Τα κουκουβαγάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Η κουκουβάγια, το πουλί της σοφίας, είναι το σύμβολο που διαλέξαμε τη φετινή χρονιά, για να οδηγεί τη σκέψη μας στο δρόμο της γνώσης και της σοφίας. Τα κουκουβαγάκια του Β2 φωτογραφήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων-4 Οκτωβρίου, με τις κουκουβάγιες που ζωγράφισαν στο μάθημα των Εικαστικών με τον κύριο Στέλιο Διαμαντάκη.

Αγαπούμε τα ζώα και τα προστατεύουμε, γιατί είμαστε συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη!

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, Παγκόσμιες Ημέρες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

1 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Κατά τον Οκτώβριο γιορτάζονται από τα Ηνωμένα Έθνη πολλές Παγκόσμιες Ημέρες. Το σχολείο μας, που ανήκει στα συνεργαζόμενα σχολεία της Unesco, γιορτάζει αρκετές από αυτές τις  παγκόσμιες ημέρες, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να ασχοληθούμε με σημαντικά θέματα, ενώνοντας τις φωνές μας στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.

Στις 1 Οκτωβρίου, με τους μαθητές της τάξης μας, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, μιλώντας για τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας και φτιάχνοντας κάρτες για να τους ευχαριστήσουμε για τη φροντίδα τους.

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, Παγκόσμιες Ημέρες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

H Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019».

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση–Αγαπώ την Υγεία μου», στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών και η συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες εντός του σχολείου. Μαζί δε με την ενημέρωση των μαθητών για τα οφέλη της άθλησης συνδυάζεται και η ενημέρωση για υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Δημοσιεύθηκε στη Παγκόσμιες Ημέρες | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Για να γιορτάσουμε την Ημέρα στο σχολείο μας, η κυρία Ρούλα Ιασονίδου, η δασκάλα των Γαλλικών, μίλησε σε όλους τους μαθητές για τη σημασία της γιορτής.

Στη συνέχεια, οι μαθητές στην τάξη μας συνεργάστηκαν όλοι μαζί και έφτιαξαν την αφίσα της Ημέρας που φαίνεται στη φωτογραφία, με χαιρετισμούς σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως τους βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, Παγκόσμιες Ημέρες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

If 2 argue…

Ένα έργο eTwinning στο οποίο συμμετέχει φέτος η τάξη μας αφορά τη διαμεσολάβηση, που είναι ένας ειρηνικός τρόπος για να λύνει κανείς τις διαφορές του.

Στο έργο συμμετέχουν

Γαλλία:  École Frédéric Bellanger
Γερμανία: St. Marien-Schule
Ελλάδα: 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Ιταλία: CS «G. Marconi» di Castelfranco Emilia
Πορτογαλία: Agrupamento de Escolas Fontes Pereira de Melo
Ολλανδία: OBS Klim-op

 

Δημοσιεύθηκε στη eTwinning | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου, διαβάσαμε στην τάξη το βιβλίο «Οι εκλογές των ζώων», στο οποίο, με χιούμορ, αναδεικνύονται οι αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της πολυφωνίας και του κοινού καλού.

Επίσης με τη βοήθεια μαθητών της Στ’ τάξης φτιάξαμε την αφίσα της ημέρας.

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι Unesco, Παγκόσμιες Ημέρες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Καλή σχολική χρονιά!

Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές της τάξης μας με όνειρα, κέφι και όρεξη για δουλειά. Καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | 1 σχόλιο