Σήμερα για το Γυμνάσιο Μπιζανίου ήταν μια διαφορετική μέρα. Το σχολείο μας πραγματοποίησε την πρώτη του εξόρμηση στο κοντινό μας Μέτσοβο. Ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου συνόδευσαν τους μαθητές στο μαγευτικό κεφαλοχώρι και απόλαυσαν τη θέα που συνδυάζεται με την τοπική παράδοση και τις απολαυστικές γεύσεις.
Μια ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από τρεις καθηγήτριες του σχολείου επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοσίτσα. Εκεί χαρήκαμε μια λεπτομερή ξενάγηση από τον υπεύθυνο του μουσείου, θαυμάσαμε κειμήλια της λαϊκής παράδοσης και κατανοήσαμε την ιστορία του Μετσόβου μέσω του αρχοντικού της οικογένειας Τοσίτσα.
Οι υπόλοιποι μαθητές περιηγήθηκαν στα σοκάκια του χωριού και γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις.
Έπειτα, μαθητές και καθηγητές ευχαριστημένοι από την απόδρασή μας επιστρέψαμε στο σχολείο χορτάτοι από την ομορφιά της φύσης και τις ξέγνοιαστες στιγμές που μοιραστήκαμε με τα μέλη της σχολικής μας ομάδας.
Στην πλατεία του Μετσόβου[/caption]
Λαογραφικό μουσείο- Αρχοντικό Τοσίτσα[/caption]
Είδη καθημερινής χρήσης[/caption]
Σεντούκι για τις προίκες των κοριτσιών[/caption]
Ένα δωμάτιο του αρχοντικού[/caption]
Σύγχρονο σπίτι στο Μέτσοβο[/caption]