Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Αγωγή

Διαδικτυακή δράση: «Απλά υλικά με χρώματα κι αρώματα της Μεσογείου στο πιάτο μας. Μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα».

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής» στις 16 Οκτωβρίου η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου αποφάσισε την υλοποίηση μιας ακόμη διαδικτυακής δράσης,  τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού «τοίχου» με θέμα: «Απλά υλικά με χρώματα κι αρώματα της Μεσογείου στο πιάτο μας. Μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα». Απευθύνεται στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ των δημοτικών σχολείων των Δ/νσεων Εκπ/σης της Περ/κης Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας και συνδέεται με τις διδακτικές ενότητες 8 &13 της Γλώσσας της Ε΄ & 4 της ΣΤ¨.

Περισσότερα

Υλικό1   // Υλικό2 // Υλικό3 // Υλικό4 // Υλικό5 // Υλικό6

 

 

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Πρόγραμμα-Δίκτυο Αειφορίας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.»

Σας ενημερώνουμε για το Εκπαιδευτικό/Επιμορφωτικό Πρόγραμμα-Δίκτυο Αειφορίας «Αγροκτήματα-Περιαστικά Δάση-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία». Το πρόγραμμα κα υλοποιηθεί, ως εναλλακτική εκπαιδευτική πρόταση κατά το 2020-21, με τον συντονισμό του Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και τη συνεργασία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και άλλων Σ.Ε.Ε. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ..

Περισσότερα

ενημερωτικό προγράμματος

16 Οκτωβρίου: Τοπική και παγκόσμια γιορτή!

Απελευθέρωση της Κατερίνης  

Η Κατερίνη

Η μάχη στο Κολοκούρι (15.10.1912) και η απελευθέρωση της (Αι) Κατερίνης (16.10. 1912)

 και

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ας επανεξετάσουμε τη διατροφή μας και ας βάλουμε στο μενού μας για εμάς και για τον πλανήτη πιο υγιεινές τροφές.
Η παρουσίαση που ακολουθεί είναι αυτή που έγινε στην περσινή δράση (2019-2020) του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου «Η διατροφή μας και η κλιματική αλλαγή» σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Πιερίας.          PPT

Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον 2020

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020» στις 5 Ιουνίου η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου αποφάσισε τη δημιουργία ηλεκτρονικού «τοίχου».

Διεθνής Ημέρα Βιοποικιλότητας

Άλλη μια μεγάλη ημέρα…

Το Δίκτυο Natura 2000 συνιστά τον πυρήνα των περιοχών διατήρησης της βιοποικιλότητας, η οποία ωστόσο εκτείνεται και εκτός των ορίων του, στην επικράτεια της χώρας.

Περισσότερα…

Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000!

Σήμερα γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000… Τι προβλέπει όμως το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο για αυτές τις περιοχές;

 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18/05/2020

«Το μουσείο χαράζει μια μακραίωνη ιστορία μέσα στο χρόνο μέχρι να καταλήξει στη σύγχρονη μορφή του πολυδύναμου και πολυδιάστατου πολιτιστικού οργανισμού. Η λέξη «μουσείο» προέρχεται από τις εννέα Μούσες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τις κόρες του Δία και της Μνημοσύνης…  »

Φωτογραφίες από διάφορα και διαφόρου τύπου μουσεία.

Τα μουσεία της Πιερίας…

Το μουσείο της Ακρόπολης

Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά … από τη «Μηχανή του Χρόνου» και από τα αρχεία της ΕΡΤ

Μέρες Μαγιού… από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – 23/04/2020

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Περισσότερα…

Κάτι για το Άγιες Ημέρες

Διαβάστε κάτι που μας άρεσε…


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων