ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 13 Ιουνίου 2008


Εργάσιμη εβδομάδα 65 ωρών

Οι υπουργοί Απασχόλησης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε επιμήκυνση της εργάσιμης εβδομάδας σε 65 και πλέον ώρες. Υπήρξε αποχή της Ελλάδας, Βελγίου, Ουγγαρίας, Ισπανίας και Κύπρου από την ψήφιση της οδηγίας.

Η εργάσιμη ημέρα θα φτάνει ως και 13 ώρες, αφού η μόνη δέσμευση που έχει ο εργοδότης είναι να μεσολαβεί ένα 11ωρο ανάπαυσης ανάμεσα σε δύο εργάσιμες περιόδους.

…Εγώ προτείνω κάτι άλλο πιο… ριζοσπαστικό.

Γιατί δεν αλλάζουμε το ημερολόγιο; Αφού δεν μας φτάνουν οι μέρες της εβδομάδας για δουλειά, γιατί δεν προσθέτουμε άλλη μία.

Να έχουμε δηλαδή οχτώ μέρες την εβδομάδα, μπας και προλαβαίνουμε να τελειώνουμε τις δουλειές που μας αναθέτουν τα μεγάλα αφεντικά.

Αυτοί κοιτάνε να μας ξεζουμίσουν. Σου λένε, αφού δεν παθαίνουν τίποτα οι εργαζόμενοι και ζουν παραπάνω, τρώγοντας τις συντάξεις για πολλά χρόνια, ένας είναι ο τρόπος να γλιτώσουμε. Θα τους ταράξουμε στη δουλειά να δούμε αν θα αντέξουν.

Το ωράριο πλέον είναι το περίφημο ” ήλιο με ήλιο”, που ακολουθούσαν οι παλιοί.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων