ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 6 Αυγούστου 2009


Ετοιμαστείτε για … ξύσιμο

 

 Αναρτήθηκε την Πέμπτη στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομίας η προκήρυξη για διεθνή δημόσιο ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό σχετικά με την παραχώρηση του έργου παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου («Ξυστό»).

Ο διαγωνισμός θα γίνει “με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο ανάθεσης την οικονομικά υψηλότερη προσφορά για την παραχώρηση του έργου της παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου (Σ.Κ.Λ.), σύμφωνα με σχέδιο νέου Προεδρικού Διατάγματος «Περί του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης αυτού», το περιεχόμενο του οποίου είναι ενσωματωμένο σε διάφορες διατάξεις της προκήρυξης”.

Αντικείμενο της παρούσας προκήρυξης είναι η ανάθεση της παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου σε δύο ιδιωτικούς φορείς, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται αναλυτικά σε αυτή.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης από την επανακυκλοφορία του Ξυστό είναι η άντληση εσόδων ύψους 200 – 300 εκατ. ευρώ κατά προσέγγιση από την παραχώρηση των σχετικών αδειών, στις οποίες υπάρχουν σκέψεις να περιλαμβάνεται πρόβλεψη και για την διενέργεια «ηλεκτρονικού» Ξυστό.

Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσουν τόσο οι μεγάλες εγχώριες εταιρείες του κλάδου όσο και ξένοι όμιλοι. Μεταξύ αυτών, εκτιμάται πως θα συμπεριλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ που αναζητά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του  και η Intralot που διαχειρίζονταν το παιχνίδι έως το 2003 υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, αλλά και μεγάλοι όμιλοι όπως η ιταλική Lottomatica, η αμερικανική Scientific Games, η αυστραλιανή Tattersall΄s και άλλοι.
http://www.capital.gr/News.asp?id=790401

Όσοι λοιπόν θέλετε να το … ξύνετε, ακονίστε τα νύχια σας και περιμένετε. Το ΞΥΣΤΟ επανέρχεται.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων