ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για Απρίλιος, 2008


Πρωτομαγιά

Πρώτη Μαϊου. Ημέρα απεργίας.

Το Μάη του 1886 ξεσηκώθηκαν τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο διεκδικώντας 8ωρο ωράριο εργασίας  και καλύτερες συνθήκες εργασίας.  Το σύνθημά τους ήταν “8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο”.

Στην Ελλάδα η πρώτη συγκέντρωση Πρωτομαγιάς έγινε το 1892.

Την Πρωτομαγιά του 1944 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 200 Έλληνες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Την 1η Μαϊου του 1976 σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Αλέκος Παναγούλης. Είχε μείνει στην ιστορία σαν σύμβολο αντίστασης κατά της χούντας, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Έφυγε από κοντά μας ο Μάριος Τόκας

Marios Tokas

Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα ο Ελληνοκύπριος συνθέτης Μάριος Τόκας. Πάλεψε για 9 περίπου μήνες με την επάρατο νόσο.

Γεννήθηκε το 1954 στη Λεμεσό. Σπούδασε μουσική στην Κύπρο και στην Αθήνα Φιλολογία. Το 1978 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο “Τα τραγούδια της παρέας” με το Μανόλη Μητσιά.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε ο δίσκος “μικρά ερωτικά” με τον Αντώνη Καλογιάννη. Επιτυχία γνώρισαν και οι δίσκοι του ” Σαν τρελό φορτηγό” με το Γιάννη Πάριο και “Η εθνική μας μοναξιά” με το Δημήτρη Μητροπάνο. Ήταν παντρεμένος και είχε 3 παιδιά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Λέγομαι Παναγιώτης Λάσκαρης. Γεννήθηκα και μένω στο Χάβαρι Ηλείας. Δουλεύω στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μου. Παρακολουθώ αθλητικά, μ’ αρέσουν τα τηλεπαιχνίδια γνώσεων, ασχολούμαι με σταυρόλεξα, διαβάζω επιστημονικά και οικονομικά θέματα και το βασικό… μ΄αρέσουν τα ταξίδια.

Email:

laskpan@yahoo.gr

laspan@sch.gr

Χριστός Ανέστη

 

Καλή Ανάσταση σε όλους

 

 

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Προσπαθώ να ανεβάσω ένα βίντεο. Όταν το ανεβάζω σε πλαίσιο μου χαλάει τη διαμόρφωση της σελίδας.

Που θα μου πάει, θα το μάθω.

Γραφειοκρατία στα Ολοήμερα.

Προς το τέλος κάθε μήνα αρχίζει το βάσανο των υπευθύνων των Ολοήμερων σχολείων.
Από το Γρφείο ζητάνε κάθε μήνα τόσο το πρακτικό ανάληψης υπηρεσίας του κάθε ωρομισθίου, όσο και τη σύμβαση με την οποία προσλήφθηκε. Επίσης το πρόγραμμα του ολοήμερου για κάθε έναν ωρομίσθιο. Δηλαδή ένα σχολείο που έχει 5 ωρομίσθιους στέλνει 5 προγράμματα.
Νομίζω ότι αυτό είναι περιττό και είναι αρκετό το πρόγραμμα που έχει σταλεί από την αρχή, εφόσον αυτό δεν έχει αλλάξει.
Η σύμβαση επίσης υπάρχει στα γραφεία από τη στιγμή της υπογραφής της και δεν χρειάζεται κάθε μήνα να στέλνουμε φωτοτυπία της.
Το πρακτικό ανάληψης στέλνεται στα Γραφεία αμέσως μόλις αναλάβει υπηρεσία ο κάθε ωρομίσθιος.
Ποιος λοιπόν ο σκοπός της αποστολής τους ξανά και ξανά κάθε μήνα; Αυτό μόνο ταλαιπωρία προκαλεί, αλλά και περιττά έξοδα με τις φωτοτυπίες και το χαρτί που κατανωλώνουμε.

Επίσης έχω μάθει ότι αυτό δεν γίνεται παντού, αλλά μόνο σε ορισμένες διευθύνσεις.
Οι υπεύθυνοι γι’ αυτά πρέπει να δώσουν μια οδηγία σε όλους για το τι είναι απαραίτητο στο τέλος κάθε μήνα.

Μπάσκετ: παοκ- Άρης

Την Τετάρτη το απόγευμα διεξάγεται ο αγώνας που θα κρίνει την παραμονή του ΠΑΟΚ στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόνο νίκη για να σωθεί.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσιεύματα, πιέσεις ασκούνται από βουλευτές της ΝΔ στην ομάδα του Άρη ώστε να έχει μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και αυτό γιατί ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει αναταραχή και ίσως άσχημο κλίμα για την κυβέρνηση.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=25206&nt=108?=1

————————————————————————————————-

Επίθεση σε παίκτες του Άρη από αγνώστους τη Δευτέρα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα 6 άγνωστοι νεαροί επιτέθηκαν με σπρέι, πέτρες και φωτοβολίδες στον Μάσεϊ και τον Ράιτ. Στο αυτοκίνητο του Μάσεϊ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8229&subid=2&tag=6173&pubid=978758Αυτό δείχνει το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Βλέπετε μέχρι τώρα όλοι τους χαϊδεύουν και πιο πολύ ορισμένοι δημοσιογράφοι, λέγοντάς μας τόσα χρόνια για τον “υπέροχο λαό του ΠΑΟΚ”. Είδαμε βέβαια τα επεισόδια που δημιούργησαν την προηγούμενη Κυριακή μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Αυτά βέβαια είναι γνωστά από τον Πύργο μέχρι την Ξάνθη και σε άλλες πόλεις που έχουν δεινοπαθήσει από τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι συγκεκριμένοι οπαδοί. Κάποια άλλη φορά ίσως αναφερθούμε αναλυτικά στα γεγονότα αυτά.

Λίγο απ’ όλα

Τέλος Πρωταθλήματος

Βγήκε η απόφαση από το CAS που απέρριψε την προσφυγή του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έτσι ο Ολυμπιακός είναι και τυπικά πρωταθλητής.

Ατύχημα Γιώργου

Τη ζωή ποδήλατο του κάνει του Γιώργου το ποδήλατο.

Λέτε να να του ΄δωσε καμιά ευχή ο Μπένι.

Αν και σ’ αυτά ειδικός είναι ο επίτιμος.

Πέρα από την πλάκα, περαστικά κύριε Παπανδρέου!

Μεγάλη Εβδομάδα

Και να μην ξεχνιόμαστε! Έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα.

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους !

Τέλος …; Πρωταθλήματος

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή για άλλη μια φορά (11η τα τελευταία 12 χρόνια), εκτός κι αν το CAS έχει διαφορετική άποψη. Η ΑΕΚ ελπίζει σήμερα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία σχετικά με το επίμαχο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αν δεν γίνει αυτό, τότε η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο Πανιώνιος (που την τελευταία στιγμή άρπαξε τη θέση του Αστέρα Τρίπολης) πρέπει να ετοιμάζονται για τα πλέι οφ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ είναι:

1. ΑΕΚ                   8β.
2. Παναθηναϊκός 7β.
3. Άρης                  2β.
4. Πανιώνιος       0β.

Ο νικητής θα πάρει το “εισιτήριο” για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και ο δεύτερος μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Υποβιβάζονται ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Βέροια και ο Ατρόμητος.

Αγωγή κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πριν από 15 περίπου χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική πρόσφερε σε πολλούς πελάτες της το Ασφαλιστικό πρόγραμμα “Ελευθέρας στην Υγεία”. Σύμφωνα με αυτό ο ασφαλισμένος μπορούσε να νοσηλευθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ήθελε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό χωρίς να πληρώσει ούτε μία δραχμή (τότε). Τα ασφάλιστρα ήταν συνδεδεμένα με ρήτρα ECU. Αυτό σημαίνει ότι όσο το ECU ανέβαινε, τόσο ανέβαιναν και τα ασφάλιστρα.

Με την καθιέρωση όμως του Ευρώ, η ισοτιμία δραχμής-ECU(ευρώ) παρέμεινε σταθερή. Αυτό σημαίνει ότι από δω και πέρα τα ασφάλιστρα θα παρέμεναν σταθερά.

Παρ’ όλα αυτά η Εθνική Ασφαλιστική κάθε χρόνο αναπροσάρμοζε αυθαίρετα τα ασφάλιστρα. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έστειλε στους ασφαλισμένους επιστολή με την οποία ζητάει να υπογράψουν μια Τροποποιητική Πράξη ώστε να αυξάνει νόμιμα τα ασφάλιστρα. Μάλιστα απειλεί ότι θα διακόψει τα συμβόλαια σε όσους δεν υπογράψουν.
Πολλοί ασφαλισμένοι έκαναν συλλογική αγωγή μέσω της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής). Η αγωγή ήταν για τις 14 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 26-5-2008.

Όσοι από μας λοιπόν έχουμε κάποιο πρόβλημα όχι μόνο ασφαλιστικό, μπορούμε να το καταγγέλουμε στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

http://www.ekpizo.gr/el/news/?&nid=374


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων