Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Αγωγή

Σχολικό Δίκτυο Δράσης εθνικής εμβέλειας «Ταπερίστας»

Το ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο ΣΔΔ «Ταπερίστας». 
Όλοι οι συμμετέχοντες συνδιοργανωτές υποστηρίζουν τις σχολικές ομάδες του ΣΔΔ παράγοντας υποστηρικτικό υλικό.
Το ΚΕΠΕΑ μας ενίσχυσε το υλικό με τη δημιουργία δύο μελοποιημένων τραγουδιών: «Μικτοί Ταπερίστας» και «Μεγάλοι Ταπερίστας»
σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστήρια επιστολή
Συντελεστές


Στίχοι Μικροί Ταπερίστας2
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΜΙΚΡΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ – ΜΙΚΡΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2

Στίχοι ΜεγάλοιΤαπερίστας1
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΜΕΓΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 1
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ – ΜΕΓΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 1

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου

Εγκύκλιος επισκέψεων και δράσεων στα ΚΕΠΕΑ.

Πρόσκληση για συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου για το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2022

Πίνακας μαθητικών ομάδων προς έγκριση (Φεβρουάριος – Ιούνιος 2022)

Δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021 το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και σε συνεργασία με τη Δ/νση και τον σύλλογο διδασκόντων του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Περίστασης Πιερίας αποφάσισε την υλοποίηση δράσης με τίτλο «Ενημερώσου και δράσε μέσα από το παιχνίδι».

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα της Γης με τη χρήση περιβαλλοντικών παιχνιδιών καθώς και η διατύπωση προτεινόμενων από τους μαθητές προτάσεων και τρόπων με τους οποίους μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για την αποκατάσταση αυτών των οικοσυστημάτων – μέσω συνθήματος που θα αναρτηθεί σε ηλεκτρονικό τοίχο .

Η δράση περιλάμβανε περιβαλλοντικά παιχνίδια και υλοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Η διάρκεια της ήταν τέσσερα (4) διδακτικά εξάωρα από τη Δευτέρα 31/05/2021 έως και την Πέμπτη 03/06/2021 και συμμετείχαν 163 μαθητές, δηλαδή και τα 11 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα δραστηριοποιήθηκε για δύο (2) διδακτικές ώρες .

Ευχαριστούμε τη Δ/νση, τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του Δ.Σ. Περίστασης για την προθυμία, την φιλότιμη προσπάθεια και την ενεργητικότατη συμμετοχή τους στη δράση μας αυτή.

Ενδεικτικές φωτογραφίες

Δράση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου αποφάσισε την υλοποίηση διαδικτυακής δράσης με τίτλο: «Το κάστρο του Πλαταμώνα στο πέρασμα των αιώνων». Η δράση απευθύνεται στους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της Πιερίας και θα διαρκέσει τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.  

Περισσότερα
Αίτηση
Πίνακας Συμμετεχόντων

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Ρύπανση από πλαστικά»

 Τα ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Βιστωνίδας, Δραπετσώνας, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Ελευσίνας, Καλαμάτας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Λιθακιάς Ζακύνθου, Μακρινίτσας, Μαρώνειας, Μεσολογγίου, Μουζακίου, Παρανεστίου, Πεταλούδων Ρόδου, Σικυωνίων, Φιλιππιάδας και οι Υπευθύνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου, Πέλλας και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αργολίδας, Αχαΐας, Δ΄ Αθήνας, Δράμας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Έβρου, Μαγνησίας, Χανίων και Χίου, διοργανώνουν σύγχρονη από απόσταση (webinar) επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Ρύπανση από πλαστικά» την Τετάρτη 20/1/2021 και ώρες 18.30 – 21.00.

Περισσότερα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΦΙΣΑ
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Διαδικτυακή δράση: «Απλά υλικά με χρώματα κι αρώματα της Μεσογείου στο πιάτο μας. Μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα».

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής» στις 16 Οκτωβρίου η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου αποφάσισε την υλοποίηση μιας ακόμη διαδικτυακής δράσης,  τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού «τοίχου» με θέμα: «Απλά υλικά με χρώματα κι αρώματα της Μεσογείου στο πιάτο μας. Μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα». Απευθύνεται στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ των δημοτικών σχολείων των Δ/νσεων Εκπ/σης της Περ/κης Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας και συνδέεται με τις διδακτικές ενότητες 8 &13 της Γλώσσας της Ε΄ & 4 της ΣΤ¨.

Περισσότερα

Υλικό1   // Υλικό2 // Υλικό3 // Υλικό4 // Υλικό5 // Υλικό6

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

 

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Πρόγραμμα-Δίκτυο Αειφορίας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.»

Σας ενημερώνουμε για το Εκπαιδευτικό/Επιμορφωτικό Πρόγραμμα-Δίκτυο Αειφορίας «Αγροκτήματα-Περιαστικά Δάση-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία». Το πρόγραμμα κα υλοποιηθεί, ως εναλλακτική εκπαιδευτική πρόταση κατά το 2020-21, με τον συντονισμό του Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και τη συνεργασία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και άλλων Σ.Ε.Ε. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ..

Περισσότερα

ενημερωτικό προγράμματος

16 Οκτωβρίου: Τοπική και παγκόσμια γιορτή!

Απελευθέρωση της Κατερίνης  

Η Κατερίνη

Η μάχη στο Κολοκούρι (15.10.1912) και η απελευθέρωση της (Αι) Κατερίνης (16.10. 1912)

 και

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ας επανεξετάσουμε τη διατροφή μας και ας βάλουμε στο μενού μας για εμάς και για τον πλανήτη πιο υγιεινές τροφές.
Η παρουσίαση που ακολουθεί είναι αυτή που έγινε στην περσινή δράση (2019-2020) του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου «Η διατροφή μας και η κλιματική αλλαγή» σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Πιερίας.          PPT

Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον 2020

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020» στις 5 Ιουνίου η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου αποφάσισε τη δημιουργία ηλεκτρονικού «τοίχου».

Διεθνής Ημέρα Βιοποικιλότητας

Άλλη μια μεγάλη ημέρα…

Το Δίκτυο Natura 2000 συνιστά τον πυρήνα των περιοχών διατήρησης της βιοποικιλότητας, η οποία ωστόσο εκτείνεται και εκτός των ορίων του, στην επικράτεια της χώρας.

Περισσότερα…


Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων