10 Απρ 2011

Στη σχολική εκδρομή, επιΜένουμε Γιάννενα!

Συντάκτης: Μαρία Κρομμύδα | Κάτω από: Γενικά

Πλημμύρισαν το τελευταίο διάστημα τα Γιάννενα από μαθητές και μαθήτριες από όλα τα μέρη της χώρας μας. Το μαρτυρούν τα πολυάριθμα σχολικά λεωφορεία που βλέπει κανείς στους δρόμους της πόλης. Τα Γιάννενα φαίνεται πως αποτελούν έναν ελκυστικό εκδρομικό προορισμό για τον μαθητικό πληθυσμό και – αν μη τι άλλο – το γεγονός αυτό είναι μια μικρή εστία ελπίδας εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ασφαλώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων έχει την ευλογία να περιβάλλεται από τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με σημείο αναφοράς την ξακουστή λίμνη Παμβώτιδα, το πανέμορφο νησί της, αλλά και το Κάστρο.

Ένας τόπος με αφθονία μνημείων ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, αλλά προπάντων με μια γλυκιά ατμόσφαιρα θαλπωρής.

Τί πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε:

– Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

– Σπήλαιο Περάματος

Πληροφορίες και για άλλα αξιοθέατα και μουσεία των Ιωαννίνων μπορείτε να βρείτε εδώ (Πηγή: Βικιπαίδεια, λήμμα Ιωάννινα).

Από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ μπορείτε επίσης να δείτε το Ντοκιμαντέρ: Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα: Ιωάννινα

————————————–

Ο τίτλος του άρθρου είναι εμπνευσμένος από σχετικό βίντεο στο YouTube, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού να πείσουν τους μαθητές να επιλέξουν για τις εκδρομές τους προορισμούς εντός των τειχών της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση