυσά, 13 αργυρά και 14 χάλκινα. Δείτε τον πίνακα των μεταλλίων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 8-8-2012

Η Ελένη Φιλάνδρα στα 800 μ. γυναικών ήρθε 3η στη σειρά της με χρόνο 2:02.29 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ με άλμα στα 5.60 μ. προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό, με βολή 82,40 μ. προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (21:20 ώρα Ελλάδος).

Ο Λυκούργος Τσάκωνας στον ημιτελικό των 200 μ. με χρόνο 20.52 κατέλαβε τη 12η θέση συνολικά και δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στον ημιτελικό των 110 μ. μετ’ εμποδίων με χρόνο 13.77 τερμάτισε 7ος στη σειρά του και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Στα μετάλλια προηγείται η Κίνα με 35 χρυσά, 22 αργυρά και 19 χάλκινα. Δεύτερη είναι η ΗΠΑ με 34 χρυσά, 22 αργυρά και 25 χάλκινα και τρίτη η Μ. Βρετανία με 22 χρυσά, 13 αργυρά και 13 χάλκινα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 7-8-2012

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε 2ος στην 1η σειρά στα προκριματικά των 110 μέτρων με εμπόδια με χρόνο 13.40 και προκρίθηκε με τον 8ο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μ. ανδρών τερμάτισε 4ος στη 2η προκριματική σειρά με χρόνο 20.56 και προκρίθηκε με το 14ο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά.

Η Σάβα Λίκα στον ακοντισμό γυναικών με βολή 57,06 μ. κατετάγη 27η και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Ο Χρήστος Βολικάκης στην τρίτη σειρά για τον 1ο γύρο του κέιριν ανδρών στην ποδηλασία πίστας κατετάγη τελευταίος και διεκδικεί την πρόκρισή του μέσω των ρεπεσάζ. Με χρόνο 11.008, ο Βολικάκης πήρε την πρώτη θέση στην 1η σειρά των ρεπεσάζ και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο 2ο γύρο του κέιριν.Στο 2ο γύρο τερμάτισε τελευταίος και έτσι αγωνίστηκε στο μικρό τελικό όπου κατέλαβε την 3η θέση και συνολικά την 9η στους Αγώνες.

Ο Βύρων Κοκαλάνης στην κούρσα μεταλλίων για σκάφη τύπου RS:Χ τερμάτισε στην 6η θέση και αναδείχτηκε 6ος Ολυμπιονίκης.

Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην ιστιοπλοΐα με σκάφος τύπου 470 στην ένατη ιστιοδρομία τερμάτισαν 8οι και  στη δέκατη τερμάτισαν 20οί και ολοκλήρωσαν τους Αγώνες στη 19η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Βασίλης Τσολακίδης στον τελικό του δίζυγου της ενόργανης γυμναστικής πήρε 15.300 βαθμούς και αναδείχτηκε 6ος Ολυμπιονίκης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Δέσποινα Σολωμού στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης πήραν 89.360 βαθμούς και με σύνολο 178.560 κατέλαβαν  την 8η θέση.

Στα μετάλλια πρώτη είναι η Κίνα με 34 χρυσά, 21 αργυρά και 18 χάλκινα, δεύτερη η ΗΠΑ με 30 χρυσά, 19 αργυρά και 21 χάλκινα και τρίτη η Μ. Βρετανία με 22 χρυσά, 13 αργυρά και 13 χάλκινα.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων