ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 20 Μαΐου 2012


Κωλοτούμπας

Τον τίτλο του “Κωλοτούμπα”, που μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Καρατζαφέρης, διεκδικεί ο κ. Σαμαράς.

Στην αρχή ήταν τα ΟΧΙ και ΝΑΙ στα μνημόνια. Μία ψήφιζε όχι και διέγραφε όσους ψήφισαν ναι. Στη συνέχεια ψήφισε ναι και διέγραψε τους “αντιμνημονιακούς”.

Τώρα ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν σε “ντιμπέιτ”. Όταν πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου ζητούσε ο κ. Βενιζέλος το ίδιο, απέφευγε συστηματικά την πρόσκληση-προκληση. Θεωρεί τον κ. Τσίπρα εύκολο αντίπαλο, ενώ δείχνει ότι φοβάται το Βενιζέλο. Ίσως θέλει να δείξει ότι μοναδικός του αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αμελητέα ποσότητα.

Και μετά ζητάει να τον ψηφίσουμε για να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα. Αν κρίνουμε από το πόσο σταθερός είναι στις επιλογές του, φανταστείτε τι μας περιμένει, αν αυξηθεί έστω και ελάχιστα το ποσοστό του.

Βάζουν χέρι στην τσέπη μας

Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους μισθωτούς που υποβάλλουν αυτές τις ημέρες τις φορολογικές δηλώσεις. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι μεγάλα, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές.

Κάθε χρόνο μέχρι τώρα έπαιρνα επιστροφή φόρου, ενώ τώρα καλούμαι να πληρώσω πάνω από χίλια (1.000) ευρώ. Και άλλα 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά (η οποία όπως φαίνεται έγινε τακτική).

Όσοι έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά, βλέπουν να τους έρχεται το εκκαθαριστικό και τρίβουν τα μάτια τους. Αισθάνονται ένα χέρι να μπαίνει στην τσέπη τους και να τους παίρνει ότι έχει απομείνει.

Είναι το χέρι αυτών που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και ψήφισαν τους απαράδεκτους νόμους για μισθούς, συντάξεις και φορολογία. Και δεν έχουν κάνει τίποτα για τη φοροδιαφυγή.

Επειδή τα δύο κόμματα που μας κυβερνούσαν μέχρι τώρα, φαίνεται ότι δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών, πρέπει να το ξαναστείλουμε στις επόμενες. Νομίζουν και διατείνονται ότι είναι εκφραστές της σταθερότητας στη χώρα. Αυτή η σταθερότητα μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

Γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθούν οριστικά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων