Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Το σχολείο μας για την περίοδο 1/3/2011 έως και 15/4/2011 έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκπαιδευτικές επισκέψεις:

1. Η Β’ Γυμνασίου στις 3/3/2011 θα επισκεφθεί στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας το Βυζαντινό Μουσείο.

Ιδρύθηκε το 1914 με σκοπό τη συλλογή, μελέτη, διατήρηση και έκθεση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ελληνική επικράτεια. Διαθέτει περισσότερα από 25.000 αντικείμενα τα αποία χωρισμένα σε συλλογές, χρονολογούνται από το τον 3ο μ. Χ. αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βυζαντινό Μουσείο και για να απολαύσετε ένα μικρό δείγμα από τις μόνιμες αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου, πατήστε εδώ.

2. Στις 8/3/2011 όλο το σχολείο θα μεταβεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου στην αίθουσα του Πλανηταρίου θα παρακολουθήσει την παράσταση “Ο θάνατος των Άστρων“. Μια ψηφιακή παραγωγή του 2009, διάρκειας 40′, που περιγράφει τη γέννηση, την εξέλιξη και το θάνατο των άστρων καθώς και τη σημασία όλων αυτών για τη ζωή μας επάνω στη Γη. Επίσης στο χώρο του Ευγενιδείου λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, όπου με μια απλή εγγραφή μπορείτε να δανεισθείτε όποιο βιβλίο θέλετε. Λειτουργεί και κατάλογος Opac δηλαδή μέσω Internet μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο που ψάχνετε, να διαπιστώσετε αν υπάρχει στη βιβλιοθήκη και αν είναι εύκαιρο ή δανεισμένο.

Την ίδια μέρα μετά την παράσταση, όλο το σχολείο θα μεταβεί στο ΣΕΦ.

3. Στις 15/3/2011 η Α’ Γυμνασίου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών υπό την έμπειρη καθοδήγηση μελών – εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθυκε στις 10 Ιουνίου 1877. Είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα και στηρίζει τη δράση του στην εθελοντική εργασία και προσφορά των πολιτών. Δραστηριοποιείται τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και σε περίοδο ειρήνης. Δείτε το video και μπείτε στην ιστοσελίδα του Ερυθρού Σταυρού για να πληροφορείθείτε για τη δράση του.

4. Στις 23/3/2011 η Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής θα επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους του κτιρίου. Μέσα από τους πίνακες, τα χειρόγραφα και τα άλλα ιστορικά ντοκουμέντα οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από την ιστορία της Ελλάδας από τη στιγμή που αυτή ανακηρύσσεται Ελεύθερο και Ανεξάρτητο Κράτος. Στο επίσημο site της Βουλής των Ελλήνων έχετε τη δυνατότητα  να πληροφορηθείτε για το θεσμό της Βουλής, και το πως λειτουργεί, για την βουλή των Εφήβων και πως μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλη της. Μπορείτε τέλος να διαβάσετε για την ιστορία του κτιρίου και να απολαύσετε την εικονική περιήγηση στους διάφορους χώρους.

5. Στις 11/3/2011 και στις 13/3/2011 το Γι και το Γ2 τμήμα αντίστοιχα θα μεταβούν στην Εθνική Εστία Επιστημών, η οποία ιδρύθηκε το 1996 από το Ε.Ι.Ν. Οι μαθητές μας θα περιηγηθούν και θα ενημερωθούν για τα επιστημονικά εκθέματα της Εστίας, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν με το άριστα καταρτισμένο προσωπικό έννοιες και φαινόμενα που διδάσκονται στα Μαθηματικά και στη Φυσική και τέλος θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτική ταινία που αναφέρεται στα παραπάνω θέματα.

6. Από 7 έως και 10 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην Κατερίνη – Δίον – Βεργίνα – Βέρροια – Έδεσσα – Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται φέτος στο σχολείο μας.

7. Στις 15/4/2011 η Α’ Γυμνασίου θα επισκεφθεί το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Από την ίδρυσή του, το 1975, μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 3.000.000 επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με το φυτικό και ζωικό βασίλειο συνειδητοποιώντας, μέσα από ένα εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την αλληλεξάρτηση των οικοσυστημάτων.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *