ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 31 Αυγούστου 2009


Τέλος οι λάμπες 100w

Από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου 2009 τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση διάθεσης των διαφανών συμβατικών λαμπτήρων πυράκτωσης των 100 βατ, καθώς και οποιωνδήποτε ημιδιαφανών (γαλακτερών-ματ) λαμπτήρων, από τα καταστήματα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα καταστήματα θα μπορούν να ξεπουλήσουν και μετά την 1/9/09 τα διαθέσιμα αποθέματά τους, αλλά δεν θα μπορούν εφεξής να κάνουν νέες χονδρικές παραγγελίες για τέτοιες λάμπες.

Σε ένα χρόνο θα έρθει η σειρά των συμβατικών λαμπών 75 βατ να απαγορευτούν, το 2011 θα απαγορευτούν οι λάμπες πυράκτωσης των 60 βατ, οι μικρότερες των 40 και 25 βατ θα αποσυρθούν το 2012, ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 όλες ανεξαιρέτως οι λάμπες πυράκτωσης θα έχουν πλέον υποχρεωτικά εξαφανιστεί από τα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων.

http://www.capital.gr/News.asp?id=803926

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση, η εξοικονόμηση αυτή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιστοιχεί στην κατανάλωση 11 εκατομμυρίων νοικοκυριών και θα περιόριζε την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 15 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

 

Ακούει κανείς;

 sifakis2908s_b.jpgΑκούει κανείς;

Με το ερώτημα αυτό τελειώνει η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), με αφορμή το επεισόδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρακλή-Άρη το Σάββατο.

Ένας οπαδός του Ηρακλή μπήκε στο γήπεδο, στάθηκε μπροστά στον τερματοφύλακα του Άρη, και τον έβριζε για πολλή ώρα, ενώ στο τέλος τον χαστούκισε. Και όλα αυτά ενώ δίπλα του οι άνδρες “ασφαλείας” τον … κοιτούσαν και περίμεναν να τελειώσει το έργο του. Αντί να τον “τσουβαλιάσουν” και να κόψουν τη φόρα και σε άλλους τέτοιους εισβολείς (για παραδειγματισμό).

Ο ΠΣΑΠ εξάρει τη στάση του τερματοφύλακα Σηφάκη, ο οποίος παρά τις προκλήσεις, τις βρισιές και το χαστούκι παρέμεινε ψύχραιμος και δεν αντέδρασε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ ΕΔΩ.

 


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων