ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 12 Αυγούστου 2009


Ποιος πληρώνει τα χρέη των ομάδων;

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Άρης και η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙάννινα εκμεταλλεύτηκαν το περίφημο άρθρο 44 και γλίτωσαν τα χρέη προς το Δημόσιο αλλά και τον υποβιβασμό σε κατώτερη κατηγορία.

 Το 2007 σ’ ένα νόμο που είχε τον άσχετο με τον αθλητισμό τίτλο «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση πέρασε μια ακόμη ρύθμιση για τα χρέη των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Το «ζουμί» στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται στην παράγραφο 13 του άρθρου 86 αυτού του νόμου (3606/07) όπου, άκουσον – άκουσον, προβλέπεται πως τα χρέη προς ποδοσφαιριστές που με αποφάσεις της ΕΠΟ ή της Σούπερ Λίγκας τους έχουν επιδικαστεί και βαρύνουν την  ΠΑΕ Αρης  και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, θα ικανοποιηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι του ποσού 4.177.000 ευρώ για τους παίκτες του Αρη και μέχρι του ποσού 664.153 για τους παίκτες του ΠΑΣ.

Δηλαδή, αν καταλάβατε καλά τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές θα τα πληρώσουμε εμείς, οι συνήθεις μ…ες. Και οι πρόεδροι των ομάδων που δημιούργησαν τα τεράστια χρέη δεν υπέστησαν καμία ποινή. Οι διάφοροι Ψωμιάδηδες, Σκορδάδες, Κουγιαίοι και δεν ξέρω πόσοι ακόμα, ζουν και βασιλεύουν και πλουτίζουν εις βάρος μας.

Πριν από ένα μήνα περίπου ο κ. Ιωαννίδης, υφυπουργός Αθλητισμού, μαζί με τον πακτωλό χρημάτων που μοίρασε στις ομοσπονδίες, στο τέλος της σχετικής ανακοίνωσης γνωστοποίησε ότι «δίνεται 1.211.000 ευρώ, ως 2η δόση, του πρώτου εξαμήνου 2009, για τη ρύθμιση απαιτήσεων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (Ελλήνων και αλλοδαπών) κατά των ΠΑΕ Αρης και ΠΑΣ Γιάννινα».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_19/07/2009_322734

Οι ποδοσφαιριστές δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα για τα οποία έχουν εργαστεί. Όχι όμως από εμάς, αλλά από αυτούς που τους προσέλαβαν. Και αν δεν τα πληρώνουν αυτοί, κλείστε τους φυλακή και πληρώστε εσείς κύριοι βουλευτές που ψηφίσατε αυτόν τον απαράδεκτο νόμο.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων