ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για Ιανουάριος, 2012


Κοπή πίτας

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου έκοψαν τις πίτες τους η Τοπική Κοινότητα Χαβαρίου, ο Σύλλογος των Απανταχού Χαβαραίων, ο Σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου και ο Αθλητικός Όμιλος Χαβαρίου.

Μαζί όπως πάντα συγκεντρώθηκαν στο Μπιλιάνειο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο ξανάρχισε να χρησιμοποιείται σαν χώρος εκδηλώσεων, μετά την επισκευή και επαναλειτουργία του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γερμανός που μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια στο Χάβαρι. Υπήρχαν 4 φλουριά ένα για κάθε σύλλογο.

Αντίθετα με άλλες χρονιές, ελάχιστοι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας εμφάνιστηκαν, ενώ εμφανίστηκε ο πολιτευτής Βλαγκούλης και ο πρώην βουλευτής Αδραχτάς.

Εκείνος όμως που εμφανίστηκε και με μεγάλη καθυστέρηση ήταν ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος. Αμέσως μετά την είσοδό του ξεκίνησαν αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του αλλά και προς όλους τους πολιτικούς γενικά.

Ήταν αρκετοί που ήθελαν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους προς τους Έλληνες πολιτικούς, την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχουν φέρει την Ελλάδα και την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν τους πολίτες.

Και δεν ήταν πολιτικά αντίθετοι αυτοί που φώναζαν. Αρκετοί από αυτούς είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Κουτσούκο. Μην ξεχνάμε ότι το Χάβαρι είχε δώσει στο ΠΑΣΟΚ 53% και στον Κουτσούκο το 47% των ψήφων του ΠΑΣΟΚ, φέρνοντάς τον πρώτο με μεγάλη διαφορά.

Πιάστηκε αδιάβαστος

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο», δήλωσε σήμερα στο ρ/σ Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Δεν ενδιέφερε τον κύριο υπουργό τι ψήφιζε. Μήπως θα υποστεί αυτός τα μέτρα που ψήφισε;

Είχε να αντιμετωπίσει το έγκλημα, λέει. Γι’ αυτό στη χώρα μας δεν υπάρχει καθόλου έγκλημα. Ούτε ληστείες,  ούτε διαρρήξεις, ούτε κλοπές. Δεν σε σκοτώνουν για ένα κομμάτι ψωμί. Μπορείς και κυκλοφορείς άνετα τη νύχτα όπου θέλεις, ακόμα και στα πιο κακόφημα σημεία. Δεν χρειάζεται να κλειδώνεις το σπίτι σου.

Και όλα αυτά χάρη στον κ. Χρυσοχοΐδη που καταπολέμησε το έγκλημα.

Ας του συγχωρήσουμε λοιπόν το ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.

Τι θα γίνει με το κάπνισμα, Δήμαρχε;

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την ισχύ του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες περιοχές, αλλά στην Αμαλιάδα και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Σε οποιοδήποτε κατάστημα και να πάτε, βλέπετε να καπνίζουν αρκετοί ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και πελάτες.

Στις καφετέριες αλλά και στις ταβέρνες και στα εστιατόρια δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.

Ακόμα και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες της Αμαλιάδας οι υπάλληλοι καπνίζουν αρειμανίως.

Πηγαίνετε, κύριε Δήμαρχε, στη ΔΟΥ Αμαλιάδας, ή στο ΙΚΑ και θα δείτε ορισμένους υπαλλήλους “κρυμμένους” πίσω από σύννεφα καπνού.

Η δικαιολογία ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει μόνο δύο υπαλλήλους, είναι πολύ φτηνή.

Όπως σας έχω πει η λύση είναι πολύ απλή και εύκολη: Βγάλτε τη Δημοτική Αστυνομία από τα γραφεία, για μια(1) μόνο ώρα την ημέρα. Δεν χρειάζεται παραπάνω.

Αλλά όπως φαίνεται, θέλετε να παραμείνετε αρεστός στους καταστηματάρχες της πόλης, εις βάρος της υγείας των πολιτών.

Μειώσεις για όλους εκτός…

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες βλέπουν τους μισθούς και τα εισοδήματά τους να μειώνονται, υπάρχουν και κάποιοι που αυξάνουν τα εισοδήματά τους.

Δεν είναι άλλοι από τα πολιτικά κόμματα.

Το ποσό της τακτικής επιχορήγησης προς τα κόμματα ανήλθε στα 54.018.624 ευρώ έναντι 48.800.000 ευρώ που έλαβαν το 2010 (διαφορά +5.218.624 ευρώ), ενώ το 2009 είχε εγκριθεί ποσό 68.208.000 ευρώ το οποίο λόγω εκλογών αυξήθηκε σε 85.135.000 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε ως εκλογική ενίσχυση το 2009, 3.084.772,47 ευρώ ενώ η χρηματοδότηση του 2010 για τα ινστιτούτα ανήλθε σε 1.768.724,80 ευρώ και του 2011 σε 1.941.547,36 ευρώ.

Η ΝΔ πήρε ως εκλογική ενίσχυση (2009) 2.932.510,15 ευρώ και οι χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε 1.344.300 ευρώ για το 2010 και 1.517.818 ευρώ για το 2011.

Το ΚΚΕ χρηματοδοτήθηκε για τις εκλογές με το ποσό των 602.940,19 ευρώ και επιχορηγήθηκε το 2010 με 418.936 ευρώ και το 2011 με 466.526,6 ευρώ

Ο ΛΑΟΣ για τις εκλογές του 2009 πήρε 346.073,03 ευρώ, το 2010 χρηματοδοτήθηκε με 356.412 ευρώ και το 2011 με 389.063, 72 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλαβε 371.039,65 ευρώ, το 2010 πήρε 321.866 ευρώ και το 2011 347.366 ευρώ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εκλογές πήραν 191.614,51 ευρώ το 2010 έλαβαν155.902 ευρώ και το 2011 160.769,72 ευρώ.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός δείχνει ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει σε ποιο σημείο έχει φτάσει η χώρα (ή μάλλον την έχουν οδηγήσει). Είναι αμετανόητοι, συνεχίζουν το δρόμο της “μάσας”, εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες.

Υπολογίζουν στο ότι ο λαός εύκολα ξεχνά, αλλά είμαστε αρκετοί που έχουμε μνήμη ελέφαντα.

http://www.reporter.gr

Κατάταξη αιρετών ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α’

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου οι  εκπαιδευτικοί αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Π.Ε. ( Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, ήτοι 20 έτη υπηρεσίας, κατατάσσονται από 01-11-2011 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του βαθμολογίου – μισθολογίου του ν. 4024/2011) και μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο βαθμό Α’.

Η απόφαση αυτή αφορά τους: Μπράτη Δημήτριο, κλάδος ΠΕ 70 της Δ/νσης Π.Ε. Χανίων, Παληγιάννη Βασίλειο, κλάδος ΠΕ70 της Δ/νσης Π.Ε. Β’ Αθηνών και  Αδαμίδου Βασιλική, κλάδος ΠΕ70, της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ. Θεσ/νίκης.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που οδηγούν σ’ αυτή την απόφαση είναι απαράδεκτες, λειτουργούν ως προνόμια και πρέπει το Δ.Σ. της ΔΟΕ να απαιτήσει την κατάργησή τους.

Τέτοιου είδους ρυθμίσεις/προνόμια δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος για να ενσωματώσουν τη συνδικαλιστική δράση στις κάθε φορά κρατικές και κυβερνητικές επιδιώξεις.

Οι θέσεις των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ) αποτελούν συνδικαλιστικές θέσεις, συμμετέχουν εκεί εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου γι’ αυτό άλλωστε και αποζημιώνονται οικονομικά για διάφορες δραστηριότητές τους από την Ομοσπονδία. Δεν αποτελούν στελέχη της διοίκησης για να υπόκεινται σε ρυθμίσεις που αφορούν τα κρατικά διορισμένα στελέχη διοίκησης όπως οι περιφερειακοί διευθυντές και οι διευθυντές εκπαίδευσης.

Σχολικός Σύμβουλος “μαϊμού”;

Μετά από πολύμηνη διαδικασία ολοκληρώθηκε η επιλογή σχολικών συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάμεσά τους και ένα όνομα για το οποίο βοούσε όλη η Πάτρα τους προηγούμενους μήνες.

Είναι αλήθεια ότι κάποιος υποψήφιος είχε πλαστά δικαιολογητικά;

Κάποιος σχολικός σύμβουλος, ακούγεται ότι είχε πλαστό δικαιολογητικό.

Είναι αλήθεια κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή;

Ο πλαστογράφος ανταμείφθηκε παίρνοντας ξανά θέση σχολικού συμβούλου.

Τα ‘μαθες τα νέα, Κουλούρη;



Τα ‘μαθες τα νέα, Κίμωνα;

Δεν είσαι πια υπουργός, ούτε καν βουλευτής. Είσαι ένας απλός Έλληνας πολίτης. Τέρμα η εποχή του: ” L’État, c’est moi ” . Τέλος οι εποχές που τρώγατε με χρυσά κουτάλια.

Παρ’ ότι η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση,  η προκλητικότητα και το θράσος σου δεν έχει όρια. Σύμφωνα με το βιογραφικό σου δεν φαίνεται να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου. Η συμπεριφορά σου απέναντι σε χαμηλόμισθους πολίτες πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Κι αν η δικαιοσύνη δεν σε τιμωρήσει, θα σε “τιμωρήσει” ο λαός.

Σταμάτα να περιφέρεσαι στα κανάλια ψάχνοντας φτηνές και γελοίες δικαιολογίες. Αν ήθελες να προστατέψεις την κόρη σου, όπως λες, δεν θα περνούσες τα κόκκινα φανάρια.

Δεν βλέπεις το φτύσιμο, το γιουχάρισμα, τα γιαούρτια που “τρώνε” οι πολιτικοί σε κάθε εμφάνισή τους. Μόνο ξύλο δεν έχει πέσει, αλλά έτσι όπως πας δεν θα το γλιτώσεις.

Πόλεμος(;) διαπλεκομένων

Η φωτογραφία και...η σπέσιαλ αφιέρωση

Πόλεμος ξέσπασε την Τετάρτη ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη με αφορμή αιχμές που άφησε ο πρώτος για «πόλεμο» εναντίον του εξαιτίας ενός δανείου που δεν έλαβε ο δημοσιογραφικός οργανισμός από την Εθνική Τράπεζα.

Το φαγοπότι που έκαναν τόσα χρόνια οι μεγαλοεκδότες με τη συναίνεση των πολιτκών φαίνεται ότι κάπου εδώ τελειώνει. Μετά την “Ελευθεροτυπία” που ζητούσε κι άλλα δάνεια (ακόμα και ο Απ. Κακλαμάνης ζητούσε από τη Βουλή να δοθεί δάνειο), έρχεται η σειρά του ΔΟΛ που δεν παίρνει το δάνειο που ζήτησε.

Οι μεγαλοεκδότες τόσα χρόνια κέρδιζαν εκατομμύρια, ακόμα και με την εισαγωγή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο, τα χρήματα αυτά όμως έχουν “εξαφανιστεί” από τις εταιρείες τους.

Πριν από 15 χρόνια περίπου ο Σταύρος Ψυχάρης είχε διοριστεί Διοικητής του Αγίου Όρους. Του Αγίου Όρους βεβαίως, που περιλαμβάνει και τη Μονή Βατοπεδίου. Για το σκάνδαλο της Μονής ο μόνος που τιμωρήθηκε ήταν ο Εφραίμ, ενώ όλοι οι πολιτικοί είναι αθώοι.

Οι εφημερίδες βεβαίως αλλάζουν πολιτική ανάλογα με τα συμφέροντά τους και πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος ή μάλλον το χρήμα.

Ακόμα θυμάμαι το πρωτοσέλιδο του “Έθνους” μετά τις εκλογές του 1989 με τεράστια γράμματα: “ΕΠΕΣΕ Ο ΦΑΥΛΟΣ”. Αργότερα άλλαξε ρότα και υποστήριζε φανερά το ΠΑΣΟΚ.

Σταματήστε λοιπόν να αγοράζετε εφημερίδες, ενημερωθείτε από περισσότερες και διαφορετικές πηγές και ελέγξτε την αξιοπιστία αυτών που διαβάζετε.

Οι αργίες του 2012

Οι αργίες του 2012

Δεν μπήκε καλά-καλά το 2012 και όλοι αναζητούν τις αργίες που θα τους επιτρέψουν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα.

Ορισμένοι βέβαια, συνδυάζουν τις αργίες με ενδιάμεσες κοπάνες από τη δουλειά τους. Τι να κάνουμε εκεί που έφτασαν οι μισθοί. Αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε ότι δουλεύουμε.

Ας δούμε λοιπόν ποιές είναι οι επίσημες αργίες του 2012:

  • 6/1/2012 Των Φώτων (Παρασκευή)
  • 27/2/2012 Καθαρά Δευτέρα (κινητή αργία)
  • 25/3/2012 25η Μαρτίου (Κυριακή)
  • 13/4/2012 Μεγάλη Παρασκευή (κινητή αργία)
  • 14/4/2012 Μεγάλο Σαββάτο (κινητή αργία)
  • 15/4/2012 Άγιο Πάσχα (κινητή αργία)
  • 16/4/2012 Δευτέρα του Πάσχα (κινητή αργία)
  • 1/5/2012 Πρωτομαγιά (Τρίτη)
  • 4/6/2012 Αργία Αγίου Πνεύματος (κινητή αργία)
  • 15/8/2012 Δεκαπενταύγουστος (Τετάρτη)
  • 28/10/2012 28η Οκτωβρίου (Κυριακή)
  • 25/12/2012 Χριστούγεννα (Τρίτη)
  • 26/12/2012 Επόμενη Χριστουγέννων (Τετάρτη)

http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=5218#.TwHd_aocJqU.facebook

Ευτυχές το νέο έτος 2012

Με τη φιλαρμονική του Δήμου να παίζει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια, στους δρόμους της Αμαλιάδας, μας αποχαιρέτησε το 2011.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο σωτήριον έτος 2012 μ.Χ., σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Αν όμως είστε παλαιοημερολογίτες και ακολουθείτε το Ιουλιανό ημερολόγιο, βρίσκεστε ακόμη στις 19 Δεκεμβρίου του 2011.

Για τους εβραίους το ημερολόγιο δείχνει 6 Teveth του 5772, ενώ το ισλαμικό ημερολόγιο δείχνει 6 Safar του 1433.

Σύμφωνα με το ιρανικό ημερολόγιο είμαστε στις 11 Dey 1390, ενώ για τους Ινδούς ο μήνας έχει 11 Pausa 1933.

Οι Κινέζοι διανύουν τις τελευταίες ημέρες του έτους του λαγού ή κουνελιού, ενώ από τις 23 Ιανουαρίου θα μπουν στη χρονιά του δράκου.

Πάμε και στο πολυσυζητημένο ημερολόγιο των Μάγιας. Σύμφωνα με τους καταστροφολόγους και τρομολάγνους του πλανήτη μας (που “ερμήνευσαν” το ημερολόγιο), το  2012 θα είναι το έτος καταστροφής της Γης. Το ημερολόγιο των Μάγια αποτελείται από πολυετείς κύκλους. Οι Μάγια πίστευαν ότι στο τέλος κάθε pictun κύκλου (περίπου 7885 χρόνια)  ο κόσμος καταστρέφεται και επαναδημιουργείται. Πιστεύεται (με ανακούφιση) ότι ο τρέχον κύκλος δεν πρόκειται να τελειώσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 4772. Αν δεν με πιστεύετε, βάζουμε και στοίχημα. Ως τότε ας απολαύσουμε τη ζωή μας χωρίς άγχος.

Καλή χρονιά!

http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/Imerologio/Calendar_GR1.htm


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων