Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας οι μαθητές δημιούργησαν διαφημίσεις τοπικών προϊόντων. Τις δημοσιεύουμε εδώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας.
Οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων πάνω σε σοβαρά ζητήματα. Μια τέτοια μέρα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας – 18 Ιουνίου. Βιώσιμη γαστρονομία σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος μαζί με κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Στόχος δηλαδή πρέπει να είναι η ανάπτυξη της γαστρονομίας χωρίς σπατάλη τροφής και χωρίς πολλά σκουπίδια από την παραγωγή τροφής, η ασφάλεια των τροφίμων, η υγιεινή διατροφή, η αγροτική ανάπτυξη με φροντίδα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Oι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σπατάλη και τον όγκο απορριμμάτων τροφής και για το πώς η τοπική γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με τον τουρισμό ή μια ιδιωτική επιχείρηση να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο γαστρονομικό προϊόν.
Ακολουθούν οι ιδέες των μαθητών: χυμός ρόδι από τη Βασιλεία, μπουγάτσα από την Κατερίνα Ν., ζυμαρικά από τον Ιάσονα, γάλα από τον Δημήτρη, ακανές από την Εριάνα, λουκάνικα από τον Άρη, ακανές από τον Κωνσταντίνο.