ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

19 Μαρτίου 2020 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από ΚΡΕΣΤΕΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

 

Στις 4 Οκτωβρίου 2019 η ΣΤ’ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου επισκέφθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Αγωγής και της Ιστορίας τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την ξενάγησή τους  οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για τη μακρά ιστορία τού επιβλητικού κτηρίου που συνδέεται με την ιστορία τού σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Τα παλαιότερα Ανάκτορα τού βασιλέως Όθωνα και Γεωργίου μετατράπηκαν, έναν αιώνα μετά την κατασκευή τους, σε κτήριο τής Βουλής των Ελλήνων, η οποία αποτελεί πλέον ένα διαχρονικό σύμβολο τής συλλογικής μνήμης τού έθνους μας.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου αυτή την εποχή υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής Βουλής «Ο Ρήγας και η επανάσταση», με την ευκαιρία τής συμπλήρωσης 220 ετών από τον θάνατο τού εθνικού μας ήρωα, συγγραφέα, στοχαστή και επαναστάτη.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στην επιβλητική αίθουσα της ολομέλειας, εκεί δηλαδή που γίνονται οι συνεδριάσεις των βουλευτών. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελετουργικό της  αλλαγής  φρουράς των ευζώνων.