ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 18 Μαΐου 2012


“Έφυγε” η Ντόνα Σάμερ

Έφυγε από τη ζωή η Ντόνα Σάμερ, η αποκαλούμενη βασίλισσα της ντίσκο μουσικής, μετά από μάχη με τον καρκίνο στα 63 της χρόνια.
Η τραγουδίστρια ήθελε να είναι διακριτική με το θέμα της υγείας της ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός άλμπουμ στη Φλόριντα, του τελευταίου της όπως αποδείχτηκε.

Η Ντόνα Σάμερ έχει κερδίσει 5 Γκράμι και έχει βάλει τη σφραγίδα της στα 70’s με πολλά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες όπως τα “Love to love you baby”, “I feel love”, “Mac Arthur Park”, “Last Dance”, Hot Stuff” και “Bad Girls”.

Η Σάμερ γεννήθηκε στη Βοστόνη και άρχισε να τραγουδά γκόσπελ στη χορωδία της εκκλησίας της, επηρεασμένη από την Mahalia Jackson. Το πρώτο σόλο άλμπουμ της κυκλοφόρησε το 1971, αλλά ανέβηκε στην κορυφή το 1975 μαζί με τον παραγωγό Giorgio Moroder και το θρυλικό Love to Love You Baby.

Ήταν η πρώτη καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει τρεις συνεχόμενους διπλούς δίσκους να βλέπουν την κορυφή του Billboard ενώ ήταν και η πρώτη που κατάφερε να έχει τέσσερα singles στην μουσική κορυφή της Αμερικής μέσα σε διάστημα 13 μηνών.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων