ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 28 Αυγούστου 2009


Γεννήθηκαν τα χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην Κουρούτα

kareta-kareta.jpg

Περίπου 80 χελωνάκια καρέτα-καρέτα γεννήθηκαν χτες το πρωί στην παραλία της Κουρούτας, δυο μήνες από την ημέρα που η μαμά τους είχε αφήσει τα αυγά της στο συγκεκριμένο σημείο.

Δύο μήνες πριν,  μία χελώνα καρέτα- καρέτα, είχε επιλέξει την παραλία της Κουρούτας και ειδικότερα το σημείο που βρίσκεται κάτω από την πλατεία, για να γεννήσει τα αυγά της. Η χελώνα είχε γίνει αντιληπτή από παιδιά που έπαιζαν στην παραλία και στη συνέχεια περίοικοι είχαν περιφράξει σε συνεργασία με το Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου, το χώρο που είχαν γεννηθεί τα αυγά, για να μην καταστραφούν από λουόμενους. Η ενημέρωση που είχαν μετά από επικοινωνία με τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ‘ΑΡΧΕΛΩΝ’, ήταν ότι η διαδικασία της ωοτοκίας θα διαρκούσε 55 με 60 ημέρες, όπως και έγινε τελικά.

Χθες λίγο μετά τις 6 το πρωί γεννήθηκαν τα χελωνάκια. Ευτυχώς έγιναν αντιληπτά και οδηγήθηκαν προς τη θάλασσα με τη βοήθεια περίοικων, εργατών του Δήμου και εργαζομένων των γύρω καταστημάτων.

Λέγεται, ότι οι θαλάσσιες χελώνες πάντοτε επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν για να αποθέσουν και εκείνες με της σειρά τους τα δικά τους αυγά. Βέβαια, δεν ξέρουμε εάν αυτό ισχύει και για τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αποκλείεται όμως κάποια από αυτά τα χελωνάκια να επιστρέψουν στον παραλία της Κουρούτας για να γεννήσουν τα δικά τους αυγά όταν θα έρθει η ώρα. 

http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=984


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων