Εφημερίδα «Κουκουβαγάκια» τεύχος 5ο

Και να που τα «Κουκουβαγάκια» έφτασαν και στο 5ο τεύχος! Μπράβο σε όλους τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά!! Καλό μας καλοκαίρι!

https://drive.google.com/file/d/1Yvl6t-TK_Mwf7jnxU5o9FDZDtEkLN2u_/view?usp=sharing

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εφημερίδα «Κουκουβαγάκια» τεύχος 4ο

Με χαρά δημοσιεύουμε το 4ο τεύχος της εφημεριδούλας της τάξης μας. Το θέμα της είναι: «Περιγράφω τον εαυτό μου  και ζωγραφίζω το πορτραίτο μου». Οι περιγραφές και τα πορτραίτα έχουν μπερδευτεί! Βρείτε ποιος είναι ποιος! Για να δούμε, πόσο καλά γνωρίζετε τους συμμαθητές σας και πόσους μπορείτε να αναγνωρίσετε; Στο επόμενο τεύχος θα βρείτε τις απαντήσεις στο «Ποιος είναι ποιος»! Καλή ανάγνωση!

https://drive.google.com/file/d/1qWKTIRtItCGmZYFGrJSEI7AwxihePVuT/view?usp=sharing

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά, Φιλαναγνωσία | Σχολιάστε

Καλοκαιρινό κολάζ

Η Κατερίνα Ν. και η Εριάνα έφτιαξαν τα κολάζ που βλέπετε, με πολλούς όμορφους τόπους της Ελλάδας, οι οποίοι μας καλούν να τους επισκεφθούμε και να τους γνωρίσουμε στις καλοκαιρινές διακοπές! Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

  

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Η χαρά των βιβλίων- έργο eTwinning

Προκειμένου να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας της Τάξης μας, ενταχθήκαμε στο έργο etwinning «The joy of books»- «Η χαρά των βιβλίων». Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο και διήρκεσε ως το τέλος της χρονιάς. Δεν διακόπηκε μάλιστα ούτε κατά την περίοδο της καραντίνας, καθώς όλοι συνεχίσαμε τις δραστηριότητες παρότι ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι!

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε μια σύνοψη των δραστηριοτήτων του έργου. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την εκπληκτική συμμετοχή τους! Ευχαριστούμε και τους γονείς που έστελναν τη δουλειά των παιδιών τους στην περίοδο του εγκλεισμού!

Δημοσιεύθηκε στη eTwinning, Φιλαναγνωσία | Σχολιάστε

Κανόνες διαλόγου -Διαμεσολάβηση

Οι μαθητές της τάξης μας εκπαιδεύονται φέτος ολόκληρη τη χρονιά, μέσα και από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «If 2 argue…» για να γίνουν οι μελλοντικοί διαμεσολαβητές του σχολείου. Τα παιδιά έχουν συμμετάσχει σε πολλές δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι και οι Κανόνες Διαλόγου και η Γέφυρα της Ειρήνης.
https://www.storyjumper.com/book/read/84917765/Discussion-Rules#

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, eTwinning, Διαμεσολάβηση | Σχολιάστε

Το Φυτολόγιό μας

Δείτε το Φυτολόγιο της τάξης μας σε ψηφιακή μορφή. Όποιος θέλει μπορεί να στείλει κι άλλα δείγματα για να τα προσθέσουμε στο Φυτολόγιο.

Δημοσιεύθηκε στη Plant observe protect! | Σχολιάστε

Μακαρονοκατασκευές

Με αφορμή το ποίημα «Μακαρόνια» στο μάθημα της Γλώσσας, οι μαθητές έφτιαξαν τις μακαρονοκατασκευές που βλέπετε στις φωτογραφίες: είναι τα μακαρονόσπιτα του Άρη και της Κατερίνας Ν., το μακαρονοκοριτσάκι της Έλενας, ο μακαρονοδιαστημικός σταθμός της Βασιλείας, ο μακαρονάνθρωπος της Δήμητρας, η τρισδιάστατη μακαρονοκαλύβα της Κωνσταντίνας, το μακαρονοκοριτσάκι και ο μακαρονοπύραυλος της Στεφανίας και το μακαρονολούλουδο του Κωνσταντίνου!

     

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Όταν δύο μαλώνουν…-έργο e-Twinning

Στο έγγραφο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια σύνοψη του έργου If 2 argue… μέσω του οποίου οι μαθητές της τάξης μας εκπαιδεύτηκαν στη διαδικασία της Διαμεσολάβησης Ομηλίκων.

https://drive.google.com/file/d/1TorOv_rA-O_YT61CYvU8h7dBSm-T-iei/view?usp=sharing

 

Δημοσιεύθηκε στη eTwinning, Διαμεσολάβηση | Σχολιάστε

Apollo11 mission- Έργο eTwinning

Εδώ μπορείτε να δείτε μια σύνοψη του έργου «Αποστολή Απόλλο 11 – Σώστε τη Γη!» που δουλέψαμε σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, συνεργασία η οποία δεν διακόπηκε ούτε κατά το διάστημα της καραντίνας!

 

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, eTwinning, STEM | Σχολιάστε

Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας-τοπικά προϊόντα

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας οι μαθητές δημιούργησαν διαφημίσεις τοπικών προϊόντων. Τις δημοσιεύουμε εδώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας.

Οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων πάνω σε σοβαρά ζητήματα. Μια τέτοια μέρα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας – 18 Ιουνίου.  Βιώσιμη γαστρονομία σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος μαζί με κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Στόχος δηλαδή πρέπει να είναι η ανάπτυξη της γαστρονομίας χωρίς σπατάλη τροφής και χωρίς πολλά σκουπίδια από την παραγωγή τροφής, η ασφάλεια των τροφίμων, η υγιεινή διατροφή, η αγροτική ανάπτυξη με φροντίδα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Oι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σπατάλη και τον όγκο απορριμμάτων τροφής και για το πώς η τοπική γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με τον τουρισμό ή μια ιδιωτική επιχείρηση να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο γαστρονομικό προϊόν.

Ακολουθούν οι ιδέες των μαθητών: χυμός ρόδι από τη Βασιλεία, μπουγάτσα από την Κατερίνα Ν., ζυμαρικά από τον Ιάσονα, γάλα από τον Δημήτρη, ακανές από την Εριάνα, λουκάνικα από τον Άρη, ακανές από τον Κωνσταντίνο.

  

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, Plant observe protect!, Παγκόσμιες Ημέρες | Σχολιάστε